H310M-K için i5-9400F'mi i9-9900K'mı?

Yüzdeyüzata

Hectopat
Merhaba. Şu an kullandığım işlemcim video render ve ufak tefek oyun denemelerimde kasılıyor ve bende zirveye atlamak istiyorum. Fakat anakartımı değiştirmeden uyumluluk problemi yaşar mıyım? Ayrıca önerileriniz nedir? İyi sosyaller.

Anakart: ASUS Prime H310M-K R2 0

Son düzenleyen: Moderatör:
O anakartta fiyat performans noktasında asla zirveye atlayamazsınız, kaldı ki H310 ile k serisi bir işlemciyi overclock edemezsiniz. Bu anakart için ikinci elde işlemciye verilecek bütçe ile mevcut anakart ve işlemciyi de satarak güncel bir anakart ve işlemciye geçmek çok daha mantıklı.

9900k gibi bir işlemciyi o anakart kaldırmaz onun yerine k serisi olmayan 9900 veya k serisi olmayan 8700 gibi işlemcileri bütçenize göre tercih edebilirsiniz.

9900k gibi bir işlemciyi o anakart kaldırmaz onun yerine k serisi olmayan 9900 veya k serisi olmayan 8700 gibi işlemcileri bütçenize göre tercih edebilirsiniz.
Merhaba en çok kafama yatan sizin önerileriniz oldu 9900 ve 8700 için anakartım yetecek mi

9900K için sizin tabirinizle anakartınızı satıp zirve anakartlardan almanız lazım. 9400F'i orta seviye herhangi bir anakartta besler ama her türlü H310'u elden çıkartın.
anakartı elden çıkardığım vakit 10 k mebla çıkıyor en aşağı anakart sabit sadece işlmeci için öneriniz nedir zirve olmasada iş görecek

Merhaba en çok kafama yatan sizin önerileriniz oldu 9900 ve 8700 için anakartım yetecek mi?

Anakartı elden çıkardığım vakit 10 k meblağ çıkıyor en aşağı anakart sabit sadece işlmeci için öneriniz nedir zirve olmasa da iş görecek.

65W TDP olduğu için yeyetecektir. %5-6'lara varan bir performans kaybı yaşayabilirsiniz ama bence dert edilecek bir durum değil. İşlemcileri iyi soğutun rahat rahat kullanırsınız.

Anakartı elden çıkardığım vakit 10 k meblağ çıkıyor en aşağı anakart sabit sadece işlmeci için öneriniz nedir zirve olmasa da iş görecek.

Hocam böyle bir bütçeniz olursa kesinlikle anakartı elinizden çıkartın. İşiniz render olduğu için çoklu çekirdeğe ihtiyacınız var. i5 13500 tam sizlik bir model. 14 çekirdek 20 thread yapısı ile çoklu çekirdekte çağ atlatan bir performans yakalarsınız.

şimdilik önerinizden ve eldeki fiyattan dolayı i7 8700 daha yatkınım gözle görülür bir fark alır mıyım benim için render süresi kısalması çok önemli şuan ki işlerminden dolayı

Technopat Haberler

Geri
Yukarı