Gameing Aydin
Hectopat
Daha fazla
Herkese iyi akşamlar arkadaşlar.
Dün 4.98$ Steam bakiyem vardı. Akşam baktığımda 0.18$ olmuş. Sebebi ise Dota 2'den 5 adet eşya alınmış topluluk pazarından. Kesinlikle Dota 2 vesair oynamıyorum zaten ve bu harcamayı benim yapmadığımdan %100 eminim.
Bugün ise bir harcama geçmişime bakayım dedim, aman aman. Şaka gibi ya. Otomatik envanterinden rastgele (?) eşyalar satıyor.
Eki Görüntüle 2380579
Tam 14 sayfalık bir harcama geçmişi, bugün içerisinde yapılmış.
Steam'e destek bileti açtım. Cevap şu şekilde:
Eki Görüntüle 2380580
Çevirisi:
Eki Görüntüle 2380582
Kesinlikle hesabı bir başkasına vermedim, bugün Steam'de harcama bile yapmadım. Birisi hesabıma girmiş olsa Steam pazarından eşya neden alır ki? Gider kendisine oyun hediye eder en kötü.
Ne yapmam gerekmekte arkadaşlar?
Steam birkaç hafta öncesinde kişisel bilgiler sızdırılmıştı ve birçok hesap bilgilerine erişim sağlandı o yüzden herkes dikkatli olsun şifre değiştirebilir(Gmail'iniz dahil) veya Steam Guard açarak güvenliği arttırabilirisiniz.
Merak ettim de bu kadar kişinin başına bu iş gelmiş, hepiniz aynı hatayı mı yaptı yoksa Steam'de bir açık mı var? Hepinizin cihazına virüs bulaşmış olabilir mi sanmıyorum. Steam Guard da pek işe yaramıyor gibi.
Mail hesabının spam kısmını kontrol etmelisin. Bu durumun aynısını yaşadım, Steam şifremi değiştirdikten sonra Riot hesabımın çalındığını fark ettim.
Daha önce benim de başıma gelmişti. 180 liralık bakiyrm kıytırık bir Dota kartına harcanmış. Bende başlık açmıştım bir yorumda Steam'ın kendisi yaptığını bazı paralı hesapları müşteri hizmetlerinden hususi düşürdüklerini düşündüğün söyleyen birisi yorum yapmıştı. Steam Guard'ım etkin. Akşam üzeri şifre değiştirmek zorunda kaldım ve girene kadar göbeğim çatladı. Telefon uygulaması ayrı dert açtı masaüstü uygulaması ayrı dert açtı o oraya o oraya yönlendire yönlendire bitiremediler. Ne hikmetse şifremi bilmeyen birisi şap diye girip envanteri cüzdanı boşaltabiliyor.
API keyden kastınız nedir? Yedek guard kodları mı hocam?Steam API keyi kontrol edin.
Bende bu durumdan dolayı 37 dolarım hiç oldu. Her şeyi sıfırladım güvenlik kodu değiştim PC sıfır kurulum yaptım her şeyi yaptım ama yine de bir daha girip kalan eşyaları takaslamislar. O günden sonra Steam bıraktım, Epic geçtim. Sana da tavsiye ederim.
Aynısı hesabıma 1 yıl önce geldi. Gece yatarken hiçbir şey yok sabah kalktım Gmail'den Steam tarafından orijinal dilim dışında basitleştirilmiş Çince e-postaları gelmişti. 20 TL bakiyemi 50 kuruşluk itemi kendine 20 TL'den satın alıp harcamış. Son aldığım 5 oyunu iade etmişler. Allah'tan Steam güvenlik sebebiyle para iadesinde 24 saat bekletmişti. Ben hesabımı alır almaz bilgisayar ve telefona format atıp şifremi değişip Steam Guard'ı sıfırlamıştım. Bu arada geçmiş olsun satılan itemleri ve iade edilen oyunlara bir şey yapamadılar. Bakiyeyi aynı oyunları indirimsiz tekrar almıştım. Papara'dan da çekmeye çalışmışlar bakiye yetersiz diye kurtarmıştım.
Şahsen ben virüslü herhangi bir şey indirdiğimi, şifrelerimi bir yerde paylaştığımı hatırlamıyorum.Merak ettim de bu kadar kişinin başına bu iş gelmiş, hepiniz aynı hatayı mı yaptı yoksa Steam'de bir açık mı var? Hepinizin cihazına virüs bulaşmış olabilir mi sanmıyorum. Steam Guard da pek işe yaramıyor gibi.
API keyini nasıl sıfırlayabiliriz ve nereden erişebiliriz hocam? Bu dediğiniz çok mantıklı geldi bana.API key'iniz ele geçirilmiş olabilir hocam. API key'inizi sıfırlamakta fayda var. API key'inizi eklentilere veya bazı CS sitelerine yazmış olabilir misiniz? Genellikle bu sorun oralardan kaynaklanıyor çünkü.
API keyini nasıl sıfırlayabiliriz ve nereden erişebiliriz hocam? Bu dediğiniz çok mantıklı geldi bana.
Aynı durumu 2 hafta önce yaşadım maalesef Steam'in sistemi b*k gibi olduğu için cüzdanındaki paraları unut hatta tam olarak nasıl gerçekleştiğini sana söyleyeyim korsan veya korsan olmayan bir program indirdin ya da bir linke tıkladın muhtemelen birisi sizin kayıtlı gmaillerinize ulaşmış (Steam de dahil)
Amaçları şu düşük değerdeki itemleri 0.03 cent gibi 0.14 cente satışa koyuyorlar daha sonra çalıntı hesabın cüzdanından alıyorlar kısaca hesaptaki doları kendilerine aktarıyorlar ardından hesabın adını değiştiriyorlar böylelikle şikayet etmek için pazar geçmişinde de hesabın adına ulaşamıyoruz.
Muhtemelen sadece Steam değil Discord hesabınızda Bitcoin spam mesajları Instagram hesabınızı da varsa bot için kullanıyorlardır en iyisi tüm Gmail ve hesapların şifresini değiştirmeniz ve PC'ye format atmanız olur.
Merak etmeyin daha ötesine geçemezler örneğin envanterinizi takasla kaçırma gibi çünkü takas geçmişi daha sıkı tutuluyor Steam'de.
Keşke 1 dolar üstü satış yaptığımızda mobil onay istediği gibi satın alım yaptığımızda da isteseler böylelikle bu dolandırıcılığın önüne geçerler ama maalesef.
Aynı durumu 2 hafta önce yaşadım maalesef Steam'in sistemi b*k gibi olduğu için cüzdanındaki paraları unut hatta tam olarak nasıl gerçekleştiğini sana söyleyeyim korsan veya korsan olmayan bir program indirdin ya da bir linke tıkladın muhtemelen birisi sizin kayıtlı gmaillerinize ulaşmış (Steam de dahil)
Amaçları şu düşük değerdeki itemleri 0.03 cent gibi 0.14 cente satışa koyuyorlar daha sonra çalıntı hesabın cüzdanından alıyorlar kısaca hesaptaki doları kendilerine aktarıyorlar ardından hesabın adını değiştiriyorlar böylelikle şikayet etmek için pazar geçmişinde de hesabın adına ulaşamıyoruz.
Muhtemelen sadece Steam değil Discord hesabınızda Bitcoin spam mesajları Instagram hesabınızı da varsa bot için kullanıyorlardır en iyisi tüm Gmail ve hesapların şifresini değiştirmeniz ve PC'ye format atmanız olur.
Merak etmeyin daha ötesine geçemezler örneğin envanterinizi takasla kaçırma gibi çünkü takas geçmişi daha sıkı tutuluyor Steam'de.
Keşke 1 dolar üstü satış yaptığımızda mobil onay istediği gibi satın alım yaptığımızda da isteseler böylelikle bu dolandırıcılığın önüne geçerler ama maalesef.