Hacklenen bilgisayar nasıl korunur?

Herhangi bir zararlı belirtisi değil bu. Kendin veya başka uygulama kurarken yan uygulama olarak kurulmuş. Fakat bu sistemin temiz anlamına da gelmez. Eset'in süresi doldu ise koruma yapmaz. Satın almayacaksanız kaldırıp ücretsiz bir yazılım yükleyin.

Sizden HJ raporu istememe rağmen eklemediniz ayrıca.

CIS kurup tam tarama yapın. Bilgisayarına uzaktan birisi bağlanırsa da güvenlik duvarı üzerinden engellersin.

Comodo Internet Security İdeal Güvenlik Ayarları

Herhangi bir zararlı belirtisi değil bu. Kendin veya başka uygulama kurarken yan uygulama olarak kurulmuş. Fakat bu sistemin temiz anlamına da gelmez. Eset'in süresi doldu ise koruma yapmaz. Satın almayacaksanız kaldırıp ücretsiz bir yazılım yükleyin.

Sizden HJ raporu istememe rağmen eklemediniz ayrıca.

CIS kurup tam tarama yapın. Bilgisayarına uzaktan birisi bağlanırsa da güvenlik duvarı üzerinden engellersin.

Comodo Internet Security İdeal Güvenlik Ayarları
Hocam HJ raporunu bir türlü yapamadım. Kod bölümünü bir türlü yapamadım. Beni tedirgin ettiren, gelen hata da cümlenin devrik ve yazım hatası olması.
Windows 7 veya daha altı bir sürümü kullanıyorsanız verileriniz yedekleyip ve antivirüsü kapatıp ComboFix ile tarama yaptırın.
O bilgisayara şifrelerini ve önemli bilgilerini girme. Format at veya bu programlardan birisiyle tarama yaptır.
Emsisoft | Emergency Kit: Free Portable Malware Scan and Removal
Home - COMBOFIX
https://www.kaspersky.com/downloads/thank-you/free-virus-removal-tool
Yok, girmiyorum zaten. Dediklerinizi yapacağım, teşekkürler.

Uygulamanın Türkçe çevirisi hatalı olabilir. HJ raporu oluşturmak zor değil. Rapor oluşturup dediğim adımı uygulayın.
Umarım öyledir. Rival 110 mousem için Engine 3 programını yüklerken, bir hata oluştu bilmiyorum bilgisayar yeniden başladı. Mouseda kendi kendine hareket etti biraz ama laptop olduğu için ondan kaynaklı olabilir yinede tedirginim biraz. HJ raporunda ise dediğim gibi Kod bölümüne gelince takılıp kaldım. Olmuyor tam yapamadım o bölümü yinede denerim. Yapamazsam o konuya yazarım.

Hocam neyden bu kadar endişelendiniz gerçekten merak ediyorum... Söylediklerinizin hepsi çok basit yazılımsal ve donanımsal hatalardan oluşabilecek şeyler. HJ raporunu attığınızda kesin bir geri dönüş sağlanacaktır gerçi de çok telaşlanmışsınız.
Hocam bir olay yaşadım ondan kaynaklı. Çok telaş yaptım gerçekten içim rahatladı biraz. Konuyu açma nedenimi okuduysanız anlattım olayı. Formatta atmadığım için ondan kalan bir şüphe var içimde, soluğu forumda buldum. Sağolsunlar @THE_MILLER ve @Ribozom yardımcı oldular :).

Hocam bir olay yaşadım ondan kaynaklı. Çok telaş yaptım gerçekten içim rahatladı biraz. Konuyu açma nedenimi okuduysanız anlattım olayı. Formatta atmadığım için ondan kalan bir şüphe var içimde, soluğu forumda buldum. Sağolsunlar @THE_MILLER ve @Ribozom yardımcı oldular :).
THE MİLLER ve benim gönderdiğim programlardan herhangi birinin raporunu gönder.
THE MİLLER ve benim gönderdiğim programlardan herhangi birinin raporunu gönder.
Merak ettik :D

Son durumu sizlerle paylaşmak istedim. @THE_MILLER rapor istemişti, gönderdim. Sağ olsun çok yardımcı oldu, minnettarım. Raporda bir çeşit zararlılar tespit edildi. vnchost.exe, KMService.exe ve srvany.exe bunlar zararlı yazılımlar. Comodo KillSwitch ile internet taraması yaptım, KMService Listening yazıyordu, sildim. Bilgisayar kendini yeniden başlattı. Sonradan aygıt yöneticisine girdim. vnchost.exe özelliklere tıkladım Remote Desktop Service yazıyordu.

Şu an Windows 7 kullanıyorum. @THE_MILLER Windows 10 temiz kurulum yapmamı söyledi, bu haftasonu onu yapacağım. Eklemek istedikleriniz bir şey var mı ekstradan?

NOT: Fikirlerinizi yazarken lütfen alıntı yapmayın. Şimdiden teşekkür ederim :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı