Anakartın CSM desteği yok. RAM kullanımı sorun değil, işlemci kullanımının düşük tutulması tercihim.
Pek de konu başlığını yanıtlar bir makale değil. İçerisinde CSM zorunluluğu olan dağıtımlar mevcut.![]()
Eski Bilgisayarlar İçin En Hafif 15 Linux Dağıtımı
Eski bilgisayarlar için en hafif 15 Linux dağıtımına sizlerle beraber göz atıyoruz. Günümüzdeki işletim sistemleri bilindiği üzere artık eski zamanlardakiwww.technopat.net
Hocam Ubuntu güzel de dönüp dolaşıp Ubuntu'ya dönüyorum vallahi psikolojim bozuldu. İçimden Ubuntu çıkacakUbuntu bence ağır gibi duruyor ama ağır değil ve çok stabil çalışan bir dağıtım.
Tabii daha da performansı arttırmak mümkün.
İstersen
Öncelikle Ubuntu minimal kurulum yapman gerekir.
Stacer programını indir gereksiz gördüğün hizmetleri sil.
Snap Store ve snap uygulamlarını da kaldırman gerek.
Gayet hızlanıyor. Bir de Ubuntu'nun tasarımı çok güzel.
CSM kapalı benim BIOS ayarlarında ama Ubuntu yükleniyor ve çalışıyor.
Xanmod Kernel denedin mi hiç?Hocam Ubuntu güzel de dönüp dolaşıp Ubuntu'ya dönüyorum vallahi psikolojim bozuldu. İçimden Ubuntu çıkacak
Hiç minimal kurulumunu denememiştim. Kurayım hemen.
DenemedimXanmod Kernel denedin mi hiç?
Linux Mint güzel aslında, Cinnamon yerine Xfce'li sürüm kurulabilir.
Aynı zamanda CSM kapalıyken Linux Mint çalışıyor.
Ben Debian kullanıyorum. Stabil bir şeyler arıyorsanız kesinlikle aradığınız Debian'da. Hız arıyorsanız aynı şekilde hız var. Masaüstü ortamı kurmazsanız systemd gibi araçlar ve sürücüler haricinde bir şey gelmiyor. Arch Linux kullanıyorsanız yani AUR'u gözden çıkarabilecekseniz yani Flatpak veya elle derleme gibi seçenekleri kullanacaksanız kesinlikle kusursuz.@Cruslan Debian'ı önerir misiniz?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.