H81M-K anakart UEFI nasıl açılır?

MuzafferKanlI

Centipat
Yer
Afyonkarahisar
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Yaklaşık 2-2, 5 saat önce Windows 8 kurmakla alakalı konu açmıştım. Orada konuşurken anakartımın UEFI'yi desteklediğini söylemişlerdi. Anakartım H81M-K BIOS menüsüne girdiğimde UEFI BIOS yazıyor fakat bilgisayarın içinden baktığımda eski BIOS olduğu yazıyor. Nasıl açabilirim? UEFI Windows kurarsam ve hata alırsam tekrar USB belleğe ISO dosyası yazacak bilgisayarım yok.

UEFI Windows kurabilirsiniz. Şu an sistemde kurulu olan Windows eski tip olduğu için Windows üzerinde UEFI yazmıyor.
Yaklaşık 2-2, 5 saat önce Windows 8 kurmakla alakalı konu açmıştım. Orada konuşurken anakartımın UEFI'yi desteklediğini söylemişlerdi. Anakartım H81M-K BIOS menüsüne girdiğimde UEFI BIOS yazıyor fakat bilgisayarın içinden baktığımda eski BIOS olduğu yazıyor. Nasıl açabilirim? UEFI Windows kurarsam ve hata alırsam tekrar USB belleğe ISO dosyası yazacak bilgisayarım yok.

Bilgisayarda yazınca bende şüphelendim UEFI kurayım olmadı arkadaştan tekrardan yükleyeyim. Teşekkür ederim.

Anakartın BIOS menüsünü fazla bilmiyorum fakat Esc, Del veya F2 ile BIOS'a girip bakabilirsiniz. BIOS Mode UEFI olarak ayarlayabilirsiniz. Karşınıza çıkacak.

Anakartın BIOS menüsünü fazla bilmiyorum fakat ESC, Del veya F2 ile BIOS'a girip bakabilirsiniz. BIOS mode UEFI olarak ayarlayabilirsiniz. Karşınıza çıkacak.

BIOS'tan Boot menüsüne girdim fakat BIOS mode karşıma çıkmadı. O yüzden bu konuyu açmıştım. Sadece Security diye bir bölüm var (adını tam yazamamış olabilirim) orada Windows UEFI mode seçeneği seçili. Diğer seçenek ise other OS.

Doğru hocam. UEFI Mode. Bu video tam size göre. Anakartınızın tüm BIOS menüleri var.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı