Her ne kadar Valorant işlemci odaklı bir oyun olsada oyun performansının kalbi ekran kartıdır.Merhaba, H610M-K D4 anakartım ve i5 12400F işlemcim var. 240 Hz monitör kullanıyorum fakat FPS'im Valorant'ta 200'leri zor görüyor çatışma sırasında. İşlemci yükseltmek istiyorum. i5 12400F'i satıp yeni bir işlemci alacağım. Valorant'ta minimum 240 FPS alabileceğim bir işlemci önerir misiniz?
4060 DualEkran kartın nedir?
RTX 4060 gibi bi ekran kartının 200fps vermesi çok saçma ama..Her ne kadar Valorant işlemci odaklı bir oyun olsada oyun performansının kalbi ekran kartıdır.
Ekran kartı modeliniz çok düşükse düşük FPS almanızda muhtemel.
RTX 4060 için absürt sayılır. MSAA gibi bir ayar varsa onu kapatmayı deneyin diyeceğim.RTX 4060 gibi bi ekran kartının 200fps vermesi çok saçma ama..
Hocam oyun içi ayarlar en fazla 10 20 fps etki ediyor, herşey en yüksekte, herşey en düşükte, orta ayarlarda hepsinde denedim.RTX 4060 için absürt sayılır. MSAA gibi bir ayar varsa onu kapatmayı deneyin diyeceğim.
Genede internetteki testlerin çok daha yüksek olması garip geliyor:Hocam oyun içi ayarlar en fazla 10 20 fps etki ediyor, herşey en yüksekte, herşey en düşükte, orta ayarlarda hepsinde denedim.
Genede internetteki testlerin çok daha yüksek olması garip geliyor:
Performans kaybı yaşattıran bir donanıma sahipsiniz veya artık işlemciniz ısındığı için performans kaybı yaşıyor diyebilirim. Kullandığınız depolama bile bu tarz oyunları etkileyebiliyor ama daha çok 1%, 0.1% gibi şeyleri.
Performans kaybı yaşattıran bir donanıma sahipsiniz veya artık işlemciniz ısındığı için performans kaybı yaşıyor diyebilirim. Kullandığınız depolama bile bu tarz oyunları etkileyebiliyor ama daha çok 1%, 0.1% gibi şeyleri.
NVIDIA sürücüsünü DDU ile silip, eski bir sürücü kurmayı deneyin birde. İşlemciniz sıcaklığı ve frekansı ile temiz duruyor. Depolamadan kastımda kalan boyut değilde, ne tarz bir donanıma sahip olduğu ve sağlığı.Evet ilk yaptığım hamlelerden biri ısınma problemiyle ilgiliydi. Aylardır termal macunu değiştirmediğimi farkedip MX-4 ile yenilemiştim. Birkaç tur deathmatch girdim yaklaşık 20 dakika, bu sırada sıcaklığı takip ettim yan ekranımdan. İşlemci frekansı sabit 4.20Ghz çalışırken ortalama sıcaklık 60-65 maximum 72 görüyordu.
Şöyle bir önemli detay vereyim. Çok tuhaf ama format atınca fpsim uçuyor bir anda herşey çok iyi. Bu şekilde ya birkaç saat yada bir gün kullandıktan sonra tak diye fpsim 200lere düşüyor 250yi zor görüyor. Bilgisayara indirdiğim extra herhangi bir program yok. Arka planı sömüren hiçbir şey yok. Görev yöneticisini baştan aşağı inceledim herhangi bir fazlalık bir sorun var mı diye. Ordada herhangi bir sorun göremedim. İşlemcimi kullanan görevlere detaylı bakmak için Process Lasso indirdim. Tekrar detaylı kontrol ettim ve işlemcimi kullanan tek şey Valorant ve windowsun aşırı ufak görevleri.
Depolama alanından bahsetmişsiniz, şimdi tekrar kontrol ettim, yaklaşık 300GB boş alanım var. Gerçekten problem aşırı saçma bende sizin gibi internet testlerini izleyince moralim bozuluyor.
Ne kadar eski bir sürücü kurayım? Öneriniz var mı.NVIDIA sürücüsünü DDU ile silip, eski bir sürücü kurmayı deneyin birde. İşlemciniz sıcaklığı ve frekansı ile temiz duruyor. Depolamadan kastımda kalan boyut değilde, ne tarz bir donanıma sahip olduğu ve sağlığı.
NVIDIA sürücüsünü DDU ile silip, eski bir sürücü kurmayı deneyin birde. İşlemciniz sıcaklığı ve frekansı ile temiz duruyor. Depolamadan kastımda kalan boyut değilde, ne tarz bir donanıma sahip olduğu ve sağlığı.
Disk Sequential 64.0 Read 3207.56 MB/s 9.3 (Okuma)
Disk Sequential 64.0 Write 3312.38 MB/s 9.3 (Yazma)
Bir önceki, veya birkaç önceki filan. NVIDIA, AMD gibi değil, okadar geri gitmenizi gerek yok.Ne kadar eski bir sürücü kurayım? Öneriniz var mı.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.