Hadislere inanıyor musunuz?

800 lü yıllarda inanmasak Yine Müslüman Olurduk. Aradan neredeyse 200 yıl geçmiş. Bu 200 yılda hiç birşey değişmezmi? Heleki arap topluluğunda
Hadislere inanmadığınız takdirde Müslüman olamazsınız. Gusül abdesti bile alamaz, gusülsüz gezersiniz. Değişmesi gereken nedir? İslam Dünyası zaten o dönemlerde çağının en üstün medeniyetini kurma yolunda ilerliyordu.

Al sana 2 dakikada hadislerin varlığını kanıtlayayım(Allah'ın bizim dinlememiz gerektiğini söylediği)

Tevbe 84.

“Onlardan ölen hiçbirinin üzerinde namaz kılma;
Kabrinin başında da durma!”

Kuranda cenaze namazı diye bir şey yoktur ama kuran "onlardan olanların kabrine namaz kılma" diyor yani dolaylı yoldan cenaze namazının olduğunu söylüyor.
Bu şekilde bir şey kanıtlamış olmuyorsun zira biz zaten hadislerin bütününü tartışıyoruz. Kaldı ki İnsanlığa çok faydalı hadisler de Buhari kitabında yer alıyor mesela ancak mantığa aykırı hadisler de Buhari hadislerinde yer alıyor. Burada temel sorun işinize geldiği gibi mantıklı olan hadise ''sahih'', mantıklı olmayan hadise ''sahih değil'' damgası yapıştırmanız. Oysa ikisinin de kaynağı aynı.
Bu arada Buhari dediğin kişi Muhammed peygamberin ölümünden neredeyse iki yüzyıl sonra doğmuştur(810). Yani Buhari denilen kişi, peygamberin çocuklarının çocuklarını(torunları) dahi görmemiştir. Nasıl oluyor da buna inanıyorsunuz?

1-böyle bir şey bilmiyordum araştırmam gerek.
Öyle bir şey yok çünkü. Bu ergenlikten sonra yaş sayma muhabbeti bir avuç kişinin kolpasindan ibaret. Al sana sahih hadis:

"ben resulullah'ın huzurunda oyuncak bebeklerle oynardım; benimle oynayan arkadaşlarım da vardı. resulullah içeri girdiğinde onlar utanırlardı, ama resulullah onlara iyi davranır, onları benimle oynamaya teşvik ederdi; onlar da benimle oyuna devam ederlerdi."

"ve be dokuz yaşındayken benimle gerdeğe girdi. medine'ye göçmüştük. haris ibn hazrec oğullarına konuk olduk. o sırada sıtmaya yakalandım. saçlarım döküldü. saçlarım yeniden geldi; bölükler oluştu. annem ümmü ruman bana geldi. arkadaşlarım ile birlikte salıncakta sallanıyorduk. annem beni çağırdı. yanına gittim. benden ne istediğini bilmiyordum. elimi tutup alıp götürdü. evin kapısına gelince durdu. soluk soluğa kalmıştım. sonunda soluğum biraz yatıştı. annem, sonra biraz su alıp yüzüme başıma değdirdi. sonra beni eve soktu. bir de baktım ki bir takım medineli kadınlar. evdeler. bana şöyle demeye başladılar:

-hayırlı, bereketli olsun. iyi şanslar.

annem beni bu kadınlara teslim etti. bunlar benim saçımı başımı yıkadılar, beni güzel bir biçimde hazırladılar. peygamberle birden karşılaşmaktan başka hiçbir şey beni korkutmamıştı. kadınlar, beni ona teslim ettiler. ve ben o sıralar 9 yaşındaydım."

Bu attığım hadislerden sonra kimse inkâr etmez diye düşünüyordum, ancak buna rağmen çevirmeye çalışıldı :D. Neye inanmak istiyorsan inan o sana kalmış, sahih hadis attım yukarıda.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı