Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız, Mercedes kullanmak yerine tosbağaya binmek gibi... Web sitelerini düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi' zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Monitör değiştirme ihtimaliniz var mı? Başka bir monitör ile deneyin? Aynı sorun bende de vardı monitörün içinde bir parçanın değişmesi gerekiyormuş, adını hatırlayamıyorum. Şöyle bir şeyde var 3-4 gün sonra bu sorun kendiliğinden çözülmüştü tek yaptığım vga kablosunu değiştirmek oldu.
Monitörüm sadece OS X sürümlerinde böyle oluyor. Ekran ayarlarında 4 tane renk profili var şimdi tek tek onları deniyeceğim. Monitörü kimden ödünç alabilirim diye kafa yormam gerekcek .
Burak bey, PEG/PCI veya PCI/PEG bios ayarlarından da kaynaklandığı söyleniyor, bunun üzerinde duracağım öncelikle. Eğer olmassa Efi String oluşturmaya çalışağım herşeyi hazır beklememek gerek
Bu arada kafam karıştı konuyla ilgi bir sorum olacak. GraphicEnabler ayarını 'com.apple.boot.plist' dosyasınamı yoksa Clover'ın içinde yer alan 'config.plist' dosyasınamı girmeliyim.
Herkese iyi geceler.
Sorunum bios ve config.plist dosyasını düzenleyerek çözüldü.
Çözüm
Bios
İnıt Display First sekkmesi PEG/PCİ idi onu PCİ/PEG diye değiştirdim.
Congig.plist
<key>GraphicsEnabler</key>
<string>Yes</string>
satırlarını ekleyerek düzenledim.
PEG/PCİ veya PCİ/PEG araştırdığım kadarıyla açılışta öncelikler ayarı.
İki gündür test ediyorum bir sorun çıkmadı anca kextler ile çok oynarsanız arada bir takılıyor başlangıçta okadar.Umarım bu sorunu olan arkaşlarınkide çözülür.