Steam Habersiz şekilde 14 sayfalık harcama yapıldı

Herkese iyi akşamlar arkadaşlar.
Dün 4.98$ Steam bakiyem vardı. Akşam baktığımda 0.18$ olmuş. Sebebi ise Dota 2'den 5 adet eşya alınmış topluluk pazarından. Kesinlikle Dota 2 vesair oynamıyorum zaten ve bu harcamayı benim yapmadığımdan %100 eminim.
Bugün ise bir harcama geçmişime bakayım dedim, aman aman. Şaka gibi ya. Otomatik envanterinden rastgele (?) eşyalar satıyor.

Eki Görüntüle 2380579

Tam 14 sayfalık bir harcama geçmişi, bugün içerisinde yapılmış.
Steam'e destek bileti açtım. Cevap şu şekilde:

Eki Görüntüle 2380580

Çevirisi:

Eki Görüntüle 2380582

Kesinlikle hesabı bir başkasına vermedim, bugün Steam'de harcama bile yapmadım. Birisi hesabıma girmiş olsa Steam pazarından eşya neden alır ki? Gider kendisine oyun hediye eder en kötü.

Ne yapmam gerekmekte arkadaşlar?

İki adımlı doğurma yap. Steam Guard yoksa etkile. öyle bir şey olmaz bir kez oldu. Bir oyunu tam silindi ve tekrar oynamak zorunda kaldım. Yani, bu normal. Bütün şeylerim normal. İng yazı geldi o kadar.

Windows Defender'in yakaladığı virüse izin vermişim ondan sonra uğraşta uğraş bir Türkçe yama uğruna bilgisayar formatladım neler neler yaptım. Allah bir daha bu duruma düşürmesin ama bende envanterdeki eşyalarım satılmıştı Allah'tan oyunlarıma dokunmadılar. Bir de bu Microsoft hesabımı güvenceye aldıktan sonra hala hesabıma girmeye çalışıyorlar 2 dk 1 yanlış şifre bildirimi geliyor :D hiç vazgeçmiyorlar.

Steam bir kaç hafta öncesinde kişisel bilgiler sızdırılmıştı ve bir çok hesap bilgilerine erişim sağlandı o yüzden herkes dikkatli olsun şifre değiştirebilir(gmailiniz dahil) veya steam guard açarak güvenliği arttırabilirisiniz.

Steam birkaç hafta öncesinde kişisel bilgiler sızdırılmıştı ve birçok hesap bilgilerine erişim sağlandı o yüzden herkes dikkatli olsun şifre değiştirebilir(Gmail'iniz dahil) veya Steam Guard açarak güvenliği arttırabilirisiniz.

Gmail'de falan yedek e-posta ve iki adımlı ar bir sıkıntı olur mu acaba? Steam'den boyle bir şey beklemezdim korku oldu içime gece gece.

Merak ettim de bu kadar kişinin başına bu iş gelmiş, hepiniz aynı hatayı mı yaptı yoksa Steam'de bir açık mı var? Hepinizin cihazına virüs bulaşmış olabilir mi sanmıyorum. Steam Guard da pek işe yaramıyor gibi.

Steam'de açık yok. Steam API key denen bir şey var Steam hesabıyla başka bir yerde oturum açtıysa ondan olmakta bu durum.

Mail hesabının spam kısmını kontrol etmelisin. Bu durumun aynısını yaşadım, Steam şifremi değiştirdikten sonra Riot hesabımın çalındığını fark ettim.

Geçmiş olsun. Mail hesabımın şifresini değiştirdikten sonra, herhangi bir sıkıntı kalmadı mail için çok şükür.

Daha önce benim de başıma gelmişti. 180 liralık bakiyrm kıytırık bir Dota kartına harcanmış. Bende başlık açmıştım bir yorumda Steam'ın kendisi yaptığını bazı paralı hesapları müşteri hizmetlerinden hususi düşürdüklerini düşündüğün söyleyen birisi yorum yapmıştı. Steam Guard'ım etkin. Akşam üzeri şifre değiştirmek zorunda kaldım ve girene kadar göbeğim çatladı. Telefon uygulaması ayrı dert açtı masaüstü uygulaması ayrı dert açtı o oraya o oraya yönlendire yönlendire bitiremediler. Ne hikmetse şifremi bilmeyen birisi şap diye girip envanteri cüzdanı boşaltabiliyor.

Vay be, demek ki yalnız değilmişim. Geçmiş olsun hocam, umarım şimdilik bir sıkıntı yoktur.

Steam API keyi kontrol edin.
API keyden kastınız nedir? Yedek guard kodları mı hocam?

Bende bu durumdan dolayı 37 dolarım hiç oldu. Her şeyi sıfırladım güvenlik kodu değiştim PC sıfır kurulum yaptım her şeyi yaptım ama yine de bir daha girip kalan eşyaları takaslamislar. O günden sonra Steam bıraktım, Epic geçtim. Sana da tavsiye ederim.

Yapmayın be, geçmiş olsun üzgünüm hocam. Steam'e bilet göndermiş miydiniz?

Aynısı hesabıma 1 yıl önce geldi. Gece yatarken hiçbir şey yok sabah kalktım Gmail'den Steam tarafından orijinal dilim dışında basitleştirilmiş Çince e-postaları gelmişti. 20 TL bakiyemi 50 kuruşluk itemi kendine 20 TL'den satın alıp harcamış. Son aldığım 5 oyunu iade etmişler. Allah'tan Steam güvenlik sebebiyle para iadesinde 24 saat bekletmişti. Ben hesabımı alır almaz bilgisayar ve telefona format atıp şifremi değişip Steam Guard'ı sıfırlamıştım. Bu arada geçmiş olsun satılan itemleri ve iade edilen oyunlara bir şey yapamadılar. Bakiyeyi aynı oyunları indirimsiz tekrar almıştım. Papara'dan da çekmeye çalışmışlar bakiye yetersiz diye kurtarmıştım.

Geçmiş olsun hocam. En azından kurtarabilmişsiniz, yukarıdaki arkadaş gibi de olabilirdi durumunuz.

Merak ettim de bu kadar kişinin başına bu iş gelmiş, hepiniz aynı hatayı mı yaptı yoksa Steam'de bir açık mı var? Hepinizin cihazına virüs bulaşmış olabilir mi sanmıyorum. Steam Guard da pek işe yaramıyor gibi.
Şahsen ben virüslü herhangi bir şey indirdiğimi, şifrelerimi bir yerde paylaştığımı hatırlamıyorum.
Bir arkadaşım, QR kod okutarak şifre vermeden ve "Beni hatırla" seçeneğini tiklemeden Steam hesabıma giriş yapmıştı, bunun haricinde yok.

API key'iniz ele geçirilmiş olabilir hocam. API key'inizi sıfırlamakta fayda var. API key'inizi eklentilere veya bazı CS sitelerine yazmış olabilir misiniz? Genellikle bu sorun oralardan kaynaklanıyor çünkü.
API keyini nasıl sıfırlayabiliriz ve nereden erişebiliriz hocam? Bu dediğiniz çok mantıklı geldi bana.

Son düzenleme:
Aynı durumu 2 hafta önce yaşadım maalesef Steam'in sistemi b*k gibi olduğu için cüzdanındaki paraları unut hatta tam olarak nasıl gerçekleştiğini sana söyleyeyim korsan veya korsan olmayan bir program indirdin ya da bir linke tıkladın muhtemelen birisi sizin kayıtlı gmaillerinize ulaşmış (Steam de dahil)
Amaçları şu düşük değerdeki itemleri 0.03 cent gibi 0.14 cente satışa koyuyorlar daha sonra çalıntı hesabın cüzdanından alıyorlar kısaca hesaptaki doları kendilerine aktarıyorlar ardından hesabın adını değiştiriyorlar böylelikle şikayet etmek için pazar geçmişinde de hesabın adına ulaşamıyoruz.

Muhtemelen sadece Steam değil Discord hesabınızda Bitcoin spam mesajları Instagram hesabınızı da varsa bot için kullanıyorlardır en iyisi tüm Gmail ve hesapların şifresini değiştirmeniz ve PC'ye format atmanız olur.

Merak etmeyin daha ötesine geçemezler örneğin envanterinizi takasla kaçırma gibi çünkü takas geçmişi daha sıkı tutuluyor Steam'de.

Keşke 1 dolar üstü satış yaptığımızda mobil onay istediği gibi satın alım yaptığımızda da isteseler böylelikle bu dolandırıcılığın önüne geçerler ama maalesef.

Merhaba bende benzer sıkıntı yaşadım. Steam üzerinden bilgim dışında kredi kartımdan peş peşe 100 bin Tl lik çekim yapmışlar çok geç farkettim. Bankayı aradım şikayet ettim kartı iptal ettirdim. Tüketici hakları ve Cumhuriyet başsavcılığına şikayet ettim. Yaklaşık 1 sene geçti Cumhuriyet başsavcılığından mektup geldi olumsuz dönüş yaptılar. Virüs vs programlar varmış. İnat box tv gibi ücretsiz denen Virüslü uygulamalar varmış. Daha önceden yükledim kullanmadığım halde nereden çektiler belli değil Cumhuriyet başsavcılığı ilgilenmiyor. Steamden iade istedim 16 bin tl iade onaylandı fakat 8 bin tl tekrar çekim yapmışlar. Kredi kartımı iptal ettirdim mail order vs otomatik açık kart limiti yükseltme otomatik açık hepsi sıkıntı bankalar ilgilenmiyor. Müşterileri suçluyorlar. Mail order açık unutsan bile hemen çekiyorlar. Kimin yaptığı belli olmuyor. Kimse ilgilenmiyor.

Aynı durumu 2 hafta önce yaşadım maalesef Steam'in sistemi b*k gibi olduğu için cüzdanındaki paraları unut hatta tam olarak nasıl gerçekleştiğini sana söyleyeyim korsan veya korsan olmayan bir program indirdin ya da bir linke tıkladın muhtemelen birisi sizin kayıtlı gmaillerinize ulaşmış (Steam de dahil)
Amaçları şu düşük değerdeki itemleri 0.03 cent gibi 0.14 cente satışa koyuyorlar daha sonra çalıntı hesabın cüzdanından alıyorlar kısaca hesaptaki doları kendilerine aktarıyorlar ardından hesabın adını değiştiriyorlar böylelikle şikayet etmek için pazar geçmişinde de hesabın adına ulaşamıyoruz.

Muhtemelen sadece Steam değil Discord hesabınızda Bitcoin spam mesajları Instagram hesabınızı da varsa bot için kullanıyorlardır en iyisi tüm Gmail ve hesapların şifresini değiştirmeniz ve PC'ye format atmanız olur.

Merak etmeyin daha ötesine geçemezler örneğin envanterinizi takasla kaçırma gibi çünkü takas geçmişi daha sıkı tutuluyor Steam'de.

Keşke 1 dolar üstü satış yaptığımızda mobil onay istediği gibi satın alım yaptığımızda da isteseler böylelikle bu dolandırıcılığın önüne geçerler ama maalesef.

Merhaba bende benzer sıkıntı yaşadım. Steam üzerinden bilgim dışında kredi kartımdan peş peşe 100 bin Tl lik çekim yapmışlar çok geç farkettim. Bankayı aradım şikayet ettim kartı iptal ettirdim. Tüketici hakları ve Cumhuriyet başsavcılığına şikayet ettim. Yaklaşık 1 sene geçti Cumhuriyet başsavcılığından mektup geldi olumsuz dönüş yaptılar. Virüs vs programlar varmış. İnat box tv gibi ücretsiz denen Virüslü uygulamalar varmış. Daha önceden yükledim kullanmadığım halde nereden çektiler belli değil Cumhuriyet başsavcılığı ilgilenmiyor. Steamden iade istedim 16 bin tl iade onaylandı fakat 8 bin tl tekrar çekim yapmışlar. Kredi kartımı iptal ettirdim mail order vs otomatik açık kart limiti yükseltme otomatik açık hepsi sıkıntı bankalar ilgilenmiyor. Müşterileri suçluyorlar. Mail order açık unutsan bile hemen çekiyorlar. Kimin yaptığı belli olmuyor. Kimse ilgilenmiyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı