Haber7 ve Habervaktim sitelerine girememe

mahmut0384

Hectopat
Katılım
15 Haziran 2014
Mesajlar
6
Yer
İst
Daha fazla  
Meslek
Makine Müh.
Bir önceki konu çözülmüş olarak işaretlenmişti Recep Balkaş tarafından. Haber7 - Haber - Haberler - Son Dakika Haberleri den ulaşılabildiğini söylemişti ama öyle bir durum söz konusu değil. Ancak diğer sitelerde olduğu gibi proxy ile erişim sağlanabiliyor. Türkiyede yasaklı dnslerle de erişim imkanı yok, Tib tarafından engellenmiş.

Birde Recep arkadaş siteler hakkında zaten gereksiz diye de belirtmiş. Aceba bu kanıya onu ulaştıran nedir. Haber7.com Türkiye'de 11. Dünyada 606. sırada görünüyor alexa.com da. Türkiye'de onbinlerce üyesi tarafından açılış sayfası yapılan bu siteyi yargılayacaksa bugün yaptığım üyeliği hemen iptal edeyim. Böyle önyargılı insanlarla teknoloji paylaşımı yapmak da abesle iştigal olur.

Bu arada kendisi bir de hackintosh da artık mavericks kuracağız eskileri kullanmayacağız dediğini görmüştüm. Burdan şunu belirtmek isterim ki, eskiler her zaman kaldırılamaz. Şuan medya dünyasında kullanılan Final Cut Pro yazılımı, ki birçok kişinin Osx kullanmasının nedenidir, en son Mountain Lion da çalışıyor, daha yenilerinde Quicktime destek vermiyor, codec i değiştirdi. Bilgisine.
 
Seven sever sevmeyen sevmez bu siteleri, erişim yolu paylaşılmış, ben giderim derseniz de güle güle. Konu kilitlenmiş siz aynısını bir daha açıyorsunuz.

Ancak duracaksanız aynı konu içerisinde alakasız Mavericks eleştirisi de var, bunu ayrı konu olarak Mac OS X bölümüne açmanız gerekiyor bilginize.
 
Seven sever sevmeyen sevmez bu siteleri, erişim yolu paylaşılmış, ben giderim derseniz de güle güle. Konu kilitlenmiş siz aynısını bir daha açıyorsunuz.

Ancak duracaksanız aynı konu içerisinde alakasız Mavericks eleştirisi de var, bunu ayrı konu olarak Mac OS X bölümüne açmanız gerekiyor bilginize.

Ne güzel demişiniz, seven sever, sevmeyen de sevmez diye. Teknoloji sitesinde bir siteye erişim için sorulan bir soruya zaten bunlar da gereksiz siteler denmesiydi problem olan. Ve ilginç yanı erişim sağlanabiliyor denilen com.tr domaini de .com a site içerisinde yönlendiriyordu. Yani konu kapanmamıştı.

Haksız duruma düştük yani, eyvallah, bildiklerimi paylaşayım, güzel bir site diye geldim ama güle güle ile uğurlandım. Buyrun üstad siz bu şekil devam edin. Ben tutmayayım.
 
Beyefendi sizinle bir sorunumuz yok ancak "böyle yaparsanız giderim" sözünü sevgilim dahi etse güle güle derim. Yasağın her türlüsü, özellikle sevelim ya da sevmeyelim yasal çalışan basın yayın organlarına uygulanan yasaklar zararlıdır. Hal böyleyken ve bu düşüncemizi anlamanızı sağlayacak, okuyabileceğiniz binlerce mesajımız, yazımız, izleyebileceğiniz yüzlerce videomuz varken, yapılan bir yorumu büyütmenin ve şöyle yapacaksanız ben gideyim" diye tabiri caizse gönül koymanın anlamı yok.

Kötülüğümüzden dolayı böyle desek kimseyle muhattap olup cevap vermez "Kendi kendilerine konuşsunlar" derdik ama demiyoruz, demeyeceğiz. Kimseyi kovalamıyoruz ama giderim diyene giderken sağlık ve afiyet dileyerek kalanlarla devam ediyoruz.
 
Konuyu ben açmıştım. Mahkeme kararıyla kapatıldığından haberim yoktu. Mutlaka Recep abi' ninde yoktu. Bilgisayara TeamViewer ile bağlandı sürücü güncelledi, host dosyasına baktı, tarayıcıyı sıfırladı vs. . Bende Gördüm ki .tr 'yi kullanınca siteye girilebildi.

Ayrıca Technopat sitesine üye olana kadar bilgisayar hakkında yeterli bilgi sahibi olduğumu sanıyordum. Ama öğrendim ki nerdeyse hiçbir şey bilmiyormuşum. Bu site ve Recep abi sayesinde çok şey öğrendim ve öğrenmeye devam ediyorum.

Recep Baltaş candır!
 
İlginize teşekkürler, mesele büyütülecek bir meseleydi, normal bir kullanıcıdan gelse ben de aman be derdim girmezdim bir daha ama bir yöneticiden gelince problem oldu. Yoksa benim de ne size ne de Recep arkadaşa bir husumetim yoktu. Madem art niyetli bir durum değil, ki gösterdiğiniz ilgiden belli, bir yere gitmenin de bir manası yok.

Kolay gelsin size. Umarım faydalı bilgi alışverişi olur sonraki zamanlarda.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı