Hacklenen bilgisayar nasıl korunur?

Lerasen

Decapat
Arkadaşla, 7 ay önce bilgisayara bakarken bilgisayarım hacklenmişti. Hacker bir şey yapmamıştı fakat bir eklentim vardı. Onu silmiştim kendi kendine eklendi. Kişisel bilgilerimi harddiske attım. Bir sıkıntı çıkar mı harddiskte? Bir de bilgisayara bakarken ekranda sağ altta siyah dikdörtgen kutu görmüştüm fakat sonradan gitti. Tabi bu anlattığım 5-6 ay önce oldu. Ben yinede önlem almak istiyorum. Ne yapmam gerek?

Son düzenleyen: Moderatör:
Alacağınız önlem sisteminize güncel bir IS kurmak olacaktır.
Çok fazla anlamıyorum açıkçası siber güvenlikten o nedir? Yardımcı olur musunuz veya format ile geçer mi? Korktuğum nokta ise modem.

@Silinen üye
IS = Internet Security demek. IS yazılımları antivirüs ile güvenlik duvarının birleşimi olan kapsamlı güvenlik yazılımlarıdır.

Sisteminize bulaşan zararlı format ile geçer fakat "Pire için yorgan yakılmaz." diye bir söz var. Sisteminize güçlü bir IS kurup tarayarak zararlı yazılım varsa temizleyebilirsiniz.

Önerim Kaspersky IS veya Norton Security yazılımlarıdır.

Modemdeki güvenlik zaafiyetlerinin kapanması için ise firmware güncellemesi yapabilirsiniz.

Bu olay yaşanmadan önce lisanslı olarak ESET kullanıyordum ama bir etki etmemiş demekki. Kasperskyı deneyeceğim.

Hacker sizin bilgisayara girip ne yapsın. Büyük ihtimal indirdiğiniz veya girdiğiniz bir siteden eklenti bulaştı. Siz her Chrome a girince başka bir sayfaya atar şifreleriniz ve bilgileriniz karşı tarafa gönderilir. Format atmaya gerek bile yok.

Eklenti kullanıyordum. Sitede sonradan birşey oldu,kastı. Eklentiyi sildim kendi kendine eklendi. Önceden eklentiyi ben indirmiştim bu arada.
Bir tane haber sitesine gönderiyor.

Eklentiyi sildim kendi kendine eklendi. Önceden eklentiyi ben indirmiştim bu arada.
Chrome senkron ayarlarınızı kontrol edin. Kullanıcı girişi yapmadıysanız zararlıdan şüphelenebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…