Hackintosh sistemin birden kilitlenmesi ve diske erişilememesi

Osman Acun

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhabalar. Yaklaşık 2 senedir SSD diskime Mavericks kurulu şekilde kullanıyordum. Aynı zamanda müzikle de uğraştığım için beni iyi karşılıyordu.
2 gün önce video izleyip takılırken bir anda sistem dondu. Bir süre bekledim sonra reset attım. Açılırken disk görünmedi. Daha önce de karşılaştığım bir boot problemidir diye yedek USB kullanarak Clover'dan boot ettim ancak yine görünmedi. Bu sefer sıfırdan kurulum açarak görmek istedim ve görünmedi. En son Windows açıp HFS kullanarak baktım, disk yine görünmedi.
Gel gelelim şu an diskime güç gidiyor ama Data gitmiyor. SATA kablomu değiştirdim, anakart portumu değiştirdim yine görünmüyor.
Hem kendi albümümü hem de dışarıdan alarak tamamladığım müzik prodüksiyon projelerimin hepsini yakın zamanda yedeklemiştim. Fakat son halleri öylece kaldı ve ulaşamıyorum.
Benim macOS'i tekrar kurarım mühim değil ancak bazı dosyalarıma ulaşmak zorundayım. Nasıl bir yol izlemem gerektiği hakkında yardımlarınızı rica ediyorum.
Çok teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı