"ofis programları indirici.rar" dosyasını silerseniz bir daha uyarı almazsınız. İlla o ofis programı yüklenecek diyorsanız Windows Defender programını devre dışı bırakın veya onun antivirüs yetkisini devralacak başka bir programı kurduktan sonra o programı devre dışı bırakın. Sonra ofisi kurup AV hizmetini devre sokar ve tam tarama yaptırabilirsiniz. Tamamen ücretsiz ve oldukça başarılı olarak gördüğüm Kaspersky Security Cloud Free programını tavsiye ederim.
Algılanan dosyayı "potansiyel olarak istenmeyen yazılımlar" vb. şeklinde adlandırılan bir kategoriye sokuyor. Yani truva atı, virüs gibi tehlikeli türden yazılım değil: hacktool
Microsoft'un yazılımı yine kendi ürünü olan ofis paketinin korsan kullanılmasını istemiyor. O sebeple dosyayı engelliyor. Ancak bu otomatik etkinleştirme aracını hazırlayanlar içine gerçekten trojan koymuş, Windows Defender bunu algılamamış olabilir. O sebeple mecburi kurulum yapacaksanız kurulum sonrası tam taramayı şiddetle tavsiye ederim.