H81M-PLUS Sistem Toplama

Ekran kartı olarak üsttede dediğim gibi R9 285 Asus Strix almalısın. Ramlarıde 4X2 almalısın ki Dual Channel dediğimiz olay olsun. Daha fazla performans almanı sağlayacaktır. :) Tek ram alırsanız sadece kendi frekansında çalışır. :)
Dedigim gibi ileride ram arttımak istersem iki rami de atmam mı gerekicek? ve sizede sorayım MSI r9 280 hakkında ne düşünüyorsunuz ?285 mi almalı 280 mi?

R9 280 ekran kartı R9 285 ile arasında pek fark yok diyebilirim. Sadece VRAM farkı var ama performans olarak aynı. R9 285 almanızdaki yarar kartın güncel olması. Zaten ekran kartı alırken mimari ve güncelliğine bakmalısınız. Onun için R9 285 alınız ama ben daha fazla performans almak istiyorum ve güncelliği önemsiz benim için diyorsan o fiyat aralığında R9 280X kartı vardır. R9 280 ve R9 285'den daha performanslıdır. :) Bu arada R9 285 indirimde iken almanız daha iyi olacaktır. :)
Her şey için Saol dostum :)

Parçalar uyumlu. Ancak oyun bilgisayarı topluyorsanız, SSD 120 GB ve işlemci 4460 yapılıp ekran kartı bütçesi artırılabilir.
Kasayı da bununla değiştirmenizi tavsiye ederim:
www.hizlial.com: Cooler Master Elite RC-430 500W MidT Atx Pencereli Siyah Kasa
Ayrıca belirtmek istediğim bir şey var ki benim de başıma gelmişti, Haswell Refresh işlemci kullanmadan önce o anakartın bios güncellemesinin yapılması gerekli. Aksi takdirde görüntü alamazsınız.
Görüntü alamassın demekle ne kastettiniz?

Dedigim gibi ileride ram arttımak istersem iki rami de atmam mı gerekicek? ve sizede sorayım MSI r9 280 hakkında ne düşünüyorsunuz ?285 mi almalı 280 mi?

Her şey için Saol dostum :)
R9 285 alman yararına olcaktır. Ram konusunda ise ben 16GB yapcam diyorsan tek 8GB 1600MHZ alıp ilerde aynısından birtane daha alarak Dual Channel yapabilirsin. :) 8GB yeter diyorsan 4X2 al derim. :)

Dual Channel olayını bilmiyorum araştırıcam ama siz diyosanız çift ram olsun r9 280 i sormamın nedenide şuydu 3gb ve 384 bit olması idi ama ondanda vazgeçtim zaten gerçekten hepiniz çok faydalı oldunuz hepinizin elinize yüreğinize sağlık :)

Yani demek istediğim, anakartta yüklü gelen bios sürümü, Haswell Refresh işlemciler ile uyumlu değil. Dolayısıyla taktığında işlemciyi görmez ve görüntü vermez. Ancak Haswell bir işlemci takılarak bios güncellemesi yapılması gerekli ki Haswell Refresh işlemcilere uyumlu hale gelebilsin.

Peki simdi bu anakartı mı almıyayım ne yapmam gerek ? Haswell islemci ile bios güncelle demişsiniz ayrıca haswell işlemci mi almalıyım güncelleme için ? Bu konulara pek hakim değilim ama bir yerden başlamak gerek tabiki.

1tb harddisk sana yetecektir ve Kingston V300 serisi eskide kaldı. Samsung Evo serisine bakabilirsin, 120gb yetmezse ileride sisteme 2. SSD'yi eklersin. Ekran kartı olarak AMD R9 285 veya AMD R9 290 öneririm. Son olarak da AMD R9 280 ve üstü alırsan 600 watt güç kaynağı almalısın senin sistemindeki güç kaynağı yetersiz kalabilir.

RAM'i 2x4 almayın anakartınızda sadece iki ram yuvası var ilerde 16gb yapmak istediğinizde eski ramleriniz çöp olacak.
Tek 8gb alın ileride 16gb yaparken atmak zorunda kalmazsınız.
Dual channel performansı o kadar çok etkileyen bir şey değil, olmazsa olmaz değil yani ileride zaten aynı frekansta başka bir 8gb ram takınca dual channel olmuş olacak.

@HalimBerkAkturk tavsiyelerin için teşekkürler dostum ekran kartını baya araştırdım vatanda hazır indirimdeyken r9 285 alıcam hemen. Sonra yavaş yavaş alıcam parçaları 2 haftaya ins pc yi toplayıp GTA 5 i bekliycem :)

@Galeano bende senin gibi düşünmüştüm ilk önce ama sonradan 4x2 al dediler bende tamam dedim simdi siz 8 gb tek slot al diyosunuz arada kaldım :))

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı