20 25 set çok fazla. Omuz ve arka kol da zaten küçük kaslar değil. Arka kol ve omuz üst vücudun en büyük kasları.Tüm bölgeler 2 kere gelecek şekilde bir program hazırlayın. Omuz, ön kol, arka kol gibi küçük kas gruplarını haftada maksimum 10, 15 set, diğer büyük kas gruplarını ise maksimum 20, 25 set olacak şekilde çalıştırın.
Tüm bölgeler 2 kere gelecek şekilde bir program hazırlayın. Omuz, ön kol, arka kol gibi küçük kas gruplarını haftada maksimum 10, 15 set, diğer büyük kas gruplarını ise maksimum 20, 25 set olacak şekilde çalıştırın.
Dostum küçük kas grupları şeklinde aratırsan görürsün. 20, 25 set fazla diyorsun demiş olduğum rakamlar bir hafta içinde çalışılması gereken miktarlar. 5 Hareket 4 set zaten toplamda 20 set yapıyor. Bu adam haftada bir kas grubuna 5 hareket yapamayacak mı? Zaten haftada bir bölgeyi 2 kere çalıştırdığı zaman otomatik olarak 20, 25 set miktarına ulaşmış olacak. Demiş olduğum rakamlar ideal ve fazla değil. Çok çalışarak çok büyüyemezsin. Sen 20, 25 set sayısına fazla diyorsan muhtemelen hayatında spor salonuna adım atmamış birisisin.20 25 set çok fazla. Omuz ve arka kol da zaten küçük kaslar değil. Arka kol ve omuz üst vücudun en büyük kasları.
Ben sana zaten bir araştırmadan bir görüntü attım gelmiş bana macfit'in sitesinde yazan şeyi atıyorsun. https://www.researchgate.net/public...e_Training_Is_It_Time_for_a_Better_Definition Dayanağın Macfit mi?Dostum küçük kas grupları şeklinde aratırsan görürsün. 20, 25 set fazla diyorsun demiş olduğum rakamlar bir hafta içinde çalışılması gereken miktarlar. 5 Hareket 4 set zaten toplamda 20 set yapıyor. Bu adam haftada bir kas grubuna 5 hareket yapamayacak mı? Zaten haftada bir bölgeyi 2 kere çalıştırdığı zaman otomatik olarak 20, 25 set miktarına ulaşmış olacak. Demiş olduğum rakamlar ideal ve fazla değil. Çok çalışarak çok büyüyemezsin. Sen 20, 25 set sayısına fazla diyorsan muhtemelen hayatında spor salonuna adım atmamış birisisin.
2 setten sonrası biriken gereksiz kas kasarı ve bitkinlik.As each previous set produces CNS fatigue mechanisms that interfere with motor unit recruitment or calcium ion-related fatigue mechanisms that interfere with the levels of single muscle fiber mechanical tension, the subsequent set is much less stimulating.
Güzel kardeşim Macfit sitesinden bir şey alıp attığım falan yok. Ben bu işle senelerden beri uğraşıyorum. Dolayısıyla bazı şeylere hakim olduğumdan dolayı kendimce fikir belirtiyorum. Natural bir insan bir kas grubunu haftada minimum 2 kere çalıştırmalı. Haftada 1 kere çalışarak kasa yeterli zararı veremezsin. 2 Set ile hiçbir kas grubunu büyütemezsin. 2 Set ile anca ısınırsın. Bana çok bilgiliymiş gibi yalandan 3, 5 bilimsel terimle cümle kurup bir şeyler kanıtlamaya çalışma. Argümanların yetersiz. Haftada 10 çalışma seti diyorsun sen bir kas grubuna haftada sadece 10 set yapıp büyüten birini örnek göster bakalım. 10 Set dediğin rakam aşırı komik ve az bir rakam. Eline hiç dambıl alma daha iyi. Şöyle konularda hiçbir dayanağı olmayan sözde araştırmaların bulunduğu sitelerin linkini atanlara sağlam gülüyorum. Daha arka kol, ön kol ve omuzun küçük kas grubu olduğunu bilmekten bile acizsin gelmiş araştırma linki atıyorsun. Sana bu araştırmalar ile hipertrofi sağlamada bol şans.Ben sana zaten bir araştırmadan bir görüntü attım gelmiş bana macfit'in sitesinde yazan şeyi atıyorsun. https://www.researchgate.net/public...e_Training_Is_It_Time_for_a_Better_Definition Dayanağın Macfit mi?
20 25 set kime göre hafta içinde çalışılması gereken rakamlar? 20-25 tükenişe yaklaşılan çalışma setinden toparlanmada bol şans sana. Bir idmanda göğüse 12-13 tane RIR 0-1 set dene bakalım 3 güne toparlanacak mı? Junk volume diyoruz biz buna. Bir harekette 2 set üstü yapmak için hiçbir sebep yok ilk setin verdiği uyarıyı, sağladığı motor ünite katılımını sağlamak için 5 set daha yapılması gerekiyor yani ilk setten sonra vereceğin uyarı ciddi oranda düşer.
2 setten sonrası biriken gereksiz kas kasarı ve bitkinlik.
Evet ben de bunu diyorum zaten çok çalışarak çok büyüyemezsin. Haftada 10 çalışma setini geçmenin bir mantığı yok. Bana spor salonuna adım atmamış birisin deyip üst vücudun en büyük 2 kası arka kol ve omuza küçük kaslar demek
Güzel kardeşim MACFit sitesinden bir şey alıp attığım falan yok. Ben bu işle senelerden beri uğraşıyorum. Dolayısıyla bazı şeylere hakim olduğumdan dolayı kendimce fikir belirtiyorum. Natural bir insan bir kas grubunu haftada minimum 2 kere çalıştırmalı. Haftada 1 kere çalışarak kasa yeterli zararı veremezsin. 2 set ile hiçbir kas grubunu büyütemezsin. 2 set ile anca ısınırsın. Bana çok bilgiliymiş gibi yalandan 3, 5 bilimsel terimle cümle kurup bir şeyler kanıtlamaya çalışma. Argümanların yetersiz. Haftada 10 çalışma seti diyorsun sen bir kas grubuna haftada sadece 10 set yapıp büyüten birini örnek göster bakalım. 10 set dediğin rakam aşırı komik ve az bir rakam. Eline hiç dambıl alma daha iyi. Şöyle konularda hiçbir dayanağı olmayan sözde araştırmaların bulunduğu sitelerin linkini atanlara sağlam gülüyorum. Daha arka kol, ön kol ve omuzun küçük kas grubu olduğunu bilmekten bile acizsin gelmiş araştırma linki atıyorsun. Sana bu araştırmalar ile hipertrofi sağlamada bol şans.
Kaç senedir kas gruplarının büyüklüğüne pek hakim değiliz sanırım.Güzel kardeşim Macfit sitesinden bir şey alıp attığım falan yok. Ben bu işle senelerden beri uğraşıyorum. Dolayısıyla bazı şeylere hakim olduğumdan dolayı kendimce fikir belirtiyorum.
Natural bir insan bir kas grubunu haftada minimum 2 kere çalıştırmalı. Haftada 1 kere çalışarak kasa yeterli zararı veremezsin. 2 Set ile hiçbir kas grubunu büyütemezsin. 2 Set ile anca ısınırsın.
2 Set ile hiçbir kas grubunu büyütemezsin. 2 Set ile anca ısınırsın. Haftada 10 çalışma seti diyorsun sen bir kas grubuna haftada sadece 10 set yapıp büyüten birini örnek göster bakalım. 10 Set dediğin rakam aşırı komik ve az bir rakam. Eline hiç dambıl alma daha iyi.
Gülüyorsun da aksini de iddia edemiyorsun sıkıntı orada. Yalandan falan da değil her şey ortada bunlar zor şeyler de değil arada merak edip okusan bile öğreniyorsun. Yüzlerce insan üzerinde yapılmış meta analizlerin nasıl dayanağı yokmuş? Veya araştırmalar nasıl "sözde"? Dayanak yok diyorsun tek bir dayanak, argüman sunmadın hala. Benim argümanlarım kaynaklarıyla beraber ortada da karşı taraftan da bunu alamayınca tartışmanın pek bir zevki olmuyor.Bana çok bilgiliymiş gibi yalandan 3, 5 bilimsel terimle cümle kurup bir şeyler kanıtlamaya çalışma. Argümanların yetersiz. Şöyle konularda hiçbir dayanağı olmayan sözde araştırmaların bulunduğu sitelerin linkini atanlara sağlam gülüyorum.
Haftada 10 çalışma seti diyorsun sen bir kas grubuna haftada sadece 10 set yapıp büyüten birini örnek göster bakalım.