H61m-P21 Sisteme Gaming anakart ve i5-4690K ekleme

MUGOK

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Merhaba.
Şuan için aşağıdaki sisteme MSI Z97 Gaming 3(5 de olabilir), Intel I5-4690K ve Ram eklemek istiyorum.
  • H61m-P21(B3) Anakart,
  • Intel I3-3100 İşlemci,
  • Powercolor R9 270x Ekran Kartı
  • 2x4 GB soğutuculu 1333 Ram
  • 120 GB SSD
  • Zalman 650w 80+ PSU

Satın alma için yılbaşını beklemeyi düşünüyorum. Malum indirim gelebilir.
Genel olarak BF4 oynuyorum şuan için işlemcim biraz yüksek ayarlarda darboğaz yapıyor. O yüzden tam ayar oynayamıyorum. Ram konusunda 240pin desteklediğini biliyorum ancak Mhz olarak ne seçmeliyim?
Şuan için 1,100 TL anakart ve işlemci toplam fiyatı. 1500 TL'ye kadar ram dahil olacak şekilde yorumlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu sisemde Gaming 3 ideal olur. İşlemci seçimin güzel. Ram konusuna gelince Corsair veya Gskill tercih edebilirsin. Ram özelliklerinin 1600 Mhz ve CL9 değerinde olmasına dikkat et. 2x4 Gb şeklinde alman daha sağlıklı olur. Dual Channel olarak çalıştırabilirsin.

Gaming 5 + I5 4690K + Gskill (2x4) 1600 Mhz CL9 Ram yaklaşık 1500 Tl civarı yapıyor.

Arkadaşlar ilk mesajda belirttiğim gibi yarın ilk işim anakart işlemci + ram almak. MSİ kendi oc ayarları ile kullanmayı düşünüyorum işlemci fanı gerek olur mu?

Hyper 212 gibi bir fan işinizi fazlası ile görecektir.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı