Hacker bana email atıyor

Spider_MCan

Decapat
Daha fazla  
Merhaba son bir aydır bir hacker benden büyük miktarda dolar talep ediyor, ne olduğunu anlatayım. Bir sabah uyandığımda spam kategorisinde iki email ile karşılaştım (attığı emailer ekte bıraktığım fotoğraf ile neredeyse aynısı)
Emailde hacklendiğimi falan filan söylüyordu. Ayrıca bu iki mailde e-posta hesabımın şifresi güya yazıyordu. İşin komik yanı emailin şifresi yanlıştı hatta ikinci mail birincinin aynısı idi fakat sadece şifrenin sonundaki rakamı değiştirimişti. Mailde tartışmalı videolara mastürbasyon yaptığımı söylüyordu fakat ben öyle bir şey yapmadım. 1 hafta sonra yine aynı maili attı fakat şifre kısmını silmişti ayrıca daha az para istedi. Bende onu burada paylaşmaya karar verdim. Böyle bir şey nasıl olabilir? Bilgisayarımda Kaspersky Free kullanıyorum ayrıca.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20231212_073719_Gmail.jpg
    Screenshot_20231212_073719_Gmail.jpg
    122,2 KB · Görüntüleme: 210
Son düzenleyen: Moderatör:
Zaten gelir gelmez Spam kategorisine de düşmüşse bunu günde 1000 kişiye atıyordur zaten. 😃
Görmezden gelin, zaten metni biraz okuyunca izlediği şeylerden etkilenen amatör bir dolandırıcı olduğu anlaşılıyor.
Yalnız metni okurken epey bir güldüm sağ olun o yüzden.😂

Merhaba son bir aydır bir hacker benden büyük miktarda dolar talep ediyor, ne olduğunu anlatayım. Bir sabah uyandığımda spam kategorisinde iki email ile karşılaştım (attığı emailer ekte bıraktığım fotoğraf ile neredeyse aynısı)
Emailde hacklendiğimi falan filan söylüyordu. Ayrıca bu iki mailde e-posta hesabımın şifresi güya yazıyordu. İşin komik yanı emailin şifresi yanlıştı hatta ikinci mail birincinin aynısı idi fakat sadece şifrenin sonundaki rakamı değiştirimişti. Mailde tartışmalı videolara mastürbasyon yaptığımı söylüyordu fakat ben öyle bir şey yapmadım. 1 hafta sonra yine aynı maili attı fakat şifre kısmını silmişti ayrıca daha az para istedi. Bende onu burada paylaşmaya karar verdim. Böyle bir şey nasıl olabilir? Bilgisayarımda Kaspersky Free kullanıyorum ayrıca.
Cahil insanları kandırmaya çalışıyor

Zaten günümüzde sıradan bir kullanıcı mailine 3-4 sene önce giriş yapmıştır şifresinide unutmuştur.

Sahte mail gelincede bu adam mailimi şifremi nerden biliyor diye heycanlanacak. Amaç bu.

Basit oltalama yöntemi, bu mesajı herkese atıyorlar zaten. Bu mesaja inananlar var mıydı diyorum da bu konuyu gördüğümde, inananlar olduğunu gördüm. Ne kadar koparırsak kârdır mantığında bakıyorlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı