H310M-HDV sistem yükseltme

Numaniac

Centipat
İyi günler arkadaşlar. Aşağıdaki sistemimi güncellemek istiyorum. Mevcut donanımların üzerine ne gibi bir ekleme yapabilirim. Genelde oyun oynamak için kullaniyorum lakin bazi oyunlarda sürekli olarak FPS düşmesi yiyorum ve bu can sıkıcı olmaya başladı. Artık sistemi aşağı yazıyorum. Limit olarak 5000 TL gibi bir limitim var üzerine ne ekleyebilirim? Yardımcı olursa bu işi bilen arkadaşlar çok müteşekkir olurum. Şimdiden teşekküler arkadaşlar.

Intel Core i5 8400 işlemci
Adata DDR4 16 GB 2666 MHz XPG D10 kırmızı RAM
ASRock H310M-HDV socket 1151 DDR4 2666MHz mATX anakart
Galax GTX 1050 Ti 4 GB Exoc 128 Bit GDDR5 ekran kartı
Dark F40 400W mid Tower Power supply

240 GB SSD ve 1 GB HDD var onları yazmaya gerek görmedim. Üzerinde ne gibi bir güncelleme yapabilirim arkadaşlar?

Son düzenleyen: Moderatör:
O sistemle FPS drop yemeniz gerçekten ilginç eğer yakın zamanda temiz windows kurulumu yaptıysanız ve driverların güncel olduğundan eminseniz PSU dan şüphelendim başka bir PSU ile denemenizi tavsiye ederim.

Bir de SSD markasını yazabilir misiniz?

Ekran kartı güncellemesi yapabilirsiniz. 1660Ti falan alınabilir.
RAM zaten 16 GB güncellemeye gerek yok, işlemci de aynı şekilde iyi.
Kasa ve PSU'yu değiştirin. Zaten ekran kartı değiştirince PSU yetersiz kalacak.

I5 8400 ve H310 anakartı satıp AMD sistem yapabilirsiniz ya da Intel isterseniz 9600K + Z390 anakart tercih edebilirsiniz.

O sistemle FPS drop yemeniz gerçekten ilginç eğer yakın zamanda temiz windows kurulumu yaptıysanız ve driverların güncel olduğundan eminseniz PSU dan şüphelendim başka bir PSU ile denemenizi tavsiye ederim.

Bir de SSD markasını yazabilir misiniz?
windows temiz bi kurulum değil orası doğru onu denemedim sürücülerim güncel sürekli olarak.olmazsa yeni bi psu alarak deneyeceğim teşekkürler sağolun
Ekran kartı güncellemesi yapabilirsiniz. 1660Ti falan alınabilir.
RAM zaten 16 GB güncellemeye gerek yok, işlemci de aynı şekilde iyi.
Kasa ve PSU'yu değiştirin. Zaten ekran kartı değiştirince PSU yetersiz kalacak.

I5 8400 ve H310 anakartı satıp AMD sistem yapabilirsiniz ya da Intel isterseniz 9600K + Z390 anakart tercih edebilirsiniz.
teşekkür ederim öncelikle.ekran kartı bu sistem için en ideali hangisidir sizce ? üst segmentte olabilir güncellersem ekran kartını eğer almam için hangi psu onerirsiniz.?

1660Ti alınabilir dediğim gibi.
PSU olarak da Corsair VS550 2018 modeli tercih edilebilir.
peki caner hocam 5000 tl lik limit ile bu anakarta darboğaz oluşturmadan ne önerirsiniz ekran kartı ve psu olarak ikisini de değiştireceğim cünkü hem ekran kartı hem psu öneriniz nedir ? ayrıca birde 240 250 vs ssd markası önerisi verirmisiniz ?

SSD:
* Gigabyte SSD 240GB 500 MB/s - 420 MB/s 2,5" SATA Fiyatı
* Samsung 250GB 860 EVO SATA 3.0 (Okuma 550MB / Yazma 520MB) SSD - Vatan Bilgisayar
* Kingston 240GB A400 Serisi Sata 3.0 Cache SSD (Okuma 500MB / Yazma 350MB) - Vatan Bilgisayar
* WD 240GB Green SATA 3.0 (545MB Okuma / 430MB Yazma) 3D-NAND SSD Disk - Vatan Bilgisayar
* Kingston 240GB HyperX Fury 3D Serisi Sata 3.0 (Okuma 500MB / Yazma 500MB) - Vatan Bilgisayar
En iyisi Samsung, 310 TL verirseniz Samsung alın kesinlikle. O olmazsa Gigabyte veya Kingston önerimdir.

PSU olarak bunu öneririm: Corsair VS550 (2018) 550W 80+ Güç Kaynağı Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor

Ekran kartı: MSI Nvidia GeForce GTX 1660 Ti Ventus XS 6G OC 6GB 192Bit Fiyatı

Toplam 2850 TL tutuyor.

Zaten I5 8400 1660Ti ile darboğaz yapmaz. RTX2060 ile de kullanabilirsiniz. İşlemci yükseltmesi olarak 9600K'ya falan geçilebilir de 1660Ti için zaten işlemciniz gayet iyi, değiştirmeye gerek yok. Ayrıca 9600K çarpan kilidi açık, yani OC yapabiliyorsunuz. Bunun için de Z serisi anakart gerekiyor, o da 800-1000 TL tutuyor. Size önerim Samsung SSD, 1660Ti ekran kartı ve PSU olarak da Corsair VS550 80+ modelini almanız. Ayrıca zaten SSD'niz varmış neden bir tane daha alıyorsunuz?

Bana kalırsa sistemi satıp Ryzen sistem alırdım. R5 3600+ RTX2060 sistem çok iyi olur. Kasayı da değiştirmek isterseniz PSU dahil şunu alın: https://www.incehesap.com/corsair-c...vDSp2hSVvwM8rXQTF2wYIG32vUYcO7GhoCi34QAvD_BwE Elinizdeki kasa ve PSU'yu satıp bunu alın daha iyi olur.

SSd adata Su650 model bu ssd hakkında pek iyi yorumlar yok değişmek istiyorum ssd almışken iyisini alıp kullanmak istediğimden değişmek istiyorum.En altta verdiğiniz kasa ve psu ile rtx2060 super uygun olur mu yoksa dediğiniz gibi aynı kasa ve psu ile 1660ti mı alayım ? biraz fazla soru soruyorum ama kusura bakmayın bilene danışmak da fayda var :)

Elinizdeki kasa ve PSU'yu satın ve bunu satın alın: Corsair Carbide Spec Delta RGB 550W Midi-Tower Tempered Glass Gaming Kasa - CC-9020121-EU - incehesap.com İçinde 550W VS550 PSU var.

Kasayı aldınız, SSD içinse Samsung 860 Evo 250 GB alın.

Ekran kartı olarak da bütçenize uygunsa bunu alın: MSI NVIDIA GeForce RTX2060 Ventus 6GB OC 192Bit GDDR6 (DX12) Fiyatı

Hepsi toplamda 4000 TL ediyor. 1000 TL de size kalır. İlerde işlemci ve anakart yükseltmesi yaparsınız.
Caner hocam son bir sorum olacak biliyorum fazla oldum ama :) rtx 2060 süper serisi önerin olur mu bu sisteme yoksa dediğin şekilde dizeceğim kasayı ?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı