macrecovery.py -b Mac-E43C1C25D4880AD6 -m 00000000000000000 downloadCSM Support: Disabled
Serial/COM Port: Disabled
Fast Boot : Disabled
Secure Boot: Disabled
IOMMU: Disabled
Re-Size BAR Support: Enabled
Above 4G memory: Enabled
EHCI/XHCI Hand-off: Enabled
OS type: Windows 8.1/10 UEFI Mode olarak ayarla
SATA Mode: AHCI olarak ayarla
	EFI dosyası için link: EFI_IKIGOZ_Monterey.zip
Adımlar:
1 - USB'nin içindekileri yedek almak istiyorsan bir yere kopyala.
2 - USB'yi FAT32 olarak biçimlendir.
3 - Python'u indir ve yükle: Python - Downloads
4 - OpenCore ZIP dosyasını indir ve masaüstüne ayıkla: OpenCore-1.0.4-RELEASE.zip
5 - İndirdiğin klasörde şu konuma git: /OpenCore-1.0.4-RELEASE/Utilities/macosrecovery/
6 - CMD'yi burada başlat. Üstteki adres çubuğuna CMD yazarak başlatabilirsin.
7 - CMD'de şu komutu gir:macrecovery.py -b Mac-E43C1C25D4880AD6 -m 00000000000000000 download
8 - İndirme bitince com. Apple. Boot klasörünü USB'ye at.
9 - Yukarıdaki linkten hazırladığım ZIP dosyasını aç içerisindeki EFI klasörünü USB'ye at.
10 - BIOS ayarları (hepsi olmak zorunda değil, senin BIOS'unda olanları ayarla yeter):
Kod:CSM Support: Disabled Serial/COM Port: Disabled Fast Boot : Disabled Secure Boot: Disabled IOMMU: Disabled Re-Size BAR Support: Enabled Above 4G memory: Enabled EHCI/XHCI Hand-off: Enabled OS type: Windows 8.1/10 UEFI Mode olarak ayarla SATA Mode: AHCI olarak ayarla
EFI dosyası için link: EFI_IKIGOZ_Monterey.zip
Adımlar:
1 - USB'nin içindekileri yedek almak istiyorsan bir yere kopyala.
2 - USB'yi FAT32 olarak biçimlendir.
3 - Python'u indir ve yükle: Python - Downloads
4 - OpenCore ZIP dosyasını indir ve masaüstüne ayıkla: OpenCore-1.0.4-RELEASE.zip
5 - indirdiğin klasörde şu konuma git: /OpenCore-1.0.4-RELEASE/Utilities/macosrecovery/
6 - CMD'yi burada başlat. Üstteki adres çubuğuna CMD yazarak başlatabilirsin.
7 - CMD'de şu komutu gir:macrecovery.py -b Mac-E43C1C25D4880AD6 -m 00000000000000000 download
8 - indirme bitince com. Apple. Boot klasörünü USB'ye at.
9 - yukarıdaki linkten hazırladığım ZIP dosyasını aç içerisindeki EFI klasörünü USB'ye at.
10 - BIOS ayarları (hepsi olmak zorunda değil, senin BIOS'unda olanları ayarla yeter):
Kod:CSM Support: Disabled. Serial/COM Port: Disabled. Fast Boot : Disabled. Secure Boot: Disabled. IOMMU: Disabled. Re-Size BAR Support: Enabled. Above 4G memory: Enabled. EHCI/XHCI Hand-off: Enabled. OS type: Windows 8.1/10 UEFI Mode olarak ayarla. SATA Mode: AHCI olarak ayarla
Bi' de şu yöntemi dener misin?Buseferde burada takıldı kaldı her şeyi doğru yapmama rağmen.
Re-Size BAR Support: Disabled
Above 4G memory: Disabled
	Gene aynı hatayı alıyorum log dosyam:Bi' de şu yöntemi dener misin?
(Yukarıdaki adımları tekrarlamana gerek yok.)
1- BIOS ayarlarını tekrar yapılandır:
Kod:Re-Size BAR Support: Disabled Above 4G memory: Disabled
2 - Aşağıda bırakağım linkten yeni dosyayı indir.
3 - Eski EFI klasörünü silip yine bu dosya içerisindeki EFI klasörünü USB'ye çıkart.
Tekrar düzenlenen EFI dosyası: 2_EFI_IKIGOZ_Monterey.zip
Düşündüğüm şeyden değilmiş.Gene aynı hatayı alıyorum log dosyam:
| Re-Size BAR Support | Enabled | 
| Anbove 4G memory | Enabled | 
İlgili hataya baktım. Bu dosya da çalışmazsa maalesef başka çözüm bilmiyorum.
Düşündüğüm şeyden değilmiş.
Deneyebileceğin son düzenlemeyi yaptım.
BIOS ayarlarını tekrar yapılandır:
Re-Size BAR Support Enabled Anbove 4G memory Enabled 
Tekrar yeni linkteki EFI klasörünü USB'deki ile değiştir.
Son EFI dosyası: EFI_IKIGOZ_last-chance.zip
Sonrasında Reset NVRAM atıp deniyor musun ? Birde BIOS ayarlarının hepsi bizim rehbere göre olduğuna emin misin ? Tek tek kontrol et. Özellikle CSM disable olduğuna emin ol.Komple siliyorum silmeden önce yedek alıyorum daha sonra atıyorum.
Yani 2. dediğiniz gibi içindeki EFI'yi silip yenisini atıyorum.
Bunun bir benzeri... Windows üzerine VM'de MacOS için de var mı?Buradaki sistemine uygun EFI İle dene.OpenCore: MacOS Sequoia 15.0 Intel & AMD Kurulum İmajı
İlk olarak varsa BIOS update edin. Sonrasında BIOS'a girip restore defaults yapın. INTEL SİSTEMLER İÇİN YAPILMASI GEREKEN BIOS AYARLARI: Fast Boot =Disabled Secure Boot = Disabled Serial/COM Port = Disabled Parallel Port = Disabled CSM = Disabled Thunderbolt = Disabled (Sadece kurulum...www.technopat.net