H61H2-MV Çalışmıyor

Arkadaşlar merhaba, evde boş duran anakartımı, sistem toplayan kuzenlerime götürmeye karar vermiştim, götürdüm de ama hiçbir şekilde hayat belirtisi yok. Anakartın üstünde herhangi bir yanık veya çatlak yok, önceden çalışan bilgisayar şimdi nasıl oldu da çalışmıyor sizce?

Yaptığım testler:
  1. Işlemciye giden 4 pinlik güç bağlantısını söktüğümde kasada sadece PSU çalıştı.
  2. RAM'lerin her olasılığını denedim, yine olmadı (RAM'ler çalışıyor.).
  3. PSU çalışıyor, eski anakartı takınca PC açılıyor.
Bilgisayarcıya götürdüm, 150 TL'lik anakarta 200 TL tamir ücreti isteyince sinirlendim, sorunu ne diye sormadan aldım çıktım.
(Şidmi fark ettim anakart üzerinde dolu olması gereken bir yer boş gibi, fotoğrafını alta koyacağım.

Dosya Ekleri

• 16073828423758836326830565264019.jpg
    16073828423758836326830565264019.jpg
    103,7 KB · Görüntüleme: 118
Son düzenleme:
Hocam PCI Express portunun hemen üstünde gibi görünüyor. Çiplerden biri kaynaktan ayrılmış. İşini iyi yapabilecek yerlere götürmenizde fayda var çünkü board un üzerinde o boyutta oldukça fazla çok ayaklı çip bulunur ve o çipin hangi fonksiyonu çalıştırdığını öğrenmek pek kolay bir iş değil. Maliyete geldiğimizde fiyat oldukça düşük çıkması lazım fakat kaynak dışında oradaki çip markası ve modelinin aynısını araştırıp bulmak emek ve zahmet isteyen bir iş. Yine de fiyata şaşırmadım değil. Neredeyse board un kendisi fiyatında tamir ücreti çıkartmışlar. Haklısınız.

Son düzenleme:
Orijinal anakartta orada bir parça var. Sizinkinde yok bu yüzden çalışmıyor.

Hocam PCI Express portunun hemen üstünde gibi görünüyor. Çiplerden biri kaynaktan ayrılmış. İşini iyi yapabilecek yerlere götürmenizde fayda var çünkü board un üzerinde o boyutta oldukça fazla çok ayaklı çip bulunur ve o çipin hangi fonksiyonu çalıştırdığını öğrenmek pek kolay bir iş değil. Maliyete geldiğimizde fiyat oldukça düşük çıkması lazım fakat kaynak dışında oradaki çip markası ve modelinin aynısını araştırıp bulmak emek ve zahmet isteyen bir iş. Yine de fiyata şaşırmadım değil. Neredeyse board un kendisi fiyatında tamir ücreti çıkartmışlar. Haklısınız.

Peki hocam bu böyle kolay çıkan bir şey mi acaba?

Hocam şimdi fark ettim, galiba o çip yanmış, hemen dibindeki plastik kararmış fark ettiyseniz, fotoğraf la eklenti yapmaya çalışıcam.

Dosya Ekleri

• 16073894731112948914582729110520.jpg
    16073894731112948914582729110520.jpg
    121 KB · Görüntüleme: 69
Peki hocam bu böyle kolay çıkan bir şey mi acaba?

Hocam şimdi fark ettim, galiba o çip yanmış, hemen dibindeki plastik kararmış fark ettiyseniz, fotoğraf la eklenti yapmaya çalışıcam.
Evet, yanmış olduğunu dediğiniz gibi sata girişlerinin altındaki plastik parçadan anladım. Normalde kolay çıkan bir şey değildir. Yanma sonucu kaynaklar eriyip düşmüştür ya da yanmaktan eriyip yok olmuştur. Kısa devre olma ihtimali var. Sorun sadece o çipten kaynaklı değil gibi. Zincirleme bir sorun gerçekleşmiş olabilir. O yüzden üzerindeki bütün çiplerin, ısı dedektörlerinin ve VRM' lerin voltajının kontrol edilmesinde fayda var. Umarım sorun büyük çaplı değildir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı