Hadislere inanıyor musunuz?

Müslümansanız hadislere de inanmak zorundasınız. Günümüzde ortada çok saçma yalancı hadisler var, araştırıp doğru olanları ayırt etmeniz lazım.
Dostum Günümüzdeki Hadislere İnanmayan Kâfir olur diyosun. Şirk Değilmi Bu?

Açık konuşayım yazınızı okumadım. Sadece başlık üzerinden cevaplayacağım. Hadislere inanmak ya da inanmamak gibi bir seçenek yoktur. Müslümanım dediğiniz andan itibaren sahih hadislere iman edilir. Hadisleri inkar eden gusül abdesti bile alamaz.
Yazıyı Okumanı Tavsiye Ederim

Dostum Günümüzdeki Hadislere İnanmayan Kâfir olur diyosun. Şirk Değilmi Bu?
Sadece günümüzdekiler demiyorum 800 yılında da olsaydınız hadislere iman etmediğiniz sürece Müslüman olamazdınız. Şirk ne alaka anlamadım. Ben dine ekleme yapmıyorum ki... Kimin Müslüman olduğu kimin olmadığı Kuran ve hadislerle apaçıktır.

Çok çelişkili bir konu, açılma nedenini anlayamadım. Zira bir kaynağa dinin ikinci temelidir, sahihtir diyorsanız, içindeki her şeyi kabul etmek zorundasınız. Buhari’nin namaz hadisine kefilim ama 6 yaş evlilik hadisini o dönemin şartlarına/yaşına yorarım demek, dini kaynağa göre değil,
vicdanınıza ve konforunuza göre filtrelediğinizi itiraf etmektir resmen. Bu, açık büfe Müslümanlığıdır, işine geleni tabağına al, gelmeyeni uydurmadır de!

Eğer o kitaplarda Peygamber’e, akla ve Kur'an'a uymayan şeyler varsa ve siz hala o kitapları tartışılmaz kaynak görüyorsanız, siz Peygamber'i değil, 7. yüzyıl Arap rivayet kültürünü kutsallaştırıyorsunuz demektir. Kur'an Ben apaçığım ve eksiksizim derken, yanına yüzlerce yıl sonra yazılmış beşer sözlerini olmazsa olmaz diye koymak, Allah’ın kitabına "Sen yetersizsin, dipnot lazım" demekten farksızdır.

Ya kaynağınıza tam güvenin o evliliği de savunun, ya da kaynağın "beşer ürünü" olduğunu kabul edip sadece Kur'an'a dönün. Arası, sadece kendinizi kandırmaktır.

Çok çelişkili bir konu, açılma nedenini anlayamadım. Zira bir kaynağa dinin ikinci temelidir, sahihtir diyorsanız, içindeki her şeyi kabul etmek zorundasınız. Buhari’nin namaz hadisine kefilim ama 6 yaş evlilik hadisini o dönemin şartlarına/yaşına yorarım demek, dini kaynağa göre değil,
vicdanınıza ve konforunuza göre filtrelediğinizi itiraf etmektir resmen. Bu, açık büfe Müslümanlığıdır, işine geleni tabağına al, gelmeyeni uydurmadır de!

Eğer o kitaplarda Peygamber’e, akla ve Kur'an'a uymayan şeyler varsa ve siz hala o kitapları tartışılmaz kaynak görüyorsanız, siz Peygamber'i değil, 7. yüzyıl Arap rivayet kültürünü kutsallaştırıyorsunuz demektir. Kur'an Ben apaçığım ve eksiksizim derken, yanına yüzlerce yıl sonra yazılmış beşer sözlerini olmazsa olmaz diye koymak, Allah’ın kitabına "Sen yetersizsin, dipnot lazım" demekten farksızdır.

Ya kaynağınıza tam güvenin o evliliği de savunun, ya da kaynağın "beşer ürünü" olduğunu kabul edip sadece Kur'an'a dönün. Arası, sadece kendinizi kandırmaktır.
Yorumunuz İçin Teşekkür Ederim Gayet Güzel Bir Yorum Olmuş Hocam🙏

Çok çelişkili bir konu, açılma nedenini anlayamadım. Zira bir kaynağa dinin ikinci temelidir, sahihtir diyorsanız, içindeki her şeyi kabul etmek zorundasınız. Buhari'nin namaz hadisine kefilim ama 6 yaş evlilik hadisini o dönemin şartlarına/yaşına yorarım demek, dini kaynağa göre değil,
Vicdanınıza ve konforunuza göre filtrelediğinizi itiraf etmektir resmen. Bu, açık büfe müslümanlığıdır, işine geleni tabağına al, gelmeyeni uydurmadır de!

Eğer o kitaplarda Peygamber'e, akla ve Kur'an'a uymayan şeyler varsa ve siz hala o kitapları tartışılmaz kaynak görüyorsanız, siz Peygamber'i değil, 7. yüzyıl Arap rivayet kültürünü kutsallaştırıyorsunuz demektir. Kur'an ben apaçığım ve eksiksizim derken, yanına yüzlerce yıl sonra yazılmış beşer sözlerini olmazsa olmaz diye koymak, Allah'ın kitabına "sen yetersizsin, dipnot lazım" demekten farksızdır.

Önceki mesajımda Hz Ayşe olayını açıkladım zaten.

Önceki mesajımda kuranın cenaze namazını doğruladığınıda açıkladım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı