Hackerlik için öğrenilmesi gereken yazılım dili

Konu dışı diye bir kategori var biliyor musun?
Birçok konu onaylanmamalı. ama tabii yönetimin kontrolünde çoğu şey.

Linux vazgeçilmez bir sevda...

Her "hacker" suçlu mu oluyor? Örneğin Beyaz Şapkalı Hacker olarak nitelendirilen "hacker" türü, zarar veren "hacker"lerin kullandığı yöntemleri bertaraf etmeyi amaçlar.
Yasal olarak "beyaz hacker" diye bir şey yoktur. Siber güvenlik uzmanı demek istiyorsan arkadaş da siber güvenlik uzmanı yazacak. "Hackerlık" kelime anlamıyla suç teşkil eder. "Beyaz şapkalı katil" ya da "beyaz eldivenli hırsız" diye bir şey duydun mu hiç? İyilik için öldüren ya da iyilik için çalan ha? Robin hood?

Abi beni heckleme ne olur (!)

Bro hacker olup ne yapacaksın, milletin kredi kartlarını falan mı patlatacaksın? Eline ne geçecek? Git yazılım mühendisi falan ol çok meraklıysan.

Beyaz şapkalı hacker olacağı ne malum?
Ne tür "hacker" olacağını söylemedi zaten. Sadece forumdaki insanların "hacker" ifadesini kötü ile anlamlandırdığı için söyledim.

Evet dostum bence de yok.

Sen bir suçlu olasın diye niye insanlar sana yardım etsin?

Zararlı amaçlarla kullanmayacağım tabii ki hocam

Python önemli bir yazılım aracıdır öğrenilmesi gereken bir araçtır.

Evet C++ ve C gereklidir.

Çok teşekkür ederim

Hackerlik dili diye bir şey olduğunu sanmıyorum. Kali Linux gibi dağıtımları öğrenin.

Çok teşekkürler hocam.

Bro hacker olup ne yapacaksın, milletin kredi kartlarını falan mı patlatacaksın? Eline ne geçecek? Git yazılım mühendisi falan ol çok meraklıysan.

Amacım kendi çapımda gelişmek, insanlara zarar vermek değil.

Hacker dediğimiz insanlar bir sistemin teknik işleyişinden yeteri kadar iyi bir şekilde anladığı için o sistemin zaafiyetlerini görüp saldırabilecek ya da düzeltebilecek insanlardır. Haliyle ben insanın psikolojisinden iyi anlayıp bir insanı manipüle edebilen insanlara da kendi içimde hacker diyorum

Tabi hackerlık dili diye bir şey yok. Çünkü bir sürü saldırı ve savunma senaryosu var. Haliyle her saldırı ve savunma senaryosunda geçerli olan bir programlama dili olmadığından hackerlık dili diye bir genelleme yapılamıyor.

Haliyle alt dallara ayrılıyor. Mesela OWASP'ın ilk 10 listesini bilerek web sitelerin çalışma mantığını daha iyi anlayabilirsin: OWASP Top Ten | OWASP Foundation
Veya tarayıcıların çalışma mantığını, internetin işleyişini ve web sitelerin çalışma mantığını daha iyi anlayabilirsin: Populating the page: how browsers work - Web Performance | MDN ve How browsers work
Veya işletim sistemlerini daha iyi anlamak için kernel'in ne olduğunu araştırabilirsin: Kernel (operating system) - Wikipedia
Veya direkt olarak internetin nasıl çalıştığını araştırabilirsin: How does the Internet work? - Learn web development | MDN
Veya CTF yarışmalarına katılabilirsin: CTF Sites - Biggest Collection Of CTF Sites

Araştırdıkça kafana daha çok oturacak. Her şeyi bilmene gerek yok. Hatta hazır araçlarda kullanmalısın. Ve geçmişte bulunan güvenlik açıklarının nasıl çalıştığını da araştırırsan daha iyi olur. Sadece arkada ne dönüp bittiği hakkında bilgi sahibi olarak hazır araçlar kullanmaya devam edersen siber güvenlik uzmanı olabileceğini anlatmaya çalışıyorum. Bundan sonrası ingilizce bir şekilde araştırmaya ve pratik yapmaya devam etmektir.

Muhteşemsiniz hocam, çok teşekkür ederim <3

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…