Haftada 5-6 gün spor için Split vs Fullbody

Yer
İstanbul
3-4 sene önce 1 yıl fitness yapmıştım. Şu an tekrardan başladım. 2 hafta evde dambılla son 1 haftadır da spor salonundayım yani toplamda 3 hafta oldu. Yaz boyunca eylül sonuna kadar haftada 5-6 gün gitmeyi düşünüyorum. Fullbody ağır mı gelir?
Göğüs 3, ön kol 3, bacak 2, omuz 2, arka kol 2 olacak hareket mevcut. Yaklaşık 1.5 saat sürüyor ancak ileride kas yıkımı yapabilir yorumunu aldım.

Şu an şöyle program yapsam çok mu erken olur?
- Pazartesi göğüs - ön kol.
-Salı sırt - arka kol.
-Çarşamba omuz - bacak.

Sonra 3 gün yine aynısı. Pazar günü "off" yoksa 1 ay daha 5 gün fullbody yapıp böyle mi yapayım? Hazır bulka girdim. 6-7 ay daha yapacağım. Okulum ekim gibi açılıyor o zaman 3-4 güne düşersem fullbody dönebilirim. Çok arada kaldım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam 5 gün fullbody asla önermem, kasa dinlenme fırsatı vermeden tekrar çalışmak gelişime büyük engeldir. Split yapın. Ayrıca pazartesi biceps ve ön kol çalışıp ertesi gün sırt girilmesi yanlış, sırtta ön kol gücü önemlidir çekiş hareketleri sonuçta. Önceki gün ön kola hasar verilirse sırt çalışırken de performans düşecektir. Göğüs-arka kol, sırt-ön kol şeklinde yapmanız tavsiyemdir.

Amacin hedefin nedir?
5-10 kilo almak şuanda 75 kiloyum 1.86’yım belim 76-76cm ama karnım yağlı onu eritmeye kalksam bi deri bi kemik kalırım muhtemelen o yüzden biraz hacimlenmem lazım.
Hocam 5 gün fullbody asla önermem, kasa dinlenme fırsatı vermeden tekrar çalışmak gelişime büyük engeldir. Split yapın. Ayrıca pazartesi biceps ve ön kol çalışıp ertesi gün sırt girilmesi yanlış, sırtta ön kol gücü önemlidir çekiş hareketleri sonuçta. Önceki gün ön kola hasar verilirse sırt çalışırken de performans düşecektir. Göğüs-arka kol, sırt-ön kol şeklinde yapmanız tavsiyemdir.
Anladım hocam dediğiniz gibi program yaparım. Peki split programda verim alabilirmiyim yaklaşık 6-7 ay bulk 2-3 ay definasyon yapmayı planlıyorum.

5-10 kilo almak şuanda 75 kiloyum 1.86’yım belim 76-76cm ama karnım yağlı onu eritmeye kalksam bi deri bi kemik kalırım muhtemelen o yüzden biraz hacimlenmem lazım.

Anladım hocam dediğiniz gibi program yaparım. Peki split programda verim alabilirmiyim yaklaşık 6-7 ay bulk 2-3 ay definasyon yapmayı planlıyorum.
Düzgün yapıldığı takdirde her programdan verim alınır, bana kalırsa ppl ve split fullbodyden daha verimli antrenman sistemidir. Bir günde her kası çalışıp yormaktansa günde 2-3 kas grubu çalışmak daha verimlidir çünkü adele yorgun olmuyor. Örneğin haftada 3 gün gittiğim zamanlar fullbody yapıyordum fakat ağırlıklarım gıdım gıdım artıyordu, tekrardan splite geçtiğim zaman ağırlıklarım çok kolay artmaya başlamıştı.

Düzgün yapıldığı takdirde her programdan verim alınır, bana kalırsa ppl ve split fullbodyden daha verimli antrenman sistemidir. Bir günde her kası çalışıp yormaktansa günde 2-3 kas grubu çalışmak daha verimlidir çünkü adele yorgun olmuyor. Örneğin haftada 3 gün gittiğim zamanlar fullbody yapıyordum fakat ağırlıklarım gıdım gıdım artıyordu, tekrardan splite geçtiğim zaman ağırlıklarım çok kolay artmaya başlamıştı.
Anladım hocam az önce kingsize 1kg kreatin aldım hacim için umarım kötü marka değildir 1299₺ verdim :D bunu nasıl kullanmam gerek kaç gün ara vereyim ? Adam bana 6 ay gider dedi.
Zayıfım ama karnın yağlı umarım kas kazandıkça clean bulk ile toparlar özellikle yemek sonrası karnım şişiyor :( onu eritmeye çalışsam 65-70 kiloya düşerim zargana olurum.
Clean bulk ile serüvene başlıyorum günde 2 yulaf,süt,muzlu shake içiyorum totalde 2000 kalori + 250g lapa pirinç falan eğer tavuk yiyemezsem proteinde alacağım sanırım

Anladım hocam az önce kingsize 1kg kreatin aldım hacim için bunu nasıl kullanmam gerek kaç gün ara vereyim ? Adam bana 6 ay gider dedi.
Zayıfım ama karnın yağlı umarım kas kazandıkça clean bulk ile toparlar özellikle yemek sonrası karnım şişiyor :( onu eritmeye çalışsam 65-70 kiloya düşerim zargana olurum.
Clean bulk ile serüvene başlıyorum günde 2 yulaf,süt,muzlu shake içiyorum totalde 2000 kalori + 250g lapa pirinç falan eğer tavuk yiyemezsem proteinde alacağım sanırım
Kreatinde ara vermeye gerek yok, spora gittiğin günler günlük 5 gr kullanabilirsin ne zaman aldığın fark etmez. Bazıları spora gitmediği günlerde de kullanıyor fakat ben pek gerek duymuyorum tabi size kalmış bir şey. Yemek sonrası karın şişmesi normaldir ben yağlı olmamama rağmen şişiyor, gıda intoleransı veya gluten hassasiyeti de varsa bu şişlik ekstra artar. Bunun için probiyotik kullanıyorum faydasını görürsem söylerim onun dışında protein eksiğiniz varsa ideal bir protein tozu işinizi görür merdiven altı markalara yönelmeyin.

Kreatinde ara vermeye gerek yok, spora gittiğin günler günlük 5 gr kullanabilirsin. Bazıları spora gitmediği günlerde de kullanıyor fakat ben pek gerek duymuyorum tabi size kalmış bir şey. Yemek sonra karın şişmesi normaldir ben yağlı olmamama rağmen şişiyor, gıda intoleransı veya gluten hassasiyeti de varsa bu şişlik ekstra artar. Bunun için probiyotik kullanıyorum faydasını görürsem söylerim onun dışında protein eksiğiniz varsa ideal bir protein tozu işinizi görür merdiven altı markalara yönelmeyin.
Haftada 5 gün gidersem 6 ay aralıksız almak sıkıntı olmazmı hocam ?

Optimum veya weider alırsam alırım veya muscletech vardı kırmızı bişey

Karın için yağlar kaslandıkça ardından 2-3 ay defineyle düzelirmi ? Şuanki halimden iyi olur umarım şuan böyleyim. Düz durunca yağlar ve göbek ufaktan var 1.86 75 kiloyum bel 76cm

Dosya Ekleri

• IMG_0415.jpeg
    IMG_0415.jpeg
    415,1 KB · Görüntüleme: 66
Haftada 5 gün gidersem 6 ay aralıksız almak sıkıntı olmazmı hocam ?

Optimum veya weider alırsam alırım veya muscletech vardı kırmızı bişey

Karın için yağlar kaslandıkça ardından 2-3 ay defineyle düzelirmi ? Şuanki halimden iyi olur umarım şuan böyleyim.
Kas kütlesi bayağı etkiliyor 5-6 yıldır uğraşan hacimli kişilere bakarsanız adamın %15 yağ oranında bile karın kasları büyük olduğu için belli olabiliyor. Kreatinin ara verme olayı eskide kaldı hocam, zamanında böbreklere zarar veriyor cinsinden onlarca şehir efsanesi dönüyordu. Asıl ara verilme sebebi vücudun tolerans geliştirmesini engellemekti mesela 2 ay kullanıp 20 gün ara veriyorlardı. Bu tamamen kişisel bir tercih bence, onun dışında kendim 2 marka protein tozu kullanmıştım biri HIQ diğeri Hardline. İkisinden de memnun kalmıştım siz yine de bir araştırın.

Kas kütlesi bayağı etkiliyor 5-6 yıldır uğraşan hacimli kişilere bakarsanız adamın %15 yağ oranında bile karın kasları büyük olduğu için belli olabiliyor. Kreatinin ara verme olayı eskide kaldı hocam, zamanında böbreklere zarar veriyor cinsinden onlarca şehir efsanesi dönüyordu. Asıl ara verilme sebebi vücudun tolerans geliştirmesini engellemekti mesela 2 ay kullanıp 20 gün ara veriyorlardı. Bu tamamen kişisel bir tercih bence, onun dışında kendim 2 marka protein tozu kullanmıştım biri HIQ diğeri Hardline. İkisinden de memnun kalmıştım siz yine de bir araştırın.
Anladım hocam teşekkür ederim protein alacağım zaman bakarım sizce BCAA almama gerek varmı ? çok bi etkisi varmıdır tablet veya toz olanlar şimdiden alayım olmadı 2-3 ay sonra kullanırım zam gelebilir çünkü bigjoy vs

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı