Hackintosh'da Onboard Grafik Birimini Kullanmak İçin Anakarttan mı Bağlantı Alınmalı?

AhmetDenizli

Kilopat
Makaleler
2
Yer
Rize
Daha fazla  
Herkese merhabalar. Hackintosh’da işlemci GPU’sunu kullanmak için zorunlu olarak anakarta mı bağlantı yapmalıyız? Yoksa harici karttan da o GPU kullanılabilir mi? Teşekkürler.

• i7 9700K
  • RTX 2080 Trio
  • Corsair 16 GB 3000MHz RAM
  • MSI Z390 Tomahawk

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese merhabalar. Hackintosh’da işlemci GPU’sunu kullanmak için zorunlu olarak anakarta mı bağlantı yapmalıyız? Yoksa harici karttan da o GPU kullanılabilir mi?
Monitörün kablosunu anakart üzerindeki çıkışlardan birine zorunlu bağlaman gerekiyor. RTX 2080 üzerinde takılı olursa işlemcideki grafik birimi değilde RTX 2080 dekini kullanırsın. Monitor kablosu RTX 2080 üzerinde takılıyken işlemcideki GPU yu kullanamazsın.

Monitörün kablosunu anakart üzerindeki çıkışlardan birine zorunlu bağlaman gerekiyor. RTX 2080 üzerinde takılı olursa işlemcideki grafik birimi değilde RTX 2080 dekini kullanırsın. Monitor kablosu RTX 2080 üzerinde takılıyken işlemcideki GPU yu kullanamazsın.
Peki hem anakafttan hemde ekran kartından bağlasam sorun olur mu? Çünkü bir yandan Windows kullanacağım.

Peki hem anakafttan hemde ekran kartından bağlasam sorun olur mu? Çünkü bir yandan Windows kullanacağım.
Monitörün üzerinden port değişimi yapabiliyorsan yada böyle bir şey varsa olur. Windows kullanacağın zaman 1. Porta taktığın HDMI veya VGA hangisi üzerinden takılıysa RTX 2080 onu seçersin macOS kullanacağın zamanda 2. Portdaki girişi seçersin anakartdan gelen o şekilde kullanırsın. Benim monitörüm de açıkcası öyle bir özellik yok senin monitöründe var mıdır bilemiyorum yada her hangi bir monitörde sadece böyle bir şeyin olma ihtimalini yazdım böyle bir şey yok ise ha anakart üzerinden kabloyu söküp RTX 2080'e takmış ha monitör üzerinden gelen kabloları değiştirmişsin 2 şekilde de senin o kabloyu söküp takman gerebilir benim düşüncem farklı bir çözüm yada alternatif bilen varsa yazmasını bende isterim bende öğrenmiş olurum. 2 kabloyu da aynı anda taktığında hem RTX 2080 hemde işlemcide ki GPU görüntü vermeye çalışır sonuç olarak birinden biri görüntüyü vermez yada 2 side vermez bence. Ama belki 2 sinide takıp macOS'a geçerken BIOS'tan RTX 2080'i devre dışı bırakıp macOS kullanıp. Windows'a geçerken de RTX 2080'i etkinleştirip kullanılabilir belki. BIOS'tan devre dışı bırakmak yerine config dosyana nv_disable=1 ilede çalıştırabilirsin belki 2 kabloda takılıyken ama emin değilim.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı