Hacettepe Bilgisayar Mühendisliği okunur mu?

OMFA

Decapat
Daha fazla  
ODTÜ İTÜ gelmiyor. Gelse PC mühendisliğine olan ilgimden dolayı direkt yazardım ama gelmeyince Hacettepe ve YTÜ gibi üniversiteler kaldı. Sizce yazılır mı? Bilgisi olan arkadaşlar cevaplayabilir mi?

Bölüm hakkında bir şeyler söyleyebilir misiniz? Ben de düşünüyorum.
Söylenecek çok birşey yok okul bitmeden kendinizi geliştirmek için kişisel olarak cabalayacaksiniz. Çünkü bittiğinde hem staj hem iş bulmak için bilgili olmanız gerekecek diploma aynı bilgiye sahip olupta diplomasi olmayanlardan bir adım önde tutacak.

Söylenecek çok birşey yok okul bitmeden kendinizi geliştirmek için kişisel olarak cabalayacaksiniz. Çünkü bittiğinde hem staj hem iş bulmak için bilgili olmanız gerekecek diploma aynı bilgiye sahip olupta diplomasi olmayanlardan bir adım önde tutacak.
Hocam ben tıp ile pc mühendisliği arasında kaldım. Buradaki en büyük 2 etkenden biri yaşam standardı biri de bu üniversitelerden mezun olmama rağmen iş bulabilecek miyim konusu. Bu konuda ne düşünüyorsunuz? Tıpa göre bir pc mühendisliği maaşı çok mu düşük. Bir de ayıptır sorması ama aldığınız maaş aralığı ne kadar? :D Cevaplarsanız çok sevinirim.

Hocam ben tıp ile pc mühendisliği arasında kaldım. Buradaki en büyük 2 etkenden biri yaşam standardı biri de bu üniversitelerden mezun olmama rağmen iş bulabilecek miyim konusu. Bu konuda ne düşünüyorsunuz? Tıpa göre bir pc mühendisliği maaşı çok mu düşük. Bir de ayıptır sorması ama aldığınız maaş aralığı ne kadar? :D Cevaplarsanız çok sevinirim.
Hocam benim sıralamam sizin kadar olmasa da yakınım :) Ben de en başta tıp düşündüm hatta bir arkadaşım var 3k onunla beraber tıp yazmaya karar vermiştik. Fakat üniversite gezilerin de vs. para vs. için yapılamayacak bir meslek olduğunu gördüğümüzden vazgeçtik. Size de tavsiye ederim çünkü büyük ihtimal siz de ben gibi sene başından beri hedefi mühendislik olan biriydiniz ve bundan para vs. için vazgeçmemiz çok saçma bence. Puanlarımız gerçekten iyi dolayısıyla mühendis olsak da işsiz kalmayacağımızı düşünüyorum. Hacettepe mühendislikleri de bence yıldızdan iyi fakat ben yıldız yazacağım İstanbul faktöründen dolayı. Tıpı da yazarsam 20-24 arasına planladım.

Maaştan önce tıp a girip bitirebilmek ya da iyi bir yazılımcı ve mühendis olabilmek önemli. Çok zengin doktor da var sadece evini gecindiren de var aynı şey mühendisler içinde geçerli. Maaşım asgari ücret değil.😀

Hocam asgari ücret de değildir zaten. Tıpta sadece evini geçindirmek için ekstra bir çaba lazım ya sanki bir de. Mühendisliğin ortalaması da 3 asgari ücret diyorlar ama üniversite önemli orada da o yüzden sorayım dedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam asgari ücret de değildir zaten. Tıpta sadece evini geçindirmek için ekstra bir çaba lazım ya sanki bir de. Mühendisliğin ortalaması da 3 asgari ücret diyorlar ama üniversite önemli orada da o yüzden sorayım dedim.
Üniversite diplomasi önemli olan hangi üniversite olduğu 2.derece önemli. Ama en önemlisi işi biliyor olmak yeniliklere açık olmak ve sürekli sanki öğrenci gibi öğrenmek için çaba göstermek gerekiyor yani mühendis oldum yada yazilimciyim ise de girdim herşey tamam denmiyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı