Hacklenildiği nasıl anlaşılır?

seraaisss

Yoctopat
Daha fazla  
Çok klasik bir soru tabii farkındayım ama yapay zeka çağındayız .bilgisayar kullanımı çok yaygın insanın ister istemez kafasına takılıyor bu konular. Açılmış diğer konulara baktım ve net bir cevaba ulaşamadım .o yüzden buraya yazacağım kafamda olan bazı soruları.

1-hacklenince bilgisayara ne olur ?yavaşlar mı veya sıra dışı neler olur?
2-nasıl hackleniriz virüs ile aynı şekilde mi? Mesela ben sıkıntılı bir yerden bir dosya indirdim veya mailime gelen bir dosyayı indirdim. Bunlar dışında hacklenme yöntemi var mı varsa nasıl korunuruz?
3-Kaspersky kullanıyorum, hack veya sağlam virüsler için geçerli ve iyi bir koruma mı? Tam koruma yapmıştım 1-2 kere GoodbyeDPI'dan başka bir şey çıkmadı.

Normalde bende dosya uzantıları yazmazdı ama bugün açtığımda hepsinin yanında PNG yazıyordu. Yani ben yapmadım bunu nasıl olmuş olabilir? Bilinçli bir kullanıcıyım şu anda hiçbir sıkıntılı bir dosya indirmedim. Bilmediğim bir şey oyun yaması hilesi crack oyunlar hepsi dahil sadece bazen korsan sitelerden film izliyorum o kadar. Onun harici linklere tıklamamaya dikkat ediyorum .diyeceklerim bu kadar. Yardımcı olursanız çok iyi olur.

(Rica ediyorum paranoya gibi şeylerle geçiştirmeyin hepimizde olması gereken bir şey bu sonuçta dünya direkt sanal dünya olma yolunda hızla ilerliyor)

Bilgisayar hacklenince genelde yavaşlar, kendi kendine garip şeyler yapar, hesaplarına garip girişler olur ya da tarayıcı anasayfan falan filan değişir. Ama her böyle şey de hacklenmişim demek değil, bazen Windows kafayı yiyebiliyor sadece.

3. Parti yazılımları özellikle crack, hile vs indiriyorsan, yazılımlarını güncel tutmuyorsan, gelen her e-pastayı açıyorsan zaten hacklenmen olası.
Bilmediğin dosyayı açma, sistemini ve antivirüsünü güncel tut, gelen saçma maillere tıklama yeterli.

Kaspersky güzel bir koruma sağlar lakin, hiçbir antivirüs tam garantili değildir. Dosya uzantılarının görünmesi de hack falan değil, sadece Windows görünüm ayarı değişmiş.

Hackleyen kişinin amacına göre anlayabilirsiniz ancak. Örneğin karşı taraf DDOS atağı için botnet ağı kuruyorsa sadece DDOS atağı yaparken sizin bilgisayarınız üzerinden ddos atacağı siteye kullanıcı girişi yapar.

Amacı veri çalmak işe girdiği andan itibaren siz farkında olmadan istediği bilgileri indirebilir.

Amacına göre yakalayıp yakalayamazsınız. Eğer ki bilgisayarınız ve internetiniz ciddi anlamda kesintilere uğruyor, çöküyorsa o zaman DDOS atıyordur örneğin.

Hacklenme olayı da çok farklı şekillerde gerçekleşebiliyor. En basiti internet üzerinden bir dosya yükleyip çalıştırmaktır. Ancak aynı İnternet ağına bağlıysanız da böyle bir sıkıntı yaşanabilir. Bu yüzden kafelerdeki herkese açık internetlere pek de güvenmeyin. Aynı şekilde kablolu bağlantılar ile de hackelenbilirsiniz. Hack için üretilmiş, argesi yapılmış onlarca Arduino kart var. Bunları hedef telefona bağlandıktan sonra ciddi sorunlar oluşabiliyor.

Yani teknolojinin olduğu yerde güvenilir olmak çok zor. Hacklenme riskini sıfıra indirmek istiyorsan ilkel yöntemlerle yaşamak gerekiyor. Korunmak için ise olabildiğince APK'dan uzak durup, olabildiğince minimize yaşamak gerekiyor internet olayını. Olabildiğince az sosyal medya, olabildiğince güçlü şifreler koymak lazım.

Dipnot: Instagram, Google hesapları gibi hesap açılan yerlerde şifre koymak için boşluk kullanabiliyorsunuz. Yani şifreniz "asd321dsa(boşluk)" şeklinde "asd321dsa " şeklinde kullanabiliyorsunuz. Ciddi şekilde güvenlik katıyor şifrelerinize.

@seraaisss hack işi zor iş öyle herkes yapamaz.
Arkadaş zor mu değil mi diye sormamış yalnız.

Bilgisayar hacklenince genelde yavaşlar, kendi kendine garip şeyler yapar, hesaplarına garip girişler olur ya da tarayıcı anasayfan falan filan değişir. Ama her böyle şey de hacklenmişim demek değil, bazen Windows kafayı yiyebiliyor sadece.

3. parti yazılımları özellikle crack, hile vs indiriyorsan, yazılımlarını güncel tutmuyorsan, gelen her e-pastayı açıyorsan zaten hacklenmen olası.
Bilmediğin dosyayı açma, sistemini ve antivirüsünü güncel tut, gelen saçma maillere tıklama yeterli.

Kaspersky güzel bir koruma sağlar lakin, hiçbir antivirüs tam garantili değildir. Dosya uzantılarının görünmesi de hack falan değil, sadece Windows görünüm ayarı değişmiş.

Anladım teşekkür ederim ama görünüm ayarını ben kendim değişmedim ki kendi kendine değişti.

Hackleyen kişinin amacına göre anlayabilirsiniz ancak. Örneğin karşı taraf DDoS atağı için botnet ağı kuruyorsa sadece DDoS atağı yaparken sizin bilgisayarınız üzerinden DDoS atacağı siteye kullanıcı girişi yapar.

Amacı veri çalmak işe girdiği andan itibaren siz farkında olmadan istediği bilgileri indirebilir.

Amacına göre yakalayıp yakalayamazsınız. Eğer ki bilgisayarınız ve internetiniz ciddi anlamda kesintilere uğruyor, çöküyorsa o zaman DDoS atıyordur örneğin.

Hacklenme olayı da çok farklı şekillerde gerçekleşebiliyor. En basiti internet üzerinden bir dosya yükleyip çalıştırmaktır. Ancak aynı internet ağına bağlıysanız da böyle bir sıkıntı yaşanabilir. Bu yüzden kafelerdeki herkese açık internetlere pek de güvenmeyin. Aynı şekilde kablolu bağlantılar ile de hackelenbilirsiniz. Hack için üretilmiş, argesi yapılmış onlarca Arduino kart var. Bunları hedef telefona bağlandıktan sonra ciddi sorunlar oluşabiliyor.

Yani teknolojinin olduğu yerde güvenilir olmak çok zor. Hacklenme riskini sıfıra indirmek istiyorsan ilkel yöntemlerle yaşamak gerekiyor. Korunmak için ise olabildiğince APK'den uzak durup, olabildiğince minimize yaşamak gerekiyor internet olayını. Olabildiğince az sosyal medya, olabildiğince güçlü şifreler koymak lazım.

Dipnot: Instagram, Google hesapları gibi hesap açılan yerlerde şifre koymak için boşluk kullanabiliyorsunuz. Yani şifreniz "aSD321DSA(boşluk)" şeklinde "aSD321DSA " şeklinde kullanabiliyorsunuz. Ciddi şekilde güvenlik katıyor şifrelerinize.

Hackleyen kişinin amacına göre anlayabilirsiniz ancak. Örneğin karşı taraf DDoS atağı için botnet ağı kuruyorsa sadece DDoS atağı yaparken sizin bilgisayarınız üzerinden DDoS atacağı siteye kullanıcı girişi yapar.

Amacına göre yakalayıp yakalayamazsınız. Eğer ki bilgisayarınız ve internetiniz ciddi anlamda kesintilere uğruyor, çöküyorsa o zaman DDoS atıyordur örneğin.

Hacklenme olayı da çok farklı şekillerde gerçekleşebiliyor. En basiti internet üzerinden bir dosya yükleyip çalıştırmaktır. Ancak aynı internet ağına bağlıysanız da böyle bir sıkıntı yaşanabilir. Bu yüzden kafelerdeki herkese açık internetlere pek de güvenmeyin. Aynı şekilde kablolu bağlantılar ile de hackelenbilirsiniz. Hack için üretilmiş, argesi yapılmış onlarca Arduino kart var. Bunları hedef telefona bağlandıktan sonra ciddi sorunlar oluşabiliyor.

Yani teknolojinin olduğu yerde güvenilir olmak çok zor. Hacklenme riskini sıfıra indirmek istiyorsan ilkel yöntemlerle yaşamak gerekiyor. Korunmak için ise olabildiğince APK'den uzak durup, olabildiğince minimize yaşamak gerekiyor internet olayını. Olabildiğince az sosyal medya, olabildiğince güçlü şifreler koymak lazım.

Dipnot: Instagram, Google hesapları gibi hesap açılan yerlerde şifre koymak için boşluk kullanabiliyorsunuz. Yani şifreniz "aSD321DSA(boşluk)" şeklinde "aSD321DSA " şeklinde kullanabiliyorsunuz. Ciddi şekilde güvenlik katıyor şifrelerinize.

Evet haklısınız aslında teknolojik ortam cidden anonimliği çok kısıtlıyor şifre öneriniz içinde ayrıca teşekkür ederim mesela siz bilgisayarınızda hacker olup olmadığına nasıl emin olabiliyorsunuz.

@seraaisss olabilir belki yanlışlıkla değiştirmişsinizdir.

Yok eminim ben değiştirmedim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı