OpenCore Hackintosh Kullanarak Hata Mı Ediyorum?

242247

Hectopat
Merhaba, yaklaşık 6-7 aydır Hackintosh kullanıyorum.
Sistemim şu şekilde:
  • AMD HD 7850 DirectCU 1GB ekran kartı.
  • Intel i7 4790 3.6GHz işlemci.
  • 8 GB RAM.
  • H81M-K anakart...

Şimdi ben normalde Windows kullanıyordum, fakat;
- Mac'in font rendering, yani görünen font düzleştirmesi windowsunkine nazaran çok ama çok iyi olduğu için dolayısıyla okumayı ve yazmayı daha zevkli hale getirdiği için, (aslında en önemli sebep bu, Windows buna el atsa Mac'in yüzüne bile bakmayabilirdim)
Örneğin aşağıdaki benim gördüğüm şekil, siz böyle görmüyorsunuz yazıları eğer Windows kullanıyorsanız ve bence bu Windows için yüz karası bir durum...
Zaten son güncellemelerde seugeu UI'ye geçeceğiz falan diye ağlıyorlardı ama geçemediler herhalde gene Windows 11'de de.

Font renderıng

1632235066351.png

- Mac'de Mac'e özel kullandığım yazılımlar var. Örneğin sequel Pro adlı SQL yazılımı beni benden alıyor, Windows'ta alternatifleri var ama bu arayüz yok. ya da spotlight alternatifleri ya da direkt olarak Spotlight'ın kendisi. ya da birçok uygulamanın menü Bar'a ufak bir ikon koyması örneğin Binance'nin bir widget koyarak anlık fiyatları göstermesi vs. Mac'e özel şeyler.

Gibi gibi sebeplerle Mac'e geçtim...

Ancak yaşadığım bazı problemler şunlar:
  1. Oyun yok. Normalde Windows'da bu sistemle Valorant falan oynuyordum, 400 FPS'e kadar alıyordum. Gerçi oyun çok önemli değil ama gene de bir sebep.
  2. Safari tarayıcısında birden fazla sekme açınca, özellikle eğer birden fazla YouTube videosu açılmışsa bilgisayar bağırmaya başlıyor fanlar hızlanıyor.
  3. Sürekli sanki tam performans çalışmıyormuş gibi hissediyorum. Ben çok profesyonel değilim. OpenCore nasıl kurulursa öyle dümdüz kurdum çalıştı. Config'le sadece biraz oynadık. Yani performansı fena değil açmama donma takılma yapmıyor ama sanki böyle ne bileyim böyle akıcı değil gibi mi deyim, ne deyim bilemiyorum yani içime sinmiyor sanki böyle hani Windows'da her şey iyidir ama bir ekran kartı Driver'ı kurarsın bilgisayar canlanır ya, sanki burada da bir ekran kartı Drvier'ı kurulsa kendine gelecekmiş gibi his var. Hackintosha özel forumlarda sordum bir eksik var mı diye ama tam bir cevap alamadım. Sistem bilgisinde gerekli değerleri görüyorum örneğin RAM doğru, ekran kartı doğru görünüyor falan ama bilemiyorum dediğim gibi.
  4. Fan kontrolü yapamıyorum. Fanları ayarlayamıyorum, ısıları göremiyorum.
  5. 2. ekran takamıyorum.

Şimdi bunları göze aldığımızda.
- Ben elimdeki sistemi Hackintosh kullanarak heba mı ediyorum? Yani Windows kullansam daha mı hızlı çalışır bu sistem. Windows kullanmayarak bu sistem ile yanlış mı yapıyorum?

Teşekkürler.

Dosya Ekleri

• 1632234997833.png
    1632234997833.png
    24,3 KB · Görüntüleme: 114
Merhaba, yaklaşık 6-7 aydır Hackintosh kullanıyorum.
Sistemim şu şekilde:
  • AMD HD 7850 DirectCU 1GB ekran kartı.
  • Intel i7 4790 3.6GHz işlemci.
  • 8 GB RAM.
  • H81M-K anakart...

Şimdi ben normalde Windows kullanıyordum, fakat;
- Mac'in font rendering, yani görünen font düzleştirmesi windowsunkine nazaran çok ama çok iyi olduğu için dolayısıyla okumayı ve yazmayı daha zevkli hale getirdiği için, (aslında en önemli sebep bu, Windows buna el atsa Mac'in yüzüne bile bakmayabilirdim)
Örneğin aşağıdaki benim gördüğüm şekil, siz böyle görmüyorsunuz yazıları eğer Windows kullanıyorsanız ve bence bu Windows için yüz karası bir durum...
Zaten son güncellemelerde seugeu UI'ye geçeceğiz falan diye ağlıyorlardı ama geçemediler herhalde gene Windows 11'de de.

Font renderıng

Eki Görüntüle 1170497

- Mac'de Mac'e özel kullandığım yazılımlar var. Örneğin sequel Pro adlı SQL yazılımı beni benden alıyor, Windows'ta alternatifleri var ama bu arayüz yok. Ya da spotlight alternatifleri ya da direkt olarak Spotlight'ın kendisi. Ya da birçok uygulamanın menü Bar'a ufak bir ikon koyması örneğin Binance'nin bir widget koyarak anlık fiyatları göstermesi vs. Mac'e özel şeyler.

Gibi gibi sebeplerle Mac'e geçtim...

Ancak yaşadığım bazı problemler şunlar:
  1. Oyun yok. Normalde Windows'da bu sistemle Valorant falan oynuyordum, 400 FPS'e kadar alıyordum. Gerçi oyun çok önemli değil ama gene de bir sebep.
  2. Safari tarayıcısında birden fazla sekme açınca, özellikle eğer birden fazla YouTube videosu açılmışsa bilgisayar bağırmaya başlıyor fanlar hızlanıyor.
  3. Sürekli sanki tam performans çalışmıyormuş gibi hissediyorum. Ben çok profesyonel değilim. OpenCore nasıl kurulursa öyle dümdüz kurdum çalıştı. Config'le sadece biraz oynadık. Yani performansı fena değil açmama donma takılma yapmıyor ama sanki böyle ne bileyim böyle akıcı değil gibi mi deyim, ne deyim bilemiyorum yani içime sinmiyor sanki böyle hani Windows'da her şey iyidir ama bir ekran kartı Driver'ı kurarsın bilgisayar canlanır ya, sanki burada da bir ekran kartı Drvier'ı kurulsa kendine gelecekmiş gibi his var. Hackintosha özel forumlarda sordum bir eksik var mı diye ama tam bir cevap alamadım. Sistem bilgisinde gerekli değerleri görüyorum örneğin RAM doğru, ekran kartı doğru görünüyor falan ama bilemiyorum dediğim gibi.
  4. Fan kontrolü yapamıyorum. Fanları ayarlayamıyorum, ısıları göremiyorum.
  5. 2. ekran takamıyorum.

Şimdi bunları göze aldığımızda.
- Ben elimdeki sistemi Hackintosh kullanarak heba mı ediyorum? Yani Windows kullansam daha mı hızlı çalışır bu sistem. Windows kullanmayarak bu sistem ile yanlış mı yapıyorum?

Teşekkürler.

Heba ediyorum diye bir durum yok bence. Benim diğer cihazımda Hackintosh yüklü gayet çok güzel verim alıyorum. Kullanıp kullanmaman sana kalmış. Cihaza herhangi bir zararı bulunmuyor.

Dual boot olarak kullanabilirsin. Ben o şekilde oyun oynayacağım zaman Win’e geçiyorum.

Yükledikten sonra gerekli kextleri, Windows dilinde driverleri yüklemelisin, yamalarını yapmalısın. Win gibi kurdum her şey tamam değil. Her gibi parça için yapman gerekiyor.

Heba ediyorum diye bir durum yok bence. Benim diğer cihazımda Hackintosh yüklü gayet çok güzel verim alıyorum. Kullanıp kullanmaman sana kalmış. Cihaza herhangi bir zararı bulunmuyor.
Bende verim alıyorum ama sonuçta hackintosh, misal veriyorum bir kablodaki 1 pin dahi desteklenmese, kullanımda 10 FPS kayıp olsa, kayıp kayıptır. O manada söyledim. Benim için performans da büyük bir etken çünkü.
Dual boot olarak kullanabilirsin. Ben o şekilde oyun oynayacağım zaman Win’e geçiyorum.

Yükledikten sonra gerekli kextleri, Windows dilinde driverleri yüklemelisin, yamalarını yapmalısın. Win gibi kurdum her şey tamam değil. Her gibi parça için yapman gerekiyor.
Oyun dediğim gibi 1. etken değil, sadece bir etken. Bende başta öyle yapıyordum arkadaşlarımla oyun oynamak için fakat iş için de kullandığım için bir ona bir ona zor oluyor. Dolayısıyla kafam karışmasın diye komple sadece Mac'e geçtim ve 6-7 aydır böyle devam ediyorum.

Dediğiniz gibi çok ayar olduğunun bende farkındayım ama ben yeterli bir kaynak bulamadım maalesef kendi donanımımla alakalı, bazı forumlarda sordum ama pek iplenmedim açıkcası :) Bende bıraktım olduğu gibi.
Niye konuya cevap gelmiyor :) bu macos konularında insanlar çok çabuk susuyor ya hu

Amacım en yüksek performansı almak açıkcası, şu ana kadar çok iş yapmıyordum okuma internet surf vs. idi ama şuanda birçok uygulamayı açık tutuyorum vb. Aynı anda çok fazla program açık. Chrome sekmesi de öyle zira.
Açıkçası bilemiyorum, takıntı gibi bir durumsa Windows'a geçmek düşünülebilir.

Açıkçası bilemiyorum, takıntı gibi bir durumsa Windows'a geçmek düşünülebilir.

Yani tam takıntı değil ama şöyle teknik bir analiz yapabilecek birini arıyorum :)
Mesela bana dese ki HD7850 3 pini Hackintosh'da heba oluyor, %30 hız kaybı yaşarsın Windows'ta tam performans alırsın, ya da i7 4790 Hackintosh'da daha performanslı çalışır, Hackintosh'da kal %10 daha iyi olur vs. gibi bir analiz yapsa içim rahatlayacak

Bence Win10 yeterince güçlü bir işletim sistemi. Sistem kaynaklarını verimli kullanıyor. Okuma deneyimi konusunda bu kadar fark yarattığını bilmiyordum. Ben iyi bir ekranla win10 kullanıyorum, her şey normal görünüyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı