H410M S2H V3 i3-10100F GTX1050 Ti sistem yükseltme önerisi

Bütçe
Değişir (Belirsiz)

SehmusInalV

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Birkaç yıl önce işimi görsün diye bir PC toplamıştım. O zamanki bütçemleydi bu. Sistemin özelliklerini yazarım ben aşağıya. Sizce hangi bileşeni yükseltmeliyim? O bileşen yerine hangisini almalıyım? Veya sistemde sorun oluşturacak bir parça var mı? Darboğaz yapacak vs. mevcut bütçe konusu sizin önerdiğiniz parçalara göre değişecek. Örneğin ekran kartı olarak şunu değiştir bunu al diyebilirsiniz.

Anakart: Gigabyte H410M S2H V3.
İşlemci: i3-10100F
Ek. Kartı: MSI GTX 1050 Ti.

Şu anda bu 3 parçadan birinde değişim yapsam yeterli olur.

Arkadaşlar merhaba. Birkaç yıl önce işimi görsün diye bir PC toplamıştım. O zamanki bütçemleydi bu. Sistemin özelliklerini yazarım ben aşağıya. Sizce hangi bileşeni yükseltmeliyim? O bileşen yerine hangisini almalıyım? Veya sistemde sorun oluşturacak bir parça var mı? Darboğaz yapacak vs. mevcut bütçe konusu sizin önerdiğiniz parçalara göre değişecek. Örneğin ekran kartı olarak şunu değiştir bunu al diyebilirsiniz.

Anakart: Gigabyte H410M S2H v3.

Bütçe ne kadar?

Sizce hangi bileşeni yükseltmeliyim?

Anakart: Gigabyte H410M S2H v3.

En zayıf noktası ekran kartı gibi duruyor. Ben onu değiştirmenizi önerirdim, hangi karta geçeceğiniz bütçenize bağlı olur.

Bütçe ne kadar?
Tamamen sizin öneriniz gidip de RTX 4000 serisi alamam ama 3000 serisinden öneri yapabilirsiniz.
En zayıf noktası ekran kartı gibi duruyor. Ben onu değiştirmenizi önerirdim, hangi karta geçeceğiniz bütçenize bağlı olur.
Tamamen sizin öneriniz gidip de RTX 4000 serisi alamam ama 3000 serisinden öneri yapabilirsiniz.

Hocam 4000 serisinden de ucuz kart var mesela 4060 ama onermem AMD kart tercih eder misiniz?

Hocam 4000 serisinden de ucuz kart var mesela 4060 ama onermem AMD kart tercih eder misiniz?

Ve bütçe olmadan bir şey diyemeyiz en azindan bir aralik versrniz faha iyi olur.

Ve bütçe olmadan bir şey diyemeyiz en azindan bir aralik versrniz faha iyi olur.
Peki Hocam. Ben Makine Ressamlığı meslek öğrencisiyim. Bilgisayarda da AutoCAD, SolidWORKS gibi 2D-3D ağır tasarım programları kullanmam gerekiyor. Onun dışında oyun da oynuyorum. Yani 15-20k iyi olur benim için.

Peki hocam. Ben makine ressamlığı meslek öğrencisiyim. Bilgisayarda da AutoCAD, SolidWorks gibi 2D-3D ağır tasarım programları kullanmam gerekiyor. Onun dışında oyun da oynuyorum. Yani 15-20k iyi olur benim için.

O bütçeyle direkt olarak tüm sistemi yenilemek çok daha iyi olur. Ancak sistemi yenilemek istemiyorsanız o işlemci için 4060 üstü kartlar ağır darboğaz yapar ve iş tasarım programları kullanacaksanız AMD seçenekleri o kadar mantıklı olmayabilir. Kart olarak 10.900 TL'ye 4060 öneririm, ama bütün sistem yenilemek daha mantıklı olur.

Hocam anakarta 11ci nesil takamayacağımıza göre satıp Ryzen 5 5600 B450 RX 6750 XT gibi bir sistem toplanılmalı.

O bütçeyle direkt olarak tüm sistemi yenilemek çok daha iyi olur. Ancak sistemi yenilemek istemiyorsanız o işlemci için 4060 üstü kartlar ağır darboğaz yapar ve iş tasarım programları kullanacaksanız AMD seçenekleri o kadar mantıklı olmayabilir. Kart olarak 10.900 TL'ye 4060 öneririm, ama bütün sistem yenilemek daha mantıklı olur.

4060 yerine RX 6750XT biraz daha mantıklı olur bence.

4060 yerine RX 6750XT biraz daha mantıklı olur bence.

Ben de o iki kart arasından 6750 XT'yi tercih ederim ama o hem daha pahalı hem de darboğaz olarak daha fazla olur. Ayrıca, 1050 Ti'den geçiyor ve 6750 XT canavar gibi güç çeken bir kart. 4060 çok az güç çektiğinden 1050 Ti yerine daha rahat geçer diye Önerdim..

Ben de o iki kart arasından 6750 XT'yi tercih ederim ama o hem daha pahalı hem de darboğaz olarak daha fazla olur. Ayrıca, 1050 Ti'den geçiyor ve 6750 XT canavar gibi güç çeken bir kart. 4060 çok az güç çektiğinden 1050 Ti yerine daha rahat geçer diye önerdim.

En kötü RX 6700 XT var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı