[Haber] Steelseries Rival 3

Makaleler
26
Yer
İstanbul
Steelseries'in geçtiğimiz günlerde uygun fiyatlı yeni faresi Rival 3'ü duyurdu. Farenin ilgi çekici özellikleri 77g olması ve $29.99 gibi ucuz diye tanımlayabileceğimiz bir fiyata sahip olması. Ülkemize geleceği fiyatı değerlendirmek gerekirse; aynı $30 fiyat etiketine sahip G102 ülkemizide 150-200 TL civarına satılıyor, Rival 3'ün de yakın fiyatlardan geleceğini düşünmek yanlış olmaz.

Gövde ABS plastikten oluşuyor.

Sensör olarak PMW3331 türevi olan Steelseries'in ise TrueMove Core olarak adlandırdığı 8500 CPI destekli bir sensör barındırıyor bünyesinde.

1579642287192.png

Her ne kadar simetrik ergonomili bir fare olsa da tuş konumlandırması sebebiyle sağ el kullanıcılarına öncelik sağlandığını söylemek yanlış olmaz herhalde.

1579642250272.png

Işıklandırma seçeneği olarak Steelseries'in ilk kez kullandığı mouse tabanına yerleştirilmiş bir LED aydınlatma ve logo aydınlatması bulunuyor.

1579642271777.png

60 milyon basım ömürlü garantili mekanik anahtarlar kullanılmış. Fare üzerinde toplam 6 adet tuş bulunuyor. Tekerlek kauçuğu önceki Rival modellerinde gördüğümüz işlemeye sahip.

Kablo kısmında ise Steelseries'in tüm farelerinde kullandığı kauçuk bir kablo bulunuyor. Kablo uzunluğu ise 1.8m.

Skatezler PTFE değil klasik teflon gibi gözüküyor.

Benim Değerlendirmem:

Bence Steelseries'ten çok ilginç ve güzel bir adım olmuş. Farenin sensör pozisyonu ve kablosu gibi iyileştirilebilecek kısımları kesinlikle var ama $30 fiyat etiketini göz önünde bulundurursak bunları istemek biraz açgözlülük olur. Eğer kalite kontrol veya kronik sorun problemlerine kurban gitmezse özellikle ülkemizde çok ilgi göreceğini şimdiden tahmin etmek güç değil.

Son düzenleme:
İncelemelerine bakacak olursak bu konularda tecrübelisin hocam. Teşekkürler, programı çıkabilir mi ne diyorsunuz?
Programı çıkabilirden kastın nedir? Steelseries Engine desteği olacak tabii eğer onu soruyorsan.
Özellikleri $30 fiyatına göre iyi duruyor eğer fiyatı gereksiz yüksek olmazsa ülkemizde sevilir.
Katılıyorum, düşük fiyatlarda bilindik marka olarak pek de bir alternatif yok.

Sensör kablo girişi tarafına doğru 1cm kadar daha yakın olmalı gibi görünüyor. Umarım switchleri özellikle yan tuşları da iyileştirmişlerdir. Ama ben daha çok Rival 5'i merakla bekliyorum.
Ön inceleme için teşekkürler.

Tasarımı rival 100/110 ile benzer ve bence hiç iyi değil. Alt tarafta sağ ve solda bulunan çıkıntıların amacını bir türlü çözemedim, hiçbir işlevleri yok. Orayı düz yapsana abi.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı