H81 yonga seti ile i3 veya i5 overclock edilir mi?

dümenci

Hectopat
Makaleler
6
Daha fazla  
Arkadaşlar öncelikle özür dilerim. Yazınsal hatadan dolayı yurt dışında yasadığım için Türkçe karakterlerin hepsi olmadığından sonuç böyle çekiyor kusura bakmayın...

Ben bir PC toplamayı düşünüyordum. Araştırmalar yaptım ve recep abinin uygun fiyatlı PC toplama rehberindeki videoyu inceledim kafama yattı.

Bende ayni sistemi kurmayı istiyorum. Her şey ayni sadece işlemcimi Pentium değil de Intel Core i3 ya da i5 almayı düşünüyorum. Bu işlemciler ile overclock yapılıyor. Araştırmalarım oldu ama çoğu İngilizce olduğu için pek güvenemedim. Fransızcasını da bulamadım şuan için o yüzden konuyu buraya açtım.

Recep abinin topladığı o sistemdeki gibi BIOS güncelleyip Pentium işlemciye verdiği değerleri i3 ya da i5 işlemciye versem olur mu? Yoksa onun içinde ayrı bir yol mu izlemem gerekiyor?

Sıvı soğutucu kullanacağım Corsair CPU Hydro Radiateur H110i modelini.

Ortaya böyle düzensiz bir Türkçe çıktığı için sizden özür diliyorum. Yardımlarınızı bekliyorum teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
i3' lere OC yapamazsınız. Normalde Pentiumlara da yapılamıyor ama o işlemci özel yani Pentium serisindeki OC olabilen bir işlemci. i5 tarafında ise OC yapabilmeniz için 4690K var o ise 700TL. Yani ucuza OC için (İntelde) başka çareniz yok.

i3' lere OC yapamazsınız. Normalde Pentiumlara da yapılamıyor ama o işlemci özel yani Pentium serisindeki OC olabilen bir işlemci. i5 tarafında ise OC yapabilmeniz için 4690K var o ise 700TL. Yani ucuza OC için (İntelde) başka çareniz yok.

Anlıyorum o zaman pentium ile yolumuza devam ediyoruz :)
Ekran karti arasinda da fikiriniz alabilir miyim ?
  • Saphire readon r7260 2gb mi ?
  • Asus g force gtx 750 ti mi ?
Siparisleri veriyorum birazdan ona gore kararsiz kaldim.

İyi aksamlar beyler, bu başlık altında daha önce konu açmıştım ve sistemi topluyorum. Bugün parçalar gelmiş. Akşam eve gelince paketler beni bekliyordu. Öncelikle uygun bütçeli diye açmıştım konuyu şu an o yönde gidiyorum. Anakartım Asus H81mplus ve Pentium G3258 işlemciyle bütünleşiyor. Güç kaynağını bir arkadaştan tedarik ettim fazla varmış onda, şu an ekran kartı ve RAM'ler kaldı. SSD, sabit disk ve optik sürücümü eski kasadan alıyorum. Montajlarını yapmadım daha, yarına insallah. Şimdi bazı arkadaşlar kasaya göre anakartin küçük diye, ben sadece yaza kadar idare edecek bir anakart ve işlemci aldım. Şu an İntel üzerine kurulu sistemi AMD'ye çevireceğim. Kuzenim bilgisayar üzerine okudu ve en son AMD sistemi kuruyor şu an. Bende yazın sistemi yeniliyorum. İntel'den AMD'ye geçeceğim. Şu an laptop var ama çok güçlü olmadığından oyun kaldırmıyor, çok kasıyor. Bende oyun için idare edecek bir sistem topladım.

Uygun bütçeli demiştim ama sonradan ekran kartını iyisini almayı düşündüm ve R9 290 ya da 295 almaya karar verdim.
Yazın da AMD FX 9895 ile Corsair v formula z ya da daha iyisi bir anakart alıyorum. Yaza doğru bütçem biraz daha düzelecek.

Sizlere yardımlarınız için teşekkür ediyorum. Sistem üzerinde tavsiyede bulundunuz teşekkür ederim. Fotografları koyuyorum.

image1.jpg

image2.jpg

image3.jpg

image4.jpg

image5.jpg

image6.jpg

image7.jpg

Ekran kartini ve SSD'yi siparis ettim, yarin RAM'leri alıyorum. Bir hafta içinde gelmesi lazım. Bir tane DVD-Ray vardı onu da ekledim. Şu an geçici olarak Ati HD 260 proyu kullandım overclock yapmak için. Stabil bir overclock için uğraşacağım. Hedefim 4.5 minimum, sıvı soğutucuyla 5.00 GHz hedefliyorum. Sorun yaratır mı acaba ?

OC şans işidir. Elindeki işlemci takoz ise 4.2' yi zor görürsün. Ama iyisine denk geldiysen 5.0 Ghz' i görebilirsin. Isı ve stabilite konusunu rahat atlatabilirsen başka sıkıntın kalmaz. Şu da var anakartta alt seviye olduğu için 5.0 Ghz' lere kadar zorlama. 4.5' de kal.

Arkadaşım kusura bakma rahatsız ettim. Benim arkadaşta RAM vardı 2x2 Go Reaper x series DDR 3 onu aldım kurmak için. Gelecek ay sipariş edeceğim RAM'leri. Ben bu RAM'lerle pcyi açmaya çalıştım ama açamadım. Pcde bütün fanlar dönüyor anakart ışıkları yanıyor ama ekrana görüntü gelmiyor. Araştırmalarım RAM'den kaynaklanıyor. Uyumlu bir RAM takarsam olacak mı acaba ? İlk açılışta bip sesi yok. Bu konuda fikrin var mı ?

Kingston DDR 3 2x4 Go 1333 MHz uyumlu mudur acaba ?

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı