Hackintosh yapmak eskiye göre neden bu kadar zor?

Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar tamamen uyumlu donanımım ile High Sierra kurmaya çalışırken şaka yapmıyorum sadece kurulum ekranına geçebilmek için 1 ay her gün uyumlu EFI, Config aramaya çalıştım. Fakat niresh veya iatkosml zamanlarında Hackintosh yapmak çok kolaydı. Hiçbir şekilde kurulum yapamadığım eski AMD FX bilgisayarıma ve Intel Atom işlemcili bilgisayarıma aşırı kolay bir şekilde hiç EFI Config vb. şeylerle uğraşmadan niresh Mavericks kurulumu yapmıştım. Eskiden Hackintosh yapmak çok kolayken neden şu an bu kadar zor? Artık o yaşadığım Config, EFI arama olayı yüzünden OpenCore'dan nefret ediyorum ve hayır herkesin söylediği gibi kolay değil Clover'den bile çok daha zor.

Çünkü Apple macOS'in sadece Apple üretimi cihazlar üzerinde çalışmasını istiyor. İsteseler Windows, GNU/Linux gibi her bilgisayar kurulabilir hale getirebilirlerdi. Ancak istemiyor.

İleride macOS sadece Apple Silicon üzerinde çalışabilir hale geldiği an zaten Hackintosh'un da işi bitmiş olacak.

Çünkü Apple MacOS'in sadece Apple üretimi cihazlar üzerinde çalışmasını istiyor. İsteseler Windows, GNU/Linux gibi her bilgisayar kurulabilir hale getirebilirlerdi. Ancak istemiyor.

İleride macOS sadece Apple silicon üzerinde çalışabilir hale geldiği an zaten Hackintosh'un da işi bitmiş olacak.

Apple'nin isteklerinden nefret ediyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı