Haftada bir gün okul ile YKS'ye düzgün çalışılabilir mi?

• Konuyu başlatan kawe
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 6
  • Görüntüleme 90

kawe

Centipat
Daha fazla  
Söylediğim gibi mesleki teknik bir liseye gidiyorum ve dört gün iş, bir gün okul şeklinde gidiyorum. Haftada bir gün okula gittiğim için dersleri yeterli görmüyorum. Hocalar da okulun kitlesinden dolayı bir an önce dersi anlatıp bitireyim derdinde, doğru düzgün anlaşılır ders anlatmıyorlar. Teknik lisede üniversiteye hazırlanmaya çalışıyorum, dokuzuncu sınıfım zaten bu dönemin başındayız ama zorlanacağımı düşünüyorum. YKS'ye düzgün hazırlanabilir miyim bilmiyorum, önerilerinize açığım.

4 koca yılın var rahatlıkla hazırlanılır lakin YKS sistemi değişeceği için bir şey söylemek net değil.

Nitelikli anadolu lisesindeyim sadece okul hocalarından dinleseydim hiçbir testi çözemezdim. Acayip yüzeysel, verimsiz anlatıyor okul hocaları. Olay evdeki çalışmanda bitiyor. Ben kaynak kitaplarımı aldım, YouTube'dan kamplarını takip ediyorum, soruları rahatça çözüyorum. Dr. Biyoloji dinleyerek ve internetten soru çözerek biyolojiyi tertemiz hallettim. Konu hakkında her şeyi öğrendim, açtım biyotik soru bankasını konunun bütün sorularını takır takır çözdüm.
Dokuz olduğunu yeni okudum. Çalışmaya şimdiden başlarsan çok avantajlı olursun. OBP de yüksek olursa çok rahat.

Düzenli çalışırsan yaparsın. YouTube'da sınava yönelik bir sürü kaynak var onları takip edebilirsin. Konuları bitirdikten sonra denemeler çözerek mevcut seviyeni de takip edebilirsin. Baktın olmadı bir sene mezuna kalırsın.

Nitelikli Anadolu lisesindeyim sadece okul hocalarından dinleseydim hiçbir testi çözemezdim. Acayip yüzeysel, verimsiz anlatıyor okul hocaları. Olay evdeki çalışmanda bitiyor. Ben kaynak kitaplarımı aldım, YouTube'dan kamplarını takip ediyorum, soruları rahatça çözüyorum. Dr. Biyoloji dinleyerek ve internetten soru çözerek biyolojiyi tertemiz hallettim. Konu hakkında her şeyi öğrendim, açtım biyotik soru bankasını konunun bütün sorularını takır takır çözdüm.
Dokuz olduğunu yeni okudum. Çalışmaya şimdiden başlarsan çok avantajlı olursun. OBP de yüksek olursa çok rahat.

Önerebileceğin herhangi bir test kitabı kaynak vesaire var mı acaba?

Düzenli çalışırsan yaparsın. YouTube'da sınava yönelik bir sürü kaynak var onları takip edebilirsin. Konuları bitirdikten sonra denemeler çözerek mevcut seviyeni de takip edebilirsin. Baktın olmadı bir sene mezuna kalırsın.

Son düzenleme:

Ben sınava gireli bayağı oldu o yüzden şu anda aklımda yok ama belli başlı kanallar vardır zaten. İnternette aratırsanız her ders için bir YouTube kanalı bulabilirsiniz.

Dostum yeni müfredat için kitap çıkaranları bilmiyorum maalesef. Dr. Biyoloji var onun 9. sınıf kampını gördüm. Adı en çok methedilen yayınlar bunlar ama yeni müfredat için kitap çıkarmadılar.

Matematik - Eyüp B, 3D, Orijinal
Fizik - Özcan Aykın, 3D
Kimya - Görkem Şahin, Orbital
Biyoloji - Dr. Biyoloji, Biyotik

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı