Hakaret davasından ne çıkar?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Daha fazla  
Kadınlara genel olarak çok ağır bir hakaret ettim X'de. Daha çok feminist kadınlara ama yazdıgımdan her kadına gibi duruyor. Adımı bir şekilde öğrenmiş biri. Dava açacağım diyor. Dalga geçme ihtimali de var tabii ama ben hastayım (zaten o yüzden hakaret etmiştim) o yüzden kafama takılıyor. Sonra gittim özür de diledim zaten bayağı. Sonuçta hakaret normalleştirilmemeli, yanlış bir şey. Dava açılırsa hastalık yüzünden hafifletilir mi ceza. Tedavi altındayım şu an, doktor hastanede yatmayı bile önermişti.

Ne hastasısın ve bu hastalığın davaya yararı olacağını neden düşündün?

Sonuçta benim dediklerime etkisi çok büyük. Babama, ve kardeşime bile ağır hakaretler etmiş biriyim ki 2 3 hafta önceden de bunu doktorla konuşmuştuk. Acaba etki eder mi diye düşünüyorum. Şu an bipolar/şizofren ilacı kullanıyorum. Ağır depresiyon ve obsesif kompülsif bozukluk da var.

Sen en iyisi kendini hayattan soyutlaştır. Bu kadar sözde hastalığını öne atarak her şeyi yapabileceğini düşünüyorsan ve bundan yırtacağını yanılıyorsun. Bipolarsın diye ettiğin hakaretler geçersiz olmuyor sonuç olarak bilinç dediğimi bir şey var bunu yaparken de düşünebilirdin. Tanıdığım bipolar ve şizofren insanlar var ve hiçbiri sizin gibi yapmıyor kendi hallerinde kendi hastalıklarıyla takılıyor.

Umarım yaptığınız hakaretler kadar ceza alırsınız. Adalet herkes için eşit olmalıdır hastasınız diye muaf olmanız doğru ve adaletli olmayacaktır.

Hastalıgımı öne atarak yırtmaya çalışmıyorum. Ama etkiler mi merak ediyorum. Ağır nefret sorunum var. Hastalıga göre adalet olmuyorsa, her deli direk ceza evine gitsin, akli sorunları var diye muaf tutulmasın. Ben babama, kardeşime istediğim için mi hakaret ediyorum, babam ve kardeşim, şikayet etmez zaten deyip.

Hakaret suçunda delil olarak X in alınacağını zannetmem açık açık adınız soyadınız yazmıyorsa bir şey çıkacağını sanmıyorum.

Bence çıkar gibi. Açık açık ismim yazmıyordu tabii. Ama işte gerçekten pişmanım, erkek düşmanı bir kadın görünce direk patlıyorum, ırkcı görünce direk patlıyorum. Kontrol edemiyorum kendimi. O yüzden özür de diledim. Daha da dilerim de . Nefret ile kontrol edilince acayip şeyler söylüyorum .

Hastalığını bahane edip saçma sapan hareketler yapıyormuşsunuz gibi duruyor hocam.

Ama aynısını aileme de yaptım. Normal değil. Aileme küfür etmek ister miyim? Bu yüzden zaten doktora başladım. Gerçekten zihinsel olarak çöküşün eşiğindeyim. Babama ettiğim küfürleri duysaydınız zaten normal insan demez bunları derdiniz. Bu kadar öfke, nefret, normal değil. Etkilemez ise ne olur dava?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…