H97-Plus 117 Celcius Derece Gözüküyor

cayli73

Kilopat
Katılım
19 Ocak 2014
Mesajlar
66
Arkadaşlar yeni sistem topladım overclock hiçbir şey yapmadım ama anakart boşta bu dereceyi veriyor.

q2L7VR.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlış montaj yapmışsınızdır.

SpeedFan'a güvenmem ama Speccy beni şaşırttı.
Bir kasanızın içini açıp fotoğraf atar mısınız?

Yazılım ile sıcaklık ve voltaj ölçümlerinde her zaman hata olabilir. Sıcaklıkları BIOS üzerinden kontrol edin.

AIDA64 ile sıcaklık değerlerine bakar mısınız? Ayrıca kasanın içini açın ve eliniz ile mosfet soğutucularına elinizi değdirip manuel olarak sıcaklığı ölçün.

Kasanın içini açıp bir takım fotoğraflar atın lütfen. Montaj yanlış yapılmış olabilir. Veya anakartın soğutmaları hasar görmüş olabilir. Üretim hatası olabilir.

Arkadaşlar bilgisayarı kapatıp açtım, böyle oldu, düzeldi. Bu da kasa içi fotoğrafı.

1.jpg
2.jpg
3.jpg


Yüksek ısı anakarta sıkıntı vermiş midir acaba?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Konuyu açan arkadaş OC yaptım, anakart çok ısınıyor diyor, bir arkadaş çıkıp yanlış montaj yapmışsın diyor :) Anakartın köprüsünü mü söktü sanki bu arkadaş. Önce bir soruyu okuyun, anlayın, görüntüye bakın, anakart mı yoksa işlemci mi ısınıyor bi bakın, ondan sonra cevaplayın.

En başta düzgün bir program kullanmanı öneririm, biz hep AIDA64 Extreme Edition öneririz. Bazı programlar BIOS kaynaklı veri elde eder, bazıları ise böyle değildir, yanlış sonuçlar elde etmenize sebep olur.

SypeR'ın da dediği gibi, AIDA64'de 110 küsür derece ısıyı görürsen mutlaka elinle kontrol et. Ben o değerin doğru olduğuna inanmıyorum.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı