Hacklendikten sonra ne yapılmalı?

C4Baha

Hectopat
Daha fazla  
4-5 gün önce kripto cüzdanım hacklendi garip tarafı hesaptaki dolarların %75'i başka cüzdana aktarılmıştı ama kalanı duruyordu. Telegramıma başka cihazlardan giriş yapıldı 3 günde zor geri aldım. Facebook hesabıma giriş yapıldı abuk subuk mesajlar atılmış 50 tane marketplace ilanı onlarca bot mesaj. Şimdi de Steam hesabımdan tüm listeme dolandırıcı Steam Link'i yollanmış. Pointshoptan gönderilmiş hediye, cüzdanımda 10$ vardı + envanter, bunlar duruyor. Şimdi 20 dk sonra geri baktım pointshopta puanlarım duruyor. Steam Guard'ım olmasına rağmen oluyor bu, bu Gmail'de hiçbir anormal durum yok. Onun dışındaki 3 Hotmail'ime garip yerlerden girişler giriş istekleri oluyor. Windows authenticatore bağladım hepsini. Şu anda başka bir laptoptan Windows 11 ISO dosyasını kuruyorum. Rufus ile yazdıracağım. Kaspersky ile taratmıştım ama ücretsiz veriyordu, kurduktan sonra diğer versiyon ile taratacağım. Başka önerisi olan var mı? Gerçekten kafayı yemek üzereyim, her şeyim hacklendi.

Screenshot_2024-12-07-14-14-36-007_com.google.android.apps.photos.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Trojan yemişsiniz.
Kaspersky, ESET, Malwarebytes ile güvenli modda tam tarama gerçekleştirin.
Eğer format atarım ben diyorsanız USB ile format attıktan sonra hemen şifrelerinizi değiştirip 2 adımlı doğrulama ekleyiniz.

Bu olaya fiziksel bir olay gibi bakmayın, cüzdanım çalındı polise gideyim gibi değil.
Bu tür bir olayda yapanı bulmak çok zor, yaparken önlemlerini alarak yapar zaten bu işi. Ayrıca böyle bir durumdada polisin ilgileneceğini zannetmem.

Son düzenleme:
Trojan yemişsiniz.
Kaspersky, ESET, Malwarebytes ile güvenli modda tam tarama gerçekleştirin.
Eğer format atarım ben diyorsanız USB ile format attıktan sonra hemen şifrelerinizi değiştirip 2 adımlı doğrulama ekleyiniz.
Spotify üzerinden bile başka şarkı açıyorlardı, sadece laptopum hacklendi, buna rağmen şu an korktuğum şey kredi kartlarıma erişim sağlayabilirler mi. Mesela eriştikşeri epostaların birinde geçmişte xbox gamepas almıştım. Banka kartıma bu sayede erişebilirler mi. Veya steamde nays ile ödeme yapmıştım.

Spotify üzerinden bile başka şarkı açıyorlardı, sadece laptopum hacklendi, buna rağmen şu an korktuğum şey kredi kartlarıma erişim sağlayabilirler mi. Mesela eriştikşeri epostaların birinde geçmişte xbox gamepas almıştım. Banka kartıma bu sayede erişebilirler mi. Veya steamde nays ile ödeme yapmıştım.
Steamde ztn steam guard varken Steamim üzerinden mesaj göndermişler bu garibime gitti.

Spotify üzerinden bile başka şarkı açıyorlardı, sadece laptopum hacklendi, buna rağmen şu an korktuğum şey kredi kartlarıma erişim sağlayabilirler mi? Mesela eriştikşeri epostaların birinde geçmişte Xbox Game Pass almıştım. Banka kartıma bu sayede erişebilirler mi? Veya Steam'de Nays ile ödeme yapmıştım.

Steam'de zaten Steam Guard varken Steam'im üzerinden mesaj göndermişler bu garibime gitti.

Hocam virüs sizin bilgisayarınızda olduğu için giriş yapabiliyorlar.
Maildeki satın alma faturalarınızda kredi kartınızın tüm bilgileri gözükmüyorsa bir şey olmaz. Ha olsa bile bu trojanlar otomatik oluyor, belli önemli uygulamalara yöneliyor.
Ama eğer tarayıcınızda falan kayıtlıysa kredi kartınız almışlardır bilgisini, iptal edin.

Direkt temizleyeyim uğraşmayayım diyorsanız USB ile format atın. Biraz geç kalmışsınız zaten.
Formattan sonra tüm şifrelerinizi değiştirip 2adımlı doğrulama ekleyin. Çalınan hesapları destek kısmından geri almaya çalışın.

Bu arada siz ne yaptıktan sonra bu virüs bulaştı?

Hocam virüs sizin bilgisayarınızda olduğu için giriş yapabiliyorlar.
Maildeki satın alma faturalarınızda kredi kartınızın tüm bilgileri gözükmüyorsa bir şey olmaz. Ha olsa bile bu trojanlar otomatik oluyor, belli önemli uygulamalara yöneliyor.
Ama eğer tarayıcınızda falan kayıtlıysa kredi kartınız almışlardır bilgisini, iptal edin.

Direkt temizleyeyim uğraşmayayım diyorsanız USB ile format atın. Biraz geç kalmışsınız zaten.
Formattan sonra tüm şifrelerinizi değiştirip 2adımlı doğrulama ekleyin. Çalınan hesapları destek kısmından geri almaya çalışın.

Bu arada siz ne yaptıktan sonra bu virüs bulaştı?
Spotify steam telegramda tüm hesaplardan çıkış yaptım şifreleri değiştirdim. Birazran xbox hesabınınkini de değiştireceğim. Gmaillerde şu an sorun yok gibi ama onların da şifre değiştireceğim. Bunlar sorun değil. Kartları kayıt etmedim googlea fln sadece 2 sene önce bir tane hotmailim üzerine kayıtlı kartımdan xbox gamepas satın almıştım. O kart hala o hotmaile bağlı, sıkıntı çıkar mı acaba

Spotify Steam Telegram'da tüm hesaplardan çıkış yaptım şifreleri değiştirdim. Birazran Xbox hesabınınkini de değiştireceğim. Gmail'lerde şu an sorun yok gibi ama onların da şifre değiştireceğim. Bunlar sorun değil. Kartları kayıt etmedim googlea falan sadece 2 sene önce bir tane Hotmail'im üzerine kayıtlı kartımdan Xbox Game Pass satın almıştım. O kart hala o Hotmail'e bağlı, sıkıntı çıkar mı acaba?

Kartı iptal etmeniz çok daha iyi olur, riske değmez.
Virüsü silmeden şifreleri değiştirmeniz bir işe yaramaz, tekrardan alırlar şifreleri. Format atıp şifreleri değiştirin.

Kartı iptal etmeniz çok daha iyi olur, riske değmez.
Virüsü silmeden şifreleri değiştirmeniz bir işe yaramaz, tekrardan alırlar şifreleri. Format atıp şifreleri değiştirin.
Laptoptan değil telefondana değiştirdim, yine de dediğiniz durum olur mu

Laptoptan değil telefondana değiştirdim, yine de dediğiniz durum olur mu?

Windows 11 yüklerken bu ayarlardan hangileri açık olmalı

Dosya Ekleri

• Screenshot_2024-12-07-18-19-20-528_com.google.android.apps.photos.jpg
    Screenshot_2024-12-07-18-19-20-528_com.google.android.apps.photos.jpg
    45,8 KB · Görüntüleme: 9

Technopat Haberler

Geri
Yukarı