Hacker olmak için yol haritası

Sadece Kali Linux ve içindeki hazır tolları kullanarak olunmuyor diye biliyorum. Kendi toolarınızı yazmalı ve açıklar bulmalısınız. Bunlar da ha oldu deyince olmaz bence.

Temel terimleri öğrenmeye basla ilk olarak sonra Linux kullanmayı öğren sistem dosyalarının ne ise yaradığını internetin, bilgisayarin nasıl çalıştığını genel olarak öğrendikten sonra güncel toolları kullanmayı öğren nmap vs daha sonra alanını seçip üzerine yogunlas örneğin ağ, web vs.

Sadece Kali Linux ve içindeki hazır tolları kullanarak olunmuyor diye biliyorum. Kendi toolarınızı yazmalı ve açıklar bulmalısınız. Bunlar da ha oldu deyince olmaz bence.
Hazır toolların açık kaynak kodlarından öğrensin. Başka türlü nasıl öğrenicek. Annesinin karnından öyle doğmuyor ya bilenler.

Siz nasıl insanlarsınız? @idealisterkek sen dinleme bunların dalgasını. Benimle iletişime geçersen öğretebilirim bazı şeyleri.
İşim de değil alanım da değil, benim ordan burdan gözlemlediğim kadarıyla bu "hacker" diye abartılan şey sadece davranış biçiminden ibaret. Bir konuda bilgin var ama kullanım amacından dolayı "hacker" sıfatı takıyorlar. Aynı atom bombası ile bir nükleer reaktör yapmak arasındaki ince çizgi gibi.

Özetle, neyi öğretiyorsun?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı