H310M Pro VD Plus i3-9100F GTX 1650 sistemi yükseltmek mantıklı mı?

shixu

Decapat
Daha fazla  
Anakartı ve işlemciyi satıp.
B450M-A Pro Max anakart ve Ryzen 5 5500 almayı düşünüyorum. Sizce bu şekilde yapmam mantıklı olur mu? Ekran kartımı da yaza doğru değiştirmeyi düşünüyorum.

R5 5500 dedin ondan. 5600 alman daha mantıklı 5600x yerine. Bu iki işlemci için bu anakartlar yerine soğutması olan anakart almanı öneririm. Asus B450M-A II modelini alabilirsin. 5600 ile bu anakartı kullanıyorum ben.

R5 5500 dedin ondan. 5600 alman daha mantıklı 5600X yerine. Bu iki işlemci için bu anakartlar yerine soğutması olan anakart almanı öneririm. ASUS B450M-A II modelini alabilirsin. 5600 ile bu anakartı kullanıyorum ben.

Peki bahsettiğiniz Anakart'da 2060 3060 Ti modelleri ve arasındaki RTX kartlarını kullansam darboğaz gibi problemler yaşar mıyım?

Anakartın darboğaz ile alakası yok. Darboğaz terimi anakartlar için kullanılmaz. Burada önemli olan CPU gücüdür. Anakart için darboğaz yerine şöyle bir ifade kullanılabilir, bu anakart yeterince besler mi? R5 5600-5600X modellerinde mosfet soğutması olmayan anakartlarda kullanıcıların sorun yaşadığını gördüm açıkçası. O nedenle mosfet soğutmalı anakart 5600-5600x modeli için daha mantıklı. VRM soğutması olmayan anakartlar ile bu işlemciler kullanıldığında stabilite sorunları olabiliyor. Bu işlemcilerle yukarıdaki kartları rahat kullanabilirsin.

Anakartın darboğaz ile alakası yok. Darboğaz terimi anakartlar için kullanılmaz. Burada önemli olan CPU gücüdür. Anakart için darboğaz yerine şöyle bir ifade kullanılabilir, bu anakart yeterince besler mi? R5 5600-5600X modellerinde MOSFET soğutması olmayan anakartlarda kullanıcıların sorun yaşadığını gördüm açıkçası. O nedenle MOSFET soğutmalı anakart 5600-5600X modeli için daha mantıklı. VRM soğutması olmayan anakartlar ile bu işlemciler kullanıldığında stabilite sorunları olabiliyor. Bu işlemcilerle yukarıdaki kartları rahat kullanabilirsin.

Dediğim gibi pek bilgim yok hatamı maruz görün o halde dediğiniz anakartı tercih edeceğim teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı