Hadi biraz Witcher 3 eleştirelim

Sadece fazla basit olmasından söylemiştim orayı hocam, tabii ki çoğu yaratığın zayıf bir noktası var. Ama Leşenler oyunlarda karşımızda oldukları kadar zayıf değiller, bir Igni işareti onlara o kadar zarar veremez.

Sonrasında zaten konu dediğim noktaya geliyor, her dövüş için insanlar 15 dakikasını harcayamayacağına göre oyunu basitleştirmeye gidiyorlar.

Aynen hem çok uzamaması için hemde bütçeyi aşmamak için. Onlarda bilirlerdi daha epik yapmayı dövüşleri ama çok para gideceği için dozunda bırakmışlar.

Siz bence yanlış konuya geldiniz. Burda Witcher 3'ü ısrarla savunuyorsunuz. Artık sizinki savunmayıda geçti Witcher'a laf ettirmemeye geldi neredeyse. Böyle giderse her halükarda tartışma çıkacak.

Witcher'ı gömmek üzere konu açtım kendim gömmeyi unutmuşum. İçi boş bir oyun. Birçok RPG oyununa göre kısır kalan ve vasat bir oyun. RPG oyunu demekte bile zorlanıyorum kendisine. Bir kere RPG oyunlarında karakter yaratma olayı vardır yani ana karakter asla tek tip olmaz. Oyun bizi resmen Geralt gibi bir tipsize mahkum ediyor. Bahsettiğim kaliteli RPG'leri saymaya gerek yok heralde. KOTOR, Skyrim, Falllout daha sayabilirim...
Grafik olarak eleştirmeyeceğim zaten tek iyi yönü o. Hikayesi ve karakterleri vasat. Müzikleride iyi değil. Oynanış ve aksiyon sistemi iyi değil. Açık dünyası geniş ancak çok kısa sürede sıkıyor.

Roach çok buglu, din dersine Roach'ı koy ben yine daha yüksek alırım
Şaka bir yana DLC eksiği var 4 senedir DLC gelmedi ve içerikler çabuk tükeniyor Velen'de kontratlar birbirine çok benziyor (leşen kontratları 2-3 tane var) başka eksiği yok mükemmel oyun
9.9/10

Bende kendimce eleştirimi yaptım ama haksızca sallamanın anlamı yok. Ayrıca RPG sadece karakter yaratmaktan ibaret görüyorsanız kafanızda bunu tanımı çok yanlış oturmuş demektir bence iyice bir araştırın RPG tanımını. Bana göre Skyrim çok daha kötü bir RPG Witcher 3 kıyasla. Açıkçası yazılı olarak arka planı loresi çok sağlam olsa da bu sadece kağıt üzerinde iyi duruyor. İşleniş şekli çok basit kalmış. Haritası ve üzerindeki her şey bomboş. Seslendirmelerine kadar bile özensiz. Sıfır sinematik anlatımı olması keza kötü. Berbat bir boss ve dövüş mekaniği beraberinde takip ediyor. Her şeyi modculara bırakmış adamlar. Witcher 3 2011'de çıkmış bir oyunla karşılaştırmak belki haksızlık olur ama Skyrim'i Witcher 2 ile bile kıyaslasam kötü kalıyor her yönüyle. Konuşamayan bomboş bakan bir tip yaratmama izin vermesi Skyrim'i iyi bir RPG yapmıyor. Bethasda ile CDPR'nin bütçelerini kıyaslamakta saçma oluyor.

Son düzenleme:
Ciddi ciddi,
Hocam, Ak Bostan bir yer, boss değil

Beyaz saçlı kadın ise Ciri, Geralt'ın manevi kızı sayılır. Bunları bilmek gerek oyunu sevebilmek için, Geralt ve Ciri'nin arasında uzun bir hikaye yatıyor.
Bu oyunun, maalesef kötü bir aksiyon tarafı olduğunu değiştirmiyor.

Hala gereksiz savunma yapma peşindesiniz. Haksız olduğunuz kabul edin. Ben karakter yaratma olayı olmadığı için Witcher 3 RPG değildir demiyorum. Sadece RPG'lerin asıl olaylarından biridir bu. Yoksa içinde RPG öğeleri var oyunun.

Ya neyse konu başlığını Witcher 3 hakkında saçlamayalım olarak değiştir. Bende zaten suç bu forumda kaliteli bir eleştiri beklemek. Zaten oyunun ne kadar harika olduğu 6 yıldır aldığı yüzlerce ödülle tescillenmiş. Hala bu dönemde bu forumda konuları bile açtırıyor oluşu bunun bir örneğidir. Sen beğensen ne olur beğenmesen ne olur hadi kolay gelsin boş yapmada.

Ciddi ciddi,

Bu oyunun, maalesef kötü bir aksiyon tarafı olduğunu değiştirmiyor.
Bu nesnel bir şey mi hocam? Direkt olarak kötü dediniz çünkü, üstelik bu oyunun ağır bastığı kısım hikayesi ve evreni. Bilmeden oynarsanız ne zevk alırsınız ne bir şey.

Bana göre de aksiyon kısmında eksikleri var, ama bu eksiğin bir bölümünü müziklerin ve atmosferin güzelliği kapatıyor.

Ama saydıklarım combat açısından Witcher 3'ün 10 katı RPG. J-RPG'lerde ana hikaye genelde çok büyük bir olayı konu alır ve heryerde seçim yaptırmaz kilit yerlerde yaparsın. Ana karakterimizin de kişiliğine biz yön vermeyiz sabit bir kişiliği vardır. Geralt'ın kişiliğine de kötü Witcher mı olacak iyi Witcher mı olacak diye karar veriyoruz normal kişiliği hala sabit. Ben bu oyuna yarım RPG derken J-RPG'lere göre demedim Klasik RPG'lere göre dedim. Direkt Skyrim ve Fallout New Vegas ile karşılaştırıyorum. Benim için J de normal RPG'de RPG'dir sadece sundukları olaylar farklı. Mesela J-RPG'deki parti ilişkinde RPG'lerde yok partindeki birçok kişinin kaderine sen yön veriyorsun. Diyalog olarak hepsiyle girdiğin diyaloglarda bir sürü seçim yapıyorsun. İzometriklerde de Parti sistemi var ama J-RPG'ler daha kaliteli sunuyor. Benim için iki türde farklı yollarla RPG veren oyunlar. Gerçi herkes için böyle de. O yüzden karşılaştırmak yanlış değil bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…