Haier t5k dizüstü bilgisayar için dağıtım önerisi

kayra150

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Anakart: MSI 945GM3
İşlemci(CPU): Intel Core2 Duo E7300 2.66 ghz
Ekran Kartı(GPU): AMD ATI Radeon HD 2400 PRO
Disk: Hikvision C100 120 GB SSD
Ram: 1 GB
İşletim sistemi: antiX 22 64 bit
Kernel: xanmodv1-lts (6.6.21)

Monitör: Casper926w - 900w
Klavye: Casper K5108
Fare: PGM07
Kulaklık: TIGOES TH-812
Merhaba. Elimde eski bir dizüstü var. Fazla kullanılmıyor. Şu anda ReviOS10 yüklü ve memnunuz ama Linux'a geçirmek istiyorum. Geçmişte çok denemelerim oldu ama her birinde ekran kartı kullanımında sıkıntı yaşadım. Örneğin çözünürlük normaldi ama hiçbir oyun açılmıyordu. Mesela Steam'den CS2D indirip girmeye çalıştığımda ya tepkisiz kalıyor ya da hata verip girmiyordu. Linux Mint gibi dağıtımlarda sürücü yöneticisi aracı vardı çok denedim ama orası da boştu. İnternette bulduğum çözümlerde ilk kodlarda aldığım çıktılara göre de ekran kartı sürücüsü yüklü görünüyordu. Özetle ara sıra oyun oynanacak ve bu ekran kartında sıkıntı çıkarmayacak hafif bir dağıtım arıyorum. Sistem özellikleri şöyle:

Haier t5k.
4 GB RAM.
650 GB HDD.
Intel integrated Graphics (araştırmalarım sonucu kod adının arrandale olduğunu öğrendim)
Intel Core CPU i5 M480 2.67 GHz (4 CPU)

Manjaro deneyebilirsin. Ubuntu'da güncel HD Graphics driverları varmış. Xubuntu veya Lubuntu deneyebilirsin eğer Manjaro'da sıkıntı yaşarsan.

Intel arrandale gpu olduğu için linux kullanmamaya karar verdik çünkü vulkan desteğini kapatıp steam'de oyun bile açamıyoruz. Çok dağıtım denedim maalesef durum böyle. Revios10'dan devam, gittiği yere kadar... Gönül isterdi ki Linux Lite, MX, Mint Xfce falan kullanalım ama gpu Windows'a zorluyor ne yazık ki.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı