H81H3-M7 İçin SSD Takviyesi

Daha fazla  
1) Bende H81H3-M7 anakart var. Bu anakarta 120 GB SSD takmayı düşünüyorum, uyar mı?
2) Eğer uyarsa anakartta sata3-1 ve sata3-2 girişleri var, 1. giriş HDD'ye gidiyor. 2. giriş ise CD-DVD okuyucusuna gidiyor. İkinciyi çıkarıp SSD'ye taksam sorun olur mu?
3) Hangi marka SSD önerirsiniz? 120GB almayı düşünüyorum ve 4GB RAM almayı düşünüyorum. Performans artışı olur mu? Hepsini cevaplarsanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
1-)Evet ,uyar.
2-)CD-DVD'yi çıkarırsanız CD-DVD okuyamazsınız. Onun dışında sorun olmaz. Gereksiz güç harcamasından kaçınmak için PSU kablosunu da sökün.
3-)Samsung SSD öneririm fakat bütçe belirtirseniz daha iyi olur. 4 GB RAM ve 120 GB SSD alırsanız performans artışı olur.

Bir şey daha sorucam. Ben 120gb ssd ye windows10 genelde kullandığım uygulamalar (steam, crome, geforce experince gibi) ve pubg kuracağım. 120gb yetermi yeterse kaç gb yer kalır.

Öncelikle SSD oyun performansını etkilemez fakat yüklenme sahneleri hızlanır. Bence depolama alanı yeter. Kurulduktan sonra PUBG 30 GB alan kaplıyor. Gerisine zaten küçük uygulamalar kurulacak sanırım. Yeter derim.

Dvd romdan çıkaracağım güç kablosu ssd ye olurmu. Tüm kablolardaki akım aynımı. Yoksa hdd ye takılı olan güç kablosunun devamınımı takayım.

Sata3_1 ve Sata3_2 Girişleri var anakartta yani ikiside sata3 girişi. Ama aralarında veri hızı farkı varmı yani ben 1. Sata3 girişine hdd ve 2. Sata 3 girişine hdd taktım. İkiside aynı hızdamı çalışır.

Selam Dostlar,
Aynı konuda Bir sorunum var, detaylı anlatmaya çalıştım, umarım yardımcı olabilecek birileri çıkar.

Samsung m2. 980 Pro (MZ-V8P1T0) NVMe PCI-e4.0 SSD'yi,
16XGEN3 PCI-e adaptör aracılığıyla,
16XGEN2 PCI-e slotuna bağladım.
Bu arada anakart H81H3-M7 ver1

Bulabildiğim en son sürüm BIOS'a güncelledim. AMI UEFI 2.4.6 (16.11.2015).
Diğer SATA3HDD'yi söktükten sonra, SSD'yi taktım ve BIOS'tan UEFI moduna geçip USB'den açıp Windows10'u yükledim.
Sorun burada başladı, işletim sistemi yüklü olmasına rağmen, BIOS üzerinde göremiyorum, ve boot etmek için seçemiyorum. HDD ile birlikte bağladığımda, HDD'den işletim sistemi yükleniyor, SSD gözüküyor. Samsung Magician ilk kurulumda bir güncelleme yükledi. SSD performası 1200MB/s okuma gözüküyor, (normalde SSD'nin performansı 7.000MB/s olmalıydı, PCIeGen2 16X slotun bunu karşılaması lazım) ancak dosyalara ulaşılıyor. Yabancı kaynaklarda Samsung'un sitesinden sürücü indirildiğinden bahsediliyordu, indirdim ancak o dahi SSD'yi görmeyip, ürün bulunamadı diyor.

Ne tavsiye edersiniz?

Not: Ürünü geri vermeyi denedim, kullanılmış ürünü geri alamayız diyor satıcı, ayrıca tüketici kanununda sarf malzemesi olarak değerlendiriliyor, dolayısıyla tüketici hakem heyetinden bir şey çıkmayacak gibi. Kanunda eksik olduğunu düşünüyorum, ama yazık ki bunları çözmek daha zor işler.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı