H61 anakartın BIOS'u çöküyor

Vanity

Centipat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba. Bilgisayarımı Security boot özelliğini kapattığımdan beri anakartın ekranında takılı kalıyor. Sağ aşağı köşede B2 yaziyor ve klavyeden BIOS'a girmek için gerekli olan tuşlara bastığım halde herhangi bir etkilesime girmiyor. Anakartım h61. ınternette BIOS pili çıkartılıp çözüme ulaşan insanları gordugumde ayni seyi denedim ancak herhangi bir gelisme alamadim. Bunun yani sıra SSD'yi çıkartıp başlatma ve bütün USB girişlerindeki aygıtları çıkartıp başlatmayı denedim ancak aşağıdaki resimlerdeki gibi kalıyor. Eger bunun çözümü yeni anakart ise bilgisayarimin özelliklerini aşağıya yazacağım ekran kartım ile uyumlu olarak diğer bileşenleri değiştirmek için 7kya yakın bir bütçem mevcut.

Anakart: Intel H61.
Islemcı: Intel i5 3470( yanlış hatırlıyor olabilirim ancak i5 olduğu kesin)
Ekran kartı: GTX 1030.
Power: 400 Watt.
RAM: 16 GB DDR3.

Dosya Ekleri

• IMG-20241026-WA0004.jpeg
    IMG-20241026-WA0004.jpeg
    133,3 KB · Görüntüleme: 31
  • IMG-20241026-WA0002.jpeg
    IMG-20241026-WA0002.jpeg
    231,6 KB · Görüntüleme: 26
  • IMG-20241026-WA0000.jpeg
    IMG-20241026-WA0000.jpeg
    230,8 KB · Görüntüleme: 25
Öncelikle merhaba. Bilgisayarımı Security boot özelliğini kapattığımdan beri anakartın ekranında takılı kalıyor. Sağ aşağı köşede B2 yaziyor ve klavyeden BIOS'a girmek için gerekli olan tuşlara bastığım halde herhangi bir etkilesime girmiyor. Anakartım h61. ınternette BIOS pili çıkartılıp çözüme ulaşan insanları gordugumde ayni seyi denedim ancak herhangi bir gelisme alamadim. Bunun yani sıra SSD'yi çıkartıp başlatma ve bütün USB girişlerindeki aygıtları çıkartıp başlatmayı denedim ancak aşağıdaki resimlerdeki gibi kalıyor. Eger bunun çözümü yeni anakart ise bilgisayarimin özelliklerini aşağıya yazacağım ekran kartım ile uyumlu olarak diğer bileşenleri değiştirmek için 7kya yakın bir bütçem mevcut.

Anakart: Intel h61.
Islemcı: Intel i5 3470( yanlış hatırlıyor olabilirim ancak i5 olduğu kesin)
Ekran kartı: GTX 1030.
Power: 400 watt.
RAM: 16 GB DDR3.

Geçmiş olsun anakart BIOS'u uçmuş hemen hemen bütün anakartlar 1030 çalıştırır.

Geçmiş olsun anakart BIOS'u uçmuş hemen hemen bütün anakartlar 1030 çalıştırır.
Tekrar başlatmayı denediğimde Entering setup... diyor ancak hala klavyeyi algılamıyor. Bir de anakart işlemci ve uygun power önerebilir mısınız? Ddr3 olursa benim için masraftan kaçınma olur

Usta anakartın milattan önce icat edildi. 6,7 bin bütçe varsa yeni sistem topla kurtul vallahi uğraşılmaz o parçalar ile.

7 bin TL'ye ikinci elden Ryzen 5 2600+ GTX 1060'lı sistem rahat toplarsın.

Eger sıfırdan toplamam daha mantikliysa 12000 13000tlye kadar bütçem mevcut eger yardımcı olabilecek biri çıkarsa cok müteşekkir olurum. Youtubede yanlış görmediysem 2. el Suan daha mantıklı bir islem gibi duruyor . Aldığım ürünlerin temiz olduklarını Nasil anlayacagimada yardımcı olursanız sevinirim

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı