Hackintosh için kext nasıl yazılır?

Açık kaynak kodlu driver yoksa. Boşuna kext yazmak ile uğraşmaya gerek yok.
Hocam sadece ekran kartı kext'i olmasına gerek yok yani kurulumu kolaylaştıracak kext'ler geliştirmek de olabilir. Veya FeatureUnlock.kext gibi de olabilir. Yani nasıl yapabileceğimi öğrenmek istiyorum. Ayrıca config dosyası kodlamak istiyorum. Plist dosyası deniyor sanırım. Bu hackintosh işlerinde yeniyim diyebilirim. Bu işte baya bilgili olmak istiyorum kısacası.
 
Plist dosyası deniyor sanırım. Bu hackintosh işlerinde yeniyim diyebilirim. Bu işte baya bilgili olmak istiyorum.
İngilizceniz olsa bile yapabilirsiniz sadece neyin ne anlama geldiğini bilseniz yeterli.
 
İngilizceniz olsa bile yapabilirsiniz sadece neyin ne anlama geldiğini bilseniz yeterli.
Hocam ingilizcem iyi de mesela ProperTree'de config dosyası açtığım zaman böyle garip sayılar ve kelimeler karşıma çıkıyor ne anlama geldiğini tam olarak bilmiyorum. Neyin ne işe yaradığını bilmiyorum pek. Örnek olarak resim bırakayim.
1678206780589.png

Bunun gibi karışık şeyler var. Pek anlamıyorum. ( String Boolean gibi kelimeleri anlıyorum tabii ki ama mesela True yapınca ne olacak onu bilmiyorum. ) GitHub'da kext'lerin kaynak kodunu falan inceliyorum bazen ama neyi nerede kullanacağımı bilmiyorum. Öğrenmek istiyorum hackintosh ile ilgili şeyleri.
 
Hocam ingilizcem iyi de mesela Propertree'de Config dosyası açtığım zaman böyle garip sayılar ve kelimeler karşıma çıkıyor ne anlama geldiğini tam olarak bilmiyorum. Neyin ne işe yaradığını bilmiyorum pek. Örnek olarak resim bırakayim.
Eki Görüntüle 1693615
Bunun gibi karışık şeyler var. Pek anlamıyorum. ( string boolean gibi kelimeleri anlıyorum tabii ki ama mesela true yapınca ne olacak onu bilmiyorum. )

True ve .aml ile bitenleri anlıyorsunuzdur muhtemelen "3 key / Value pairs" dediği dosya değeri gibisinden bir şey olabilir onu ben de bilmiyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı