H510M-K anakarta hangi işlemci soğutucusu sığar?

@PowerfulMan SE-224 XT kasana sığar. Doğru şekilde takarsan RAM’lerine de çarpmaz. Her gördüğün sakallıyı dede sanma.
Ayrıca daha ucuza işi kapatayım dersen SE-214 XT bakabilirsin. Aynı soğutucuyu aynı işlemciyle kullanıyorum. 60-65’i geçmiyor.

@PowerfulMan SE-224 XT kasana sığar. Her gördüğün sakallıyı dede sanma.
Ayrıca daha ucuza işi kapatayım dersen SE-214 XT bakabilirsin. Aynı soğutucuyu aynı işlemciyle kullanıyorum. 60-65'i geçmiyor.

Anakartımda RAM'lere temas gibi veya oturmama gibi bir sıkıntım olur mu peki?

@PowerfulMan SE-224 XT kasana sığar. Doğru şekilde takarsan RAM'lerine de çarpmaz. Her gördüğün sakallıyı dede sanma.
Ayrıca daha ucuza işi kapatayım dersen SE-214 XT bakabilirsin. Aynı soğutucuyu aynı işlemciyle kullanıyorum. 60-65'i geçmiyor.

Şu iğneleyici lafınız gerçekten çok rahatsız edici ve uygunsuz. Konumu bulamadım ama bu anakart ile SE 224 XT modelini kullandım ve RAM'leri kastırdığına dair konu açtım fotoğraflarla mevcuttu. Konuyu bulamıyorum buldum zaman ekleyeceğim. Elimde görselleri mevcut konuyu bulana kadar buraya bunları ekliyorum.

Çok teşekkür ediyorum.

Umarım attığım görseller kullanmayan birinin verdiği cevaba göre daha tatmin edici olmuştur senin için 😉

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2022-07-30 at 19.06.42.jpeg
    WhatsApp Image 2022-07-30 at 19.06.42.jpeg
    160,9 KB · Görüntüleme: 43
  • WhatsApp Image 2022-07-30 at 19.06.40.jpeg
    WhatsApp Image 2022-07-30 at 19.06.40.jpeg
    122,1 KB · Görüntüleme: 40
@ßutterFlyEffect Braketi ters takma ihtimalin yüzde kaç? Soğutucu 180° döndürüp takmayı denedin mi? Benim minik anakarta SE-214 XT rahatlıkla sığdı. RAM'lerde Crucial Ballistix.

Umarım attığım görseller kullanmayan birinin verdiği cevaba göre daha tatmin edici olmuştur senin için 😉
Kullanmadığımı nereden çıkardın?

@ßutterFlyEffect Braketi ters takma ihtimalin yüzde kaç? Soğutucu 180° döndürüp takmayı denedin mi? Benim minik anakarta SE-214 XT rahatlıkla sığdı. RAM'lerde Crucial Ballistix.

Kullanmadığımı nereden çıkardın?

Hocam ürünü kullanmış olabilirsiniz. Ben anakarttan bahsediyorum. Zaten kullandığınızı yukarıda da yazmışsınız. Ürünü her türlü kullanmayı denedim. En son işlemci pinini yamulttum bu illet yüzünden yeni anakart aldım 4 RAM slotlu konularım da bulabilirsiniz.

@ßutterFlyEffect Aynı hatayı bende yapmıştım çünkü ondan dedim 180 derece döndür diye. Soğutucuyu takarken kafam dağınıktı. Braketi ters takmışım. Görseli SE-214 XT'den aldım. Zaten boyut olarak 224-XT ile hemen hemen aynı ürünler. Bu iki braketten biri uzun biri kısa. Uzun olan taraf RAM'lere bakmalı. Ben kısa tarafa doğru taktığım için RAM'lere çarpmıştı. Sakin kafayla bakınca fark ettim ters taktığımı. Zaten bu soğutucu çoğu koşulda RAM'lere çarpmamak amacıyla üretilen bir soğutucu. Aynı sorunu yaşayan birkaç kişide gördüm forumda. Dediğim olay yüzünden olmuş.
1659198307504.png

Bunu belirleyecek sey anakart degil RAM'ler ve kasa, guncel sogutucularda zaten klipsleri ayarlayarak fani biraz daha uste takabiliyorsun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı