Dedigim gibi ileride ram arttımak istersem iki rami de atmam mı gerekicek? ve sizede sorayım MSI r9 280 hakkında ne düşünüyorsunuz ?285 mi almalı 280 mi?Ekran kartı olarak üsttede dediğim gibi R9 285 Asus Strix almalısın. Ramlarıde 4X2 almalısın ki Dual Channel dediğimiz olay olsun. Daha fazla performans almanı sağlayacaktır.Tek ram alırsanız sadece kendi frekansında çalışır.
![]()
Her şey için Saol dostumR9 280 ekran kartı R9 285 ile arasında pek fark yok diyebilirim. Sadece VRAM farkı var ama performans olarak aynı. R9 285 almanızdaki yarar kartın güncel olması. Zaten ekran kartı alırken mimari ve güncelliğine bakmalısınız. Onun için R9 285 alınız ama ben daha fazla performans almak istiyorum ve güncelliği önemsiz benim için diyorsan o fiyat aralığında R9 280X kartı vardır. R9 280 ve R9 285'den daha performanslıdır.Bu arada R9 285 indirimde iken almanız daha iyi olacaktır.
![]()
Görüntü alamassın demekle ne kastettiniz?Parçalar uyumlu. Ancak oyun bilgisayarı topluyorsanız, SSD 120 GB ve işlemci 4460 yapılıp ekran kartı bütçesi artırılabilir.
Kasayı da bununla değiştirmenizi tavsiye ederim:
www.hizlial.com: Cooler Master Elite RC-430 500W MidT Atx Pencereli Siyah Kasa
Ayrıca belirtmek istediğim bir şey var ki benim de başıma gelmişti, Haswell Refresh işlemci kullanmadan önce o anakartın bios güncellemesinin yapılması gerekli. Aksi takdirde görüntü alamazsınız.