Hackintosh Sistem Faydalı mı?

Makaleler
51
Daha fazla  
Recep abi yayınladığın videolu rehber ile şuan ki bilgisayarıma(laptop) Windows 8 üzerinden MAC OS X kurma ihtimalim var mı? Ayrıca MAC OS sistemlerde oyun performansı nasıl olur? Yani Windows üzerinden belli bir sistem ile oyunda mesela 30, 40 FPS alırken, MAC OS ile aynı sistem ve oyunlarda daha fazla FPS, performans almak mümkün mü? Faydalı bir işletim sistemi, geçmeyi önerir misiniz?

Windows 8 üzerinden derken anlamadım. Rehberde biz Windows 8 üzerinden kurmadık. Sanal kuracaksan performans bekleme...

Yani şuan Windows 8 kullanıyorum bunun üstüne, yani her şey yeniden MAC OS ile kurup kullansam olur mu? Oyunlarda performans artar mı? Windows mu daha iyi oyunlarda FPS konusunda yoksa MAC OS mi? Ayrıca abi sanal derken anlamadım?

Yani şuan Windows 8 kullanıyorum bunun üstüne, yani her şey yeniden MAC OS ile kurup kullansam olur mu? Oyunlarda performans artar mı? Windows mu daha iyi oyunlarda FPS konusunda yoksa MAC OS mi? Ayrıca abi sanal derken anlamadım?
Windows içerisine virtualbox gibi sanal kurulması, oyunlarda herhangi bir performans sağlamaz. Çünkü sistem yine Windows tabanını kullanmaktadır. Bunun yerine sistem harddiskini partition'lara ayırarak Mac-OS kurabilirsin. (eğer sistemin destekliyorsa) Bu durumda oyunun MAC-OS işetim sisteminde çalıştırılabiliyorsa oldukça ciddi bir performans artışı göreceksin.
Bunun sebebi MAC-OS yazılımının çekirdek yapısından kaynaklanmaktadır.

Oyunlar konusunda performans fakrı olacağını sanmıyorum.

Eğer oyun, MAC-OS sistemine uygun yapıda ise ciddi fark olacağından emin olabilirsiniz.

Windows içerisine virtualbox gibi sanal kurulması, oyunlarda herhangi bir performans sağlamaz. Çünkü sistem yine Windows tabanını kullanmaktadır. Bunun yerine sistem harddiskini partition'lara ayırarak Mac-OS kurabilirsin. (eğer sistemin destekliyorsa) Bu durumda oyunun MAC-OS işetim sisteminde çalıştırılabiliyorsa oldukça ciddi bir performans artışı göreceksin.
Bunun sebebi MAC-OS yazılımının çekirdek yapısından kaynaklanmaktadır.

Eğer oyun, MAC-OS sistemine uygun yapıda ise ciddi fark olacağından emin olabilirsiniz.

Nasıl anlayabiliriz sisteme uygun mu, tam performans alır mıyız diye? Ona göre uğraşıp geçelim oyunlarda gerçekten FPS artışı olacaksa. Yani merak ettiğim şeyde buydu aslında. Oyunlarda aynı sistem ile hangi işletim sisteminde daha iyi performans, FPS verenin hangisi olduğu. Windows 8 mi yoksa MAC OS mi?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı