H81M-DS2 ve i3 3220 Uyumu

iuluocak

Hectopat
Yer
Istanbul, Turkey
Daha fazla  
H81M-DS2 üzerinde i7 4790 işlemci takılı. Lakin ekran kartım çok düşük. İşlemciyi satıp İ3 alıp ekran kartını da satıp ekran kartı yükseltmek istiyorum. İ3 3220 benim anakarta uyumlu olur mu? Veya hangileri uyumlu olur? Ucuz ve performans verecek?

16 GB HyperX RAM takılı üzerinde.
Şu anki ekran kartım ise GT730.

Şimdiden cevaplar için teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Neden düşürmek gibi bir hata yapmayayım hocam? Ne gibi bir zararı olur bana?
İ3 serisinin eski nesilleri hiç iş yapmıyor. İ3 4160 hele boşa masraf. En az İ3 8100 olmalı İ3 alınacaksa ki o da Ryzen 5 2600 parasına yakın. Yani İ7 4790 gibi güçlü bir işlemcin var. İleride takarsın ekran kartını boşver.

Neden düşürmek gibi bir hata yapmayayım hocam? Ne gibi bir zararı olur bana?

i7 4790 güçlü bir işlemci. Ekran kartı alıcam diye işlemciyi düşürürsen sistemin genel performansı azalır. Dediğim gibi 4790'ın yanına tak RX 570'i kullan. Hatta çok yakın zamanda RX 590 çıkacak, o da mantıklı bir tercih olabilir paran varsa.

i7 4790 güçlü bir işlemci. Ekran kartı alıcam diye işlemciyi düşürürsen sistemin genel performansı azalır. Dediğim gibi 4790'ın yanına tak RX 570'i kullan. Hatta çok yakın zamanda RX 590 çıkacak, o da mantıklı bir tercih olabilir paran varsa.
H81M-DS2 ile RX 570 sorunsuz çalışır değil mi?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı