Hackintosh, Windows ve Linux triple boot nasıl kurulur?

Daha fazla  
RAM
8GB DDR3 1600MHz CL11
Ekran kartı
Intel HD Graphics 4400
İşlemci
Intel Core i5 4210U
Eski laptopuma macOS Big Sur ve Windows 8.1 kurdum. Dual boot şeklinde sorunsuzca kullanıyorum açılışta OpenCore menüsü açılıyor ve istediğime girebiliyorum. Bunların yanına bir de Linux dağıtımı kurmak istiyorum bunu Mac'in ve Windows'un EFI'sini bozmadan nasıl kurabilirim? (cihazda tek bir tane disk var)

Önce Mac, sonra Windows, sonra da GNU/Linux...
Şu an Mac ve Windows zaten varsa, GNU/Linux için yeni bir bölüm oluşturun. Kurulum aşamasında o bölümü ext4 tipinde biçimlendirin ve bağlama noktası olarak "/" seçip tamam.deyin.
EFI bölümüne müdahale etmeden sadece "/boot/EFI" olarak işaretleyip kuruluma devam edin.
Grub'u diskin başına kurun. Genelde SDA adıyla kurulur. Grub konumu için onu seçin.
BIOS'ta Boot sıralamasında GNU/Linux'ü ilk sıraya alın. Onun Grub'unda tüm işletim sistemleri yer alır.

Son düzenleme:
Önce Mac, sonra Windows, sonra da GNU/Linux...
Şu an Mac ve Windows zaten varsa, GNU/Linux için yeni bir bölüm oluşturun. Kurulum aşamasında o bölümü ext4 tipinde biçimlendirin ve bağlama noktası olarak "/" seçip tamam.deyin.
EFI bölümüne müdahale etmeden sadece "/boot/EFI" olarak işaretleyip kuruluma devam edin.
Grub'u diskin başına kurun. Genelde SDA adıyla kurulur. Grub konumu için onu seçin.
BIOS'ta Boot sıralamasında GNU/Linux'ü ilk sıraya alın. Onun Grub'unda tüm işletim sistemleri yer alır.
Teşekkür ederim, deneyeceğim.
Ubuntu kurdum sorunsuz bir şekilde. Kurulumda zaten Windows Boot Manager bulundu Ubuntu'yu bunun yanına kurmak ister misiniz dedi o seçeneği seçtim ve sorunsuz bir şekilde 3 sistemin de EFI'leri çakışmadan çalışıyor.

Son düzenleme:
Teşekkür ederim, deneyeceğim.
Ubuntu kurdum sorunsuz bir şekilde. Kurulumda zaten Windows Boot Manager bulundu Ubuntu'yu bunun yanına kurmak ister misiniz dedi o seçeneği seçtim ve sorunsuz bir şekilde 3 sistemin de EFI'leri çakışmadan çalışıyor.
Merhaba, sonuç ne oldu acaba, bir sorun çıktı mı? MacOS yükledikten sonra Grub doğrudan tanıdımı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı