Hackintosh Usb ile boot Sorunu

Brain

Megapat
Daha fazla  
Usb ile boot ettikten sonra en baştaki kurulum seçeneğini seçiyorum ama usb çalışmıyor. Kurulum ekranına gelene kadar her şey sorunsuz, herkes boot edereken sorun yaşamış bende boot ekranına giriyor ama devamı gelmiyor ve siyah ekranda kalıyor ne yapmam gerek?

@Recep Baltaş
@Ahmet Süğlün

596OJ5.jpg

Bu Erkandan X iconu olan butonu seçiyorum ve bu ekran geliyor kalıyor 20 dkk. falan bekledim ama değişen birşey olmadı.
djgVpp.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Chameleon Bootloader'ı devreye sokmak isterseniz açılışta USB belleği seçip boot etmeye başladıktan sonra art arda 1'e basın.

UEFI boot sadece Aptio BIOS'lar için geçerlidir. Diğer BIOS'lar için Clover kullanmanız gerek. UEFI Bootloader'ı daha sonra varsayılan yapabilirsiniz. UEFI Bootloader ile boot etmek için Boot menüsünde "UEFI: [USB Bellek Modeli]" seçeneğine tıklayın.

Sorun yaratan Kext'leri Transmac ile silebilirsiniz (System/Library/Extensions)! Aynı zamanda sorun yaratan kernelcache dosyalarını da silebilirsiniz (System/Library/Caches/com.apple.kext.caches/Startup)!

Bütün sürücüler sorunsuz yüklenmesine rağmen tam yükleyiciye ulaşma esnasında duruyorsa ekran kartı sürücülerini (Kext) silebilirsiniz:

• ATI = AMDRadeon* ve ATI*
  • Intel = AppleIntelHD*, AppleIntelSNB* ve AppleIntelFramebuffer*
  • nVidia = NVDA* (ve varsa GeForce*)

Alternatif olarak Single User Mode'da boot ederek Kext'leri başka bir klasöre de taşıyabilirsiniz (Clover'da boşluk tuşuna, Chameleon'da ise ok tuşlarına basarak seçebilirsiniz bu modu).

Single User moduna girdikten sonra çalıştıracağınız komutlar:

Kod:
fsck -fy
mount -uw /
mkdir /kext_backup
cd /System/Library/Extensions
mv AppleIntelHD* AppleIntelSNB* AppleIntelFramebuffer* AMDRadeon* ATI* GeForce* NVDA* /kext_backup
rm ../Caches/com.apple.kext.caches/Startup/kernelcache
reboot

Chameleon Bootloader'ı devreye sokmak isterseniz açılışta USB belleği seçip boot etmeye başladıktan sonra art arda 1'e basın.

UEFI boot sadece Aptio BIOS'lar için geçerlidir. Diğer BIOS'lar için Clover kullanmanız gerek. UEFI Bootloader'ı daha sonra varsayılan yapabilirsiniz. UEFI Bootloader ile boot etmek için Boot menüsünde "UEFI: [USB Bellek Modeli]" seçeneğine tıklayın.

Sorun yaratan Kext'leri Transmac ile silebilirsiniz (System/Library/Extensions)! Aynı zamanda sorun yaratan kernelcache dosyalarını da silebilirsiniz (System/Library/Caches/com.apple.kext.caches/Startup)!

Bütün sürücüler sorunsuz yüklenmesine rağmen tam yükleyiciye ulaşma esnasında duruyorsa ekran kartı sürücülerini (Kext) silebilirsiniz:

• ATI = AMDRadeon* ve ATI*
  • Intel = AppleIntelHD*, AppleIntelSNB* ve AppleIntelFramebuffer*
  • nVidia = NVDA* (ve varsa GeForce*)

Alternatif olarak Single User Mode'da boot ederek Kext'leri başka bir klasöre de taşıyabilirsiniz (Clover'da boşluk tuşuna, Chameleon'da ise ok tuşlarına basarak seçebilirsiniz bu modu).

Single User moduna girdikten sonra çalıştıracağınız komutlar:

Kod:
fsck -fy
mount -uw /
mkdir /kext_backup
cd /System/Library/Extensions
mv AppleIntelHD* AppleIntelSNB* AppleIntelFramebuffer* AMDRadeon* ATI* GeForce* NVDA* /kext_backup
rm ../Caches/com.apple.kext.caches/Startup/kernelcache
reboot

Bunu tam olarak nasıl yapacağımı bilmiyorum az araştırdım boot ekranında ama bulamadım bunları nasıl olacak o :/

Bu klasörleri tamamen mi sileceğim?

Sorun yapan klasörü değil. Eğer kernelcache diye takılırsa; System/Library/Caches/com.apple.kext.caches/Startup konumundaki cacheyi sileceksiniz.
Dediklerinizi yaptım ama boot ekranında kurulumu seçtikten sonra bir şey dikkatimi çekti, usb üzerindeki işlem yapıldığını gösteren ışık sönüyor.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı