H61 anakarta GTX 1650 takılır mı?

Yeni ekran kartı alacaktım arkadaşıma söyledim GTX 1650 alacağım diye, o da bana işlemciyi ve anakartı yorar patates olur kullanamazsın dedi. Doğru mudur?
Doğruysa önerebileceğiniz ucuz işlemci ve anakart var mıdır? Şimdiden teşekkür ederim.
Ekran kartı GDDR5 anakart kaldırır mı?
Anakart kaldırmaz diye bişey yok. PCI Express varsa kaldırır. PCI versiyonu biraz düşük kalıyor ama bişey olmaz. Uyar yani. İşlemci i7 2600 ya da i7 3770 tarzı bişeyse, RAM 16 GB ise gayet de güzel olur.

Hocam işlemci modeli, anakart markası Power'in kaç W olduğunu yazsanız yeterli.
H61 anakartla GTX 1080 kullananlar var. Uyumdan ziyade işlemci modeli daha önemli. İşlemci modeli nedir?
Hocam tam olarak işlemcinizi ve diğer sistem bileşenleri nedir? Arkadaşınız işlemcinizi bildiği için demiş olabilir. Eğer işlemciniz düşük bir işlemci ise ekran kartını tam performans kullanamayabilirsiniz.
Anakart değil ama işlemci önemli hangi işlemci var sistemde.
Bileşenleri biz tahmin edeceğiz herhalde.
resim_2022-03-07_194448.png

power ı açıp bakma şansım yok yanında 220v yazıyor 600 watt olduğunu düşünüyorum
ram ler ddr 3 16 gb

Eki Görüntüle 1325260
power ı açıp bakma şansım yok yanında 220v yazıyor 600 watt olduğunu düşünüyorum
ram ler ddr 3 16 gb
Anakartın markası ne acaba merak ettim. To be filled by OEM diyor, genellikle dandik Esonic ya da Turboxlar ve türevi markalarda olur bu olay. Anakartı işlemciyi değiştirince alırsınız elinize çok dandikse. Şu anki ekran kartınız ne peki? Onla yaklaşık aynı gücü ya da daha az çekiyorsa yeter. 1650 75W çekiyor birşey değil zaten.

Anakartın markası ne acaba merak ettim. To be filled by OEM diyor, genellikle dandik Esonic ya da Turboxlar ve türevi markalarda olur bu olay. Anakartı işlemciyi değiştirince alırsınız elinize çok dandikse. Şu anki ekran kartınız ne peki? Onla yaklaşık aynı gücü ya da daha az çekiyorsa yeter. 1650 75W çekiyor birşey değil zaten.
aynen turbox marka toplu sistem almıştım sonradan kullana kullana fakrettim gt 730 varmış tavsiye etmiyorum

aynen turbox marka toplu sistem almıştım sonradan kullana kullana fakrettim gt 730 varmış tavsiye etmiyorum
Ha o zaman o sisteme anakart ve güç kaynağı değiştirmeden çöp bile almayın. GTX 1650 o dandik güç kaynağına emanet edilmez, o dandik anakart da i7 3770 falan kaldırmaz, VRM ler 100 derece falan olur herhalde. El değmişken imkan varsa Z77 falan alınır anakart kesin değişmeli, zaten rezalet piyasa ve elindekini bilmeyen insanlar sağolsun H61 zaten Z77 fiyatında. :) i7 3770K alınır, eğer hali hazırdaki soğutma fena değilse ufak bir overclock, her oyunun anasını ağlatırsınız. Güç kaynağı ise alınır bi 500W, pahalıysa kaliteli bir marka ve çok eski olmayan 2. el güç kaynağı alınır. Şimdi yeni nesle geçseniz RAM falan değişecek daha... Gerçi şimdi bir hayal edince çok masraf oluyor ya. GTX 1650 eğer elinizde değilse şu anki sistemi satıp GTX 1650 parasına ekleyip hazır sistem kat kat daha mantıklı. Hali hazırda elinizdeyse dediğimi yapın.

Ha o zaman o sisteme anakart ve güç kaynağı değiştirmeden çöp bile almayın. GTX 1650 o dandik güç kaynağına emanet edilmez, o dandik anakart da i7 3770 Falan kaldırmaz, VRM'ler 100 derece falan olur herhalde. El değmişken imkan varsa Z77 falan alınır anakart kesin değişmeli, zaten rezalet piyasa ve elindekini bilmeyen insanlar sağ olsun H61 zaten Z77 fiyatında. :) i7 3770K alınır, eğer hali hazırdaki soğutma fena değilse ufak bir overclock, her oyunun anasını ağlatırsınız. Güç kaynağı ise alınır bir 500W, pahalıysa kaliteli bir marka ve çok eski olmayan 2. el güç kaynağı alınır. Şimdi yeni nesle geçseniz RAM falan değişecek daha... Gerçi şimdi bir hayal edince çok masraf oluyor ya. GTX 1650 eğer elinizde değilse şu anki sistemi satıp GTX 1650 parasına ekleyip hazır sistem kat kat daha mantıklı. Halihazırda elinizdeyse dediğimi yapın.

Hesaplamaları yaptım tek böbreğim kalacak bunada şükür efendim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı