Hackintosh Bazı USB Portlarının Çalışmama Probleminin Çözümü

anarsist

Kilopat
Katılım
3 Ocak 2014
Mesajlar
258
Makaleler
3
Çözümler
1
Yer
Adana
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Sorunsuz kurulum yaptığım lenovo y550 laptopta bir usb portunun çalışmadığını fark ettim. Biraz araştırınca sorunun neresiyle alakalı olduğunu anlamadığım bir çözüm buldum.

-f
 
Son düzenleme:
Clover'daki HPET Fix belki bu sorunu çözebilir. Denemek lazım.
Sırf denemek için sistemi tekrar kurdum fakat işe yaramadı. Bukalemun ile denedim yine olmadı. işin komik tarafı bulduğumu iddia ettiğim çözüm geçici çıktı. AppleHPET.kext işlemci ile ilgili bir kext olduğundan(ingilizce kaynaklar öyle diyor) donma sorunu baş gösterdi. Mecburen Kext utility çalıştırıp eski haline getirdim. kurulum usbsi ile boot ettiğimde sorun olmadığını fark ettim. Usb içindeki bootloader'ı(chameleon) gizli dosyaları göster kodunu terminalden aktif ettim ve bilgisayardaki bootloader ile yer değiştirdim. Sorun çözülmedi. :matrix:
Sorunun boot parametreleri ile alakalı olacağını düşündüm. Sonuçta usb ile boot edince sıkıntı yoksa ancak boot fparametrelerinde vardır dedim(neye göre dedim bilmiyorum.) elimden geldiğince farklı kombinasyonlar yaptım. olmadıda olmadı. Tam kaderimi kabul ederken açılışta kazara -f komutu ile boot ettim. Sorun çözüldü. configçplist'e ekledim ve şimdi tüm portlar çalışıyor.
Demekki neymiş "insanın bahtı güzel olacak".:neo:
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı