Haftalık 4 günlük spor programı için öneri

Kaç senedir kas gruplarının büyüklüğüne pek hakim değiliz sanırım.Eki Görüntüle 2401513

Ben 1 kere çalıştırmalı falan da demiyorum zaten? Yazmadığım şeyleri uydurup üste çıkmaya çalışmasak mı? Ki hipertrofi zaten kasa "zarar" vermekten de geçmiyor. Bunun mekanik gerilim olduğu uzun bir zamandır biliniyor. Çok set yapayım kasa çok hasar vereyim çok büyüsün diye bir mantık yok o yıllar öncesinde kaldı 😀

Eki Görüntüle 2401510
Tamamdır.

Gülüyorsun da aksini de iddia edemiyorsun sıkıntı orada. Yalandan falan da değil her şey ortada bunlar zor şeyler de değil arada merak edip okusan bile öğreniyorsun. Yüzlerce insan üzerinde yapılmış meta analizlerin nasıl dayanağı yokmuş? Veya araştırmalar nasıl "sözde"? Dayanak yok diyorsun tek bir dayanak, argüman sunmadın hala. Benim argümanlarım kaynaklarıyla beraber ortada da karşı taraftan da bunu alamayınca tartışmanın pek bir zevki olmuyor.

Tamamdır brother sana 2 set ile büyümede bol şans. Araştırma linki kopyalayıp atmaya devam et. Attığın linkler bile İnstagram sayfası linki doğruluğu belirsiz. Arkadaşa yaz bir program 2 set ile büyümeye çalışsın. Ondan sonra hiç gelişemiyorum diyip senin yüzünden sporu bıraksın klasik. Bu 2 set olayını başka bir sporcunun yanında söyleme sana bir tarafıyla güler bilgin olsun. Spor salonuna adım atmamış, eline dambıl almamış adam internetten bilgi okuyarak 2 set ile gelişeceğini zannediyor. Sana kalsa 1 hareket yeter, 2 set yeter sana kalsa zaten spor salonuna gitmeden bile gelişim sağlanır.

Son düzenleme:
Tamamdır Brother sana 2 set ile büyümede bol şans. Araştırma linki kopyalayıp atmaya devam et. Attığın linkler bile Instagram sayfası linki doğruluğu belirsiz. Arkadaşa yaz bir program 2 set ile büyümeye çalışsın. Ondan sonra hiç gelişemiyorum deyip senin yüzünden sporu bıraksın klasik. Bu 2 set olayını başka bir sporcunun yanında söyleme sana bir tarafıyla güler bilgin olsun. Spor salonuna adım atmamış, eline dambıl almamış adam internetten bilgi okuyarak 2 set ile gelişeceğini zannediyor. Sana kalsa 1 hareket yeter, 2 set yeter sana kalsa zaten spor salonuna gitmeden bile gelişim sağlanır.

O kadar yazı fakat dediklerimi çürütecek 0 cümle. 💔😔 Gerçekten biraz okumaya başladığın zaman tartışalım. Salonundaki PT'den yüksek hacmin iyi olduğunu duyup dayanağı olmadan savunanlara karşı hazırda tuttuğum kaynakları yapıştırmak bayıyor bir yerden sonra.
Düşük hacimle çalışan kişileri at dedin attım sayfasında gezsen antrenman hacmiyle ilgili yaklaşımlarını görürsün 1 tanecik makale okumaya üşendin, okumayı geç conclusions kısmına gelip en azından özeti de okunabilirdi. onu da geçtim bir instagram sayfasında gezmek de zor değil daha ne yapayım önünde altın tepside sunamam herhalde 😀Öğrenmek isteyene kaynak bol da yanlış olmasına rağmen bu kadar inatla savunan birine bir şey diyemem daha. 10 yıl öncesinden kalma antrenman stili sevdasını anlamadım.

O kadar yazı fakat dediklerimi çürütecek 0 cümle. 💔😔 Gerçekten biraz okumaya başladığın zaman tartışalım. Salonundaki PT'den yüksek hacmin iyi olduğunu duyup dayanağı olmadan savunanlara karşı hazırda tuttuğum kaynakları yapıştırmak bayıyor bir yerden sonra.
Düşük hacimle çalışan kişileri at dedin attım sayfasında gezsen antrenman hacmiyle ilgili yaklaşımlarını görürsün 1 tanecik makale okumaya üşendin, okumayı geç conclusions kısmına gelip en azından özeti de okunabilirdi. onu da geçtim bir instagram sayfasında gezmek de zor değil daha ne yapayım önünde altın tepside sunamam herhalde 😀Öğrenmek isteyene kaynak bol da yanlış olmasına rağmen bu kadar inatla savunan birine bir şey diyemem daha. 10 yıl öncesinden kalma antrenman stili sevdasını anlamadım.
Sağdan soldan doğruluğu kesin olmayan rastgele araştırmaların olduğu sitelerin adresini paylaşıyorsun. İnternette bir dünya araştırma var hayatımızı komple internette bulunan araştırmalara göre yaşarsak işimiz kül. Doğruluğu tartışılır araştırmaları çürütmeye ne diye uğraşayım. Ona bakarsak kreatin saç döker diyen araştırmada var dökmez diyen araştırmada var hangisine inanıp uygulayacaksın. Bazı şeyleri kendin deneyip senin için en iyi olanını bulacaksın bu da o tür konulardan birisi. Ben kendimde işe yarayan ve uygulayıp sonuç aldığım bir düşünce paylaşıyorum gelip saçma sapan yerlerden araştırma linki atıp kendince çürütmeye çalışıyorsun. Hayatımda bir dünya sporcu, eğitmen tanıdım ve izledim hiçbirisinin 2 set gibi komik bir rakam ile program verdiklerini veya uyguladıklarını görmedim.

Sağdan soldan doğruluğu kesin olmayan rastgele araştırmaların olduğu sitelerin adresini paylaşıyorsun. İnternette bir dünya araştırma var hayatımızı komple internette bulunan araştırmalara göre yaşarsak işimiz kül. Doğruluğu tartışılır araştırmaları çürütmeye ne diye uğraşayım.
Nesi tartışılır bunlar laboratuvar ortamında, her şey bir gözetmen altında denenen şeyler. Zaten araştırmaları yapan kişiler de bunlarla tanınan güvenilir insanlar. Araştırmalara göre yaşayalım diyen de yok. Yanlış bir şeyin aksini kanıtlayan araştırmalar ve kaynaklar mevcutsa bunları neden kullanmayalım? Mesela

Brad Schoenfeld

544 makalede yer almış ve doktorası olan bir adam. Bu adam yalancı, sen doğru söylüyorsun. Doğru mu anladım?
Ölçümler, metotlar, denekler, referanslar her şey yazıyor. Zaten attığım araştırmalar da bu tartıştığımız konu üzerine spesifik olarak yapılmış araştırmalar rastgele falan değil yani.
Ona bakarsak kreatin saç döker diyen araştırmada var dökmez diyen araştırmada var hangisine inanıp uygulayacaksın.
Saç döker diyen bir araştırma yok ama neyse...
Hayatımda bir dünya sporcu, eğitmen tanıdım ve izledim hiçbirisinin 2 set gibi komik bir rakam ile program verdiklerini veya uyguladıklarını görmedim.
Yanlış yönlendirilince ortaya çıkan sonuçlar diyeyim. Sebebini de zaten açıkladım. 4 set yapmak için bir sebep yok. Hipertrofinin ana etkeni kas hasarı ya da kasa "zarar vermek" değil.

Ben kendimde işe yarayan ve uygulayıp sonuç aldığım bir düşünce paylaşıyorum gelip saçma sapan yerlerden araştırma linki atıp kendince çürütmeye çalışıyorsun.
Çürütülebilir yanlış bir bilgiyi neden düzeltmeyeyim? "2 Set ile hiçbir kas grubunu büyütemezsin. 2 Set ile anca ısınırsın." gibi cümleler öznellikten çoktan çıkmış, kanıtlama çabası olan cümleler çünkü. Bana da bunu çürütmek düşer.
Daha arka kol, ön kol ve omuzun küçük kas grubu olduğunu bilmekten bile acizsin gelmiş araştırma linki atıyorsun.
Vücuttaki kasların hacim ölçümlerinin yapıldığı araştırmayı, araştırmayı bile değil direkt ölçüm tablosunu atmışım hala kabul etmek yerine gözünü kulağını kapayıp yanlış bir "düşünceyi" savunuyorsun. Ben de öyle sanıyordum fakat göz kararı ölçülen şeyler değil bunlar. Ha bu arada ön kolla ilgili bir şey dediğimi de hatırlamıyorum. 1 cümle de mi doğru olmaz arkadaş...

Son düzenleme:
Neyse zaten arkadaşın kendine uygun antrenman biçimini, set sayısını, tekrar sayısını bulması senelerini alacak. O yüzden uzatmaya gerek yok. Bol şans.

Kaç senedir kas gruplarının büyüklüğüne pek hakim değiliz sanırım.Eki Görüntüle 2401513

Ben 1 kere çalıştırmalı falan da demiyorum zaten? Yazmadığım şeyleri uydurup üste çıkmaya çalışmasak mı? Ki hipertrofi zaten kasa "zarar" vermekten de geçmiyor. Bunun mekanik gerilim olduğu uzun bir zamandır biliniyor. Çok set yapayım kasa çok hasar vereyim çok büyüsün diye bir mantık yok o yıllar öncesinde kaldı 😀

Eki Görüntüle 2401510
Tamamdır.

Gülüyorsun da aksini de iddia edemiyorsun sıkıntı orada. Yalandan falan da değil her şey ortada bunlar zor şeyler de değil arada merak edip okusan bile öğreniyorsun. Yüzlerce insan üzerinde yapılmış meta analizlerin nasıl dayanağı yokmuş? Veya araştırmalar nasıl "sözde"? Dayanak yok diyorsun tek bir dayanak, argüman sunmadın hala. Benim argümanlarım kaynaklarıyla beraber ortada da karşı taraftan da bunu alamayınca tartışmanın pek bir zevki olmuyor.

Eki Görüntüle 2401510

Tamamdır.

Aranızdaki tartışma bittiyse konuya uygun olarak bana örnek program verir misin bar ve dambıl ile yapılacak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı